Baro Başkanı KÖKLÜ’den düşündüren açıklama

Baro Başkanı KÖKLÜ’den düşündüren açıklama

Yayın: 10.09.2023 14:33 |Güncelleme: 27.12.2023 16:42
Paylaş:
A+ A-

Karabük Baro Başkanı Avukat Emrah Köklü, Karabük’te en fazla davaların uyuşturucu  davaları olduğunu belirterek ikinci sırada aile geçimsizliği ve boşanma ile ilgili davaların olduğunu söyledi.

Karabük Baro Başkanı Emrah Köklü, Karabük’te üniversite eğitimi ve uyuşturucu kullanımının artması ile ilgili endişelerini dile getirdi  “Karabük’te 12 bin yabancı uyruklu öğrencinin eğitim almak için bulunduğunu biliyorum. Bu öğrencilerin bildiğim kadarıyla hepsi ülkelerine geri dönecek. Ülkelerle öğrencilerin geri dönmesine dayalı bir anlaşma ile eğitim alıyorlar. Burada yetiştirdiğin çocuğun burada değerlendirilmemesi de bana göre düşünülmesi gereken bir konudur. Afrika kıtasında yaşayan çocukların ve ailelerin ne gibi alışkanlıkları veya kültürleri var bilmiyoruz. Uyuşturucu kullanımına bakış açılarını bilmiyoruz. Karabük’te suç oranları da giderek artıyor. Uyuşturucunun ucuza temini, sentetik olarak alımının arttığı görülüyor. Bizim çocukluğumuzda biz uyuşturucuyu cümle içinde bile kullanmazdık. Hiç duymazdık. Bugün uyuşturucu ile ilgili dava sayısının arttığı bir Karabük’ten bahsediyoruz. Bunların kent dışından getirildiği görülüyor. Uyuşturucu davaları dışında aile geçimsizliği ve boşanma ile ilgili davalar ikinci sırada yer alıyor.”

Baro Başkanı Köklü, benimde evlatlarım var onlar için en güvenli ortamda büyümelerini istiyorum, diyerek şunları kaydetti: “Toplumun yapısı giderek değişiyor. Bizim çocukluğumuz gibi değil. Bugün aynı apartmanda komşularımıza oturmaya gitmiyoruz. Benimde evlatlarım var, elbette üzülüyorum. Şimdi sadece selamlaşma yaşıyoruz. Kentimizdeki gerçeklerde ortada, üniversite öğrencisi Gabonlu bir genç kız öldürüldü. Bununla birlikte siyahî öğrencilerle bir fuhuş iddiaları da yayıldı. Bunlar Karabük’te toplumsal bir şey değil, bunlar münferit olaylar diyorum. Ardından annesi ile kızının öldürülmesi olayı da öyle diyorum. İyi niyetle düşünerek, toplumda yaşanan kadın cinayetlerinin Karabük’te de yaşanmasının sadece münferit olduğunu düşünmek istiyorum.

AVUKAT SAYIMIZ 243

Köklü, avukatlık yapmanın en zor olduğu dönemden geçtikleri bu yıl ekonomik anlamda zorlanacaklarını dile getirdi: “2010 yılında Karabük barosunun avukat sayısı 117 idi. Her ilimizde üniversite açılarak, hukuk fakültelerinin sayısının artması, eğitimin kalitesini de düşürdü. 2023 yılında baromuza kayıtlı 243 avukat bulunuyor. Hukuk fakültelerini az sayıda ama daha kaliteli bir eğitimle sağlarsak bugün yaşadığımız sıkıntıları yaşamayız diye düşünüyorum. Bürolarını zar zor açabilen genç avukat arkadaşlarımız ekonomik yönden kara kara düşünmemiş olur. İşlerinde daha verimli olur. Şu an aramıza katılan genç avukat arkadaşlarımızın böylece daha müreffeh daha huzurlu olacağı bir kentte yaşayabileceklerine inanıyorum.” (Esra Oğuzkağan Özkan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yayın: 08.05.2024 21:01
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te Karayolu Trafik Güvenliği Haftası dolayısıyla etkinlik yapıldı.

PTT Kavşağı’ndaki programa, Vali Mustafa Yavuz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Gökcek ve kurum müdürleri katıldı.

Etkinlikte Vali Yavuz, sürücülere broşür verdi, öğrencilerle yaya geçidinden geçti.