Bakımsız Merdivenler Gençlerin Keyif Alanı Haline Geldi

Bakımsız Merdivenler Gençlerin Keyif Alanı Haline Geldi

Yayın: 26.09.2023 14:38 |Güncelleme: 27.12.2023 16:41
Paylaş:
A+ A-

Kayabaşı mahallesinde yıllardır halkın rahatça kullanabilmesi amacıyla inşa edilen merdivenlerde, son zamanlarda gençlerin akşam saatlerinde vakit geçirmesinin yarattığı sorunlar dikkat çekiyor. Özellikle basamakları işgal eden ve geçişleri zorlaştıran gençler, oldukça rahatsızlık verici bir durum oluşturuyor.

Haber merkezimize gelen şikâyetler doğrultusunda, merdivenlerin bakımsız bir halde olduğu da göze çarpıyor. Özellikle basamaklarda duvarlardan akan yosunlanan su, çoğu vatandaşın merdivenleri kullanmasına engel oluşturuyor. Merdivenleri de oturma alanı olarak kullanan gençler, kızlı erkekli gruplar halinde burada vakit geçiriyor. Bu durumun hem hijyen sorunu yarattığı hem de diğer kullanıcılara rahatsızlık verdiği açıkça görülüyor.

Merdivenlerin yapılma amacı halkın güvenli ve rahat bir şekilde kullanabilmesiydi. Ancak son zamanlarda gençlerin ve basamakları işgal etmesi, halkın bu alandan faydalanmasını engelliyor. Bazı vatandaşlar, bu durum karşısında şikayetçi olurken, bazıları da gençlerin burada vakit geçirebilecekleri başka alanlara yönlendirilmesi gerektiğini düşünüyor.

Bakımsız kalan merdivenlerin basamaklarında biriken yosun, alanda hoş olmayan bir görüntü oluşturuyor. Bu durum, merdivenlerin güvenli kullanımını da kısıtlıyor. Yosunlanan su, kayganlık oluşturarak insanların düşme ve sakatlanma riskini artırıyor. Ayrıca yosunun hijyen açısından da sorun teşkil ettiği biliniyor. Yetkililerin bu konuya acilen müdahale etmesi gerektiğini bildiren Kayabaşı sakinleri, merdivenlerin bakımsızlığın giderilmesi ve her hafta düzenli olarak temizlenmesi, halkın güvenli bir şekilde kullanımını sağlayacak kolluk güçlerinin devriye atması gerektiğini vurguladılar. Ayrıca, gençleri halkın dinlenme alanlarına yönlendirecek yaşlarına göre alternatif oturma alanlarının oluşturulması da gençlerin bu alanı istismar etmesini önleyecektir, dediler.

Halka hizmet amacıyla yapılan  merdivenlerin gençler tarafından kullanım amacından sapması ve bakımsızlığın yol açtığı olumsuz sonuçlar vatandaşların tepkisine neden oluyor. Mahalle sakinleri tarafından bu sorunun çözülmesi için yetkililerin hızlı bir şekilde adım atması ve merdivenlerin tekrar halka güvenli bir şekilde kullanılabilir hale getirilmesi gerektiği vurgulandı. (Esra Oğuzkağan Özkan/ Fotoğraf: Halil Kızılyer)

Yorumlar

  1. Kayabaşı

    Asansörü sökelim merdivenleri yapalım o zaman. 2 gence laf söyleyemeyen klavye başına geçince delikanlı oluyor

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ordu’da Gençlik Konseri düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 04:12
Paylaş:
A+ A-

ORDU (AA) – Ordu'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Gençlik Konseri gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesince Altınordu ilçesindeki Çamlıköşk'te organize edilen konserde şarkıcı Tuğçe Kandemir sahne aldı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, çok sayıda şarkı seslendiren Kandemir'e çiçek verildi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle kıymetli bir sanatkarı ağırladıklarını belirten Güler, Kandemir'e teşekkür etti.

Havai fişek gösterisinin de yapıldığı konsere, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe ile Perşembe Belediye Başkanı Cihat Albayrak ile vatandaşlar katıldı.