Bağımlılıkla Mücadele toplantısı yapıldı

Bağımlılıkla Mücadele toplantısı yapıldı

Yayın: 21.09.2022 17:25
Paylaş:
A+ A-

Bağımlılık ile mücadelede kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak, temel stratejileri belirlemek, madde bağımlılığının azaltılması ve önlenmesi, madde bağımlılarının eğitilmesi ve topluma kazandırılması amacıyla il eylem planlarını hazırlamak, onaylamak ve uygulanmasını takip etmek ve değerlendirmek üzere oluşturulan “Bağımlılık İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu” toplantısı Vali Fuat Gürel başkanlığında yapıldı.

Valilik Toplantı Salonunda Karabük İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına Vali Fuat Gürel’in yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdür Vekili Ercan Avcı, ilgili kamu kurum ve kuruluş amirleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Bağımlılık ile ilgili istatistikî verilerin sunumunun gerçekleştirildiği toplantıda, ilimizde uyuşturucu başta olmak üzere bağımlılık yapan maddelerle ile etkin şekilde mücadele ve çocukların suçtan korunması kapsamında ilgili kurumların işbirliği içerisinde ve koordineli şekilde çalışarak, alınacak tedbirler görüşüldü.(Ergin Ertuğrul)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Türkiye’den 8 ayda 205 bin ton iç fındık ihraç edildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 02.05.2024 04:24
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – ATAKAN ÇITLAK – Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Hamza Bölük, Türkiye'den 2023-2024 ihracat sezonunun 8 aylık döneminde 205 bin ton iç fındık satıldığını söyledi.

Giresun Ticaret Borsası Başkanı da olan Hamza Bölük, AA muhabirine, 1 Eylül 2023'te başlayan ihracat sezonunun 31 Ağustos 2024'te sona ereceğini belirtti.

Geçen sezon 294 bin ton ürünün çeşitli ülkelere gönderildiğini ifade eden Bölük, “Bu yıl da ona yakın bir ihracat gerçekleşmesini bekliyoruz. 21 Nisan itibarıyla 205 bin ton iç fındık satışı yapıldı. Bundan sonraki süreçte de 80-85 bin ton arasında ihracatın gerçekleşeceğini umuyoruz. İhracat karşılığında 1,8-2 milyar dolar gelir sağlanacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Bölük, Türk ihracatçısının daha fazla fındık satışı ve buna bağlı olarak elde edilen gelir miktarının artması hedefinde olduğunu vurgulayarak, “Bu sezon ihracatta süreç beklenildiği gibi devam ediyor. Umarız ki ihracatımız ve gelirimizde artış olur. Bunu sağlama adına çalışmalarımız, girişimlerimiz devam ediyor.” dedi.

– “Çikolata tüketimi azaldığı zaman fındığın tüketimi de otomatik olarak azalacaktır”

Bölük, kakao fiyatlarındaki artışa bağlı olarak çikolata sektöründeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getirdi.

Fındığın, kakao gibi çikolata içerisindeki en önemli ham maddelerden olduğunu belirten Bölük, şunları kaydetti:

“Çikolata üretiminde kakao kaynaklı ciddi sorunlar var. Kakao fiyatının artmasıyla birlikte çikolata fiyatlarında da ciddi bir artışa yol açıyor. Bu artış da çikolatanın tüketimini azaltıyor. Sonuçta ticaret kendisine arz ve talepte bir denge oluşturur. Fiyat yüksek olunca tüketim azalıyor. Bu durum da ihracatımızı olumsuz etkiler. Çikolata tüketimi azaldığı zaman fındığın tüketimi de otomatik olarak azalacaktır. Bu da ihracatımızı olumsuz etkiler tabii ki.”