Bakanlığın yardımcı kitapları haricinde yardımcı kitap istenmeyecek

Bakanlığın yardımcı kitapları haricinde yardımcı kitap istenmeyecek

Yayın: 22.09.2022 17:22
Paylaş:
A+ A-

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, .Milli Eğitim Bakanlığının  yardımcı kaynak kitapları haricinde başka bir kaynak kitap kesinlikle okullara girmeyeceğini söyledi

 Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte ilk defa ders kitapları ile birlikte yardımcı kaynaklarda eğitim öğretim yılının ilk dersinde öğrencilere teslim edilmişti. Şimdiye kadar 3444 bin 500 ders kitabı, 227 bin yardımcı kaynak kitabı öğrencilere dağıtıldı.

                        KİTAPLAR İLE YARDIMCI KİTAPLAR MASALARA BIRAKILDI

 

2022-2023 Eğitim Öğretim Döneminde ilk kez ders kitaplarıyla birlikte yardımcı kaynaklarımız da öğrencilerimizin masasına bırakıldığını belirten Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş “ Bakanlığımız tarafından gönderilen 344 bin 500 ücretsiz ders kitabı ile birlikte, geçtiğimiz dönemde de İlimizin akademik başarısına büyük katkı sağlayan 227 bin  yardımcı kaynak kitap 2022-2023 eğitim öğretim yılının hemen başında öğrencilere dağıtımı gerçekleşti” dedi

BAKANLIĞIMIZ TÜM İMKANLARINI SEFERBER ETTİ

 

“Eğitimde Fırsat Eşitliğini Güçlendirmek İçin Milli Eğitim Bakanlığının  tüm imkanlarını seferber ettiğinin altını çizen Milli Eğitim Müdürü Akbaş” Millî Eğitim Bakanlığının tüm imkanlarını seferber ederek okulların ihtiyaçlarını karşılama, yavrularımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın nitelikli eğitime erişmeleri ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeyle ilgili her türlü desteği vermeye devam ettiğinin altını çizen AKBAŞ, ücretsiz ders kitaplarıyla birlikte, 2. Sınıftan 12. Sınıfa kadar tüm sınıf düzeyleri için hazırlanan Yardımcı Kaynak destek paketinde; çalışma soruları, örnek sorular, etkileşimli sorular, tekrar testleri, LGS örnek soru kitapçığı ve YKS’ye yönelik TYT, AYT ve YDT örnek soru kitapçıkları yer alıyor”

            KAYNAK KİTAPLAR BAŞARIMIZI ARTIRACAK

 

Milli Eğitim Bakanlığının yardımcı kaynak kitaplarının akademik başarımızı sistematik olarak artıracağını belirten İl Milli Eğitim müdürü Nevzat Akbaş “ İlimizin 2021-2022 eğitim öğretim döneminde yardımcı kaynak kitap kullanımında en etkin iller arasında yer aldı.  LGS ve YKS’de Türkiye genelinde İlimizin önemli derecelere imza attı. Bununla birlikte kitlesel başarımızda arttıç Yeni eğitim öğretim döneminde de bu başarının artarak devamı için ücretsiz ders kitaplarımız ile birlikte yardımcı kaynak kitaplarının da en etkin şekilde kullanılması gerekli. Devletimizin bu hizmeti  öğrencilerimiz adına önemli bir fırsattır

BAKANLIĞIN YARDIMCI KİTAPLARI HARİÇİ KİTAP İSTEMEYECEK

Öğrencilerden  Bakanlığın yardımcı kaynak kitapları haricinde başka bir kaynak itap istenmeyeceğini söyleyen Müdür Akbaş  “Bakanımız Sayın Mahmut Özer’in talimatları ile Valimiz Sayın Fuat Gürel’in  himayelerinde okullarımızda kesinlikle Bakanlığımızın yardımcı kaynakları dışında bir kaynak kullanımına izin verilmeyecek çünkü  buna kesinlikle ihtiyaç duyulmayacaktır. Temel ilkelerimiz arasında yer alan fırsat eşitliğini sağlamak için atılan bu önemli adım için İl/İlçe yöneticilerimiz okullarımızda denetimlerine devam etmektedir. Bakanlığımızın yardımcı kaynak kitapları haricinde başka bir kaynak kitap kesinlikle okullarımıza girmeyecektir. Bu konuda kararlıyız. Bakanlığımız tarafından öğrencilerimize dağıtılan yardımcı kaynaklar haricinde Bakanlığımız web sitesinde tüm dünyanın kullanımını açık her seviyeye uygun öğrencilerimizin hatta eksiklerini yapay zeka yöntemiyle görebilecekleri ve ona göre çalışma yapabilecekleri belki de dünyanın en büyük yardımcı kaynak havuzu vardır ve öğrencilerimiz için fazlasıyla yeterlidir” dedi

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Giresun’da keneye karşı 33 bin 314 büyükbaş hayvan ilaçlandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 08:12
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'da kene ile mücadele çalışmaları kapsamında 33 bin 314 büyükbaş hayvanın ilaçlandığı bildirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Angın, yaptığı yazılı açıklamada, Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığına (KKKA) neden olan keneye karşı çalışmaların Alucra, Çamoluk ve Şebinkarahisar ilçelerinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Büyükbaş hayvanların, muhtarlıkların ve bazı çiftçilerin de desteği sağlanarak, riskli yerler başta olmak üzere ücretsiz olarak ilaçlandığını aktaran Angın, çevre kirliliğine yol açması ve doğada faydalı canlılara da zarar verebilmesi nedeniyle mera ve benzeri açık alanların ilaçlanmasının önerilmediğini vurguladı.

Angın, çiftlik hayvanlarında yapılan bu ilaçlı mücadele çalışmalarının temel amacının kenelerin biyolojik üreme zincirini kırarak popülasyonunu mümkün olduğunca azaltmak olduğunun altını çizerek, “Doğada çok geniş alanlarda bulunan, larva, nimf ve ergin evreleri, beslenmek için tavşan, kirpi ve yerden beslenen kuşlar gibi yabani hayvanlar ile evcil hayvanları tercih eden ve hızlı üreyebilen kenelerin herhangi bir mücadele yöntemiyle tamamen yok edilmesi mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.

Sıcak mevsimlerde insanlara kene tutunması vakalarının artması nedeniyle kenelerin bulunabileceği alanlara gidildiğinde dikkatli olunması gerektiğine dikkati çeken Angın, en etkili korunma yönteminin kişisel korunma tedbirleri olduğunu belirtti.

Kırsal ve ormanlık alanlardan dönüşte vücutta kene yönünden mutlaka kontrol yapılması gerektiğine işaret eden Angın, kene tespiti durumunda sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini kaydetti.

Angın, çiftçilerin, yaz mevsiminde tarlada çalışma saati olarak, kenelerin hareketsiz veya en az hareketli oldukları, sıcaklığın 15 derecenin altında olduğu zaman dilimleri olan sabah 05.00-10.00 arası ve akşam 17.00-20.00 saatleri arasını tercih etmelerinin faydalı olacağını belirtti.

Muhammet Angın, ilaçlama çalışmalarının İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince 4-6 haftalık periyotlarla devam edileceğini sözlerine ekledi.