Bartın Üniversitesinde 10. İstihdam ve Kariyer Günleri başladı

Bartın Üniversitesinde 10. İstihdam ve Kariyer Günleri başladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 23.05.2024 08:36
Paylaş:
A+ A-

BARTIN (AA) – Bartın Üniversitesinde (BARÜ) düzenlenen 10. İstihdam ve Kariyer Günleri'nde, sektör temsilcileri ve öğrenciler bir araya geldi.

BARÜ Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen programda konuşan Vali Nurtaç Arslan, öğrencileri ve işverenleri buluşturma amacı taşıyan etkinliği, istihdam açısından önemli bulduklarını belirtti.

Arslan, 16 yıllık genç bir üniversite olan BARÜ'nün, İstihdam ve Kariyer Günleri etkinliğinin 10'uncusunu düzenlediğini kaydederek, BARÜ'nün öğrenciye verdiği değere değindi.

İki gün sürecek etkinliğin verimli geçmesini temenni eden Arslan, gelecek nesillerin devraldığı bayrağı, daha ileriye taşıyacağına yürekten inandığını vurguladı.

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun da geleneksel hale getirilen İstihdam ve Kariyer Günleri'nin önemini anlattı.

Nitelikli ve kaliteli eğitimin yanı sıra kariyer gelişimini de önemsediklerini bildiren Uzun, “Bu kapsamda öğrenci ve mezunlarımızı kamu kurum ve kuruluşlarıyla, özel sektör temsilcileriyle tanıştırarak iş dünyasını yakından tanımaları ve onlarla birebir görüşme sağlamalarına katkı sunuyoruz. Türkiye'nin insan kaynağı gücüne nitelikli katkıda bulunmaya, gençlerimizin kariyer gelişimlerine yönelik etkinliklerde aktif rol üstlenmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İŞKUR İl Müdürü Ali Solak ise öğrencilerin çalışma hayatına en iyi şekilde hazırlanmaları için tüm imkanları seferber ettiklerine işaret ederek, “Kamu, üniversite, sanayi işbirliğinin en iyi örneklerini oluşturmaya çalışıyoruz. Sektörün öncü firmalarıyla kurulan stantlarda bir araya gelen öğrencilerin, önemli kazanımlar elde edeceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin önemli girişimcilerinin öğrencilerle buluştuğu etkinlikte, katılımcılar kariyer basamakları konularında tecrübelerini paylaştı.

İki gün sürecek program kapsamında, BARÜ Geleneksel Pilav Günü etkinliği de gerçekleştirildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te 60 yaşındaki makinist, üniversitede okuduğu bölümden birincilikle mezun oldu

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.06.2024 04:52
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Karabük'te 60 yaşındaki makinist Servet Eren, Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kaynak Teknolojisi Programı'nı birincilikle bitirdi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda eğitimlerini tamamlayan 630 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

TCDD Karabük Gar Müdürlüğünde makinistlik yapan Eren, Kaynak Teknolojisi Programı'nı birincilikle bitirdi.

Karabük Üniversitesi Hamit Çepni Konferans Salonu'nda düzenlenen törende başarı belgesini alan Eren, kep fırlatarak mezuniyet sevinci yaşadı.

– “Bir yandan çalışıp bir yandan da okudum”

Servet Eren, Devlet Demiryollarında memur olarak çalıştığını ve derece alabilmek için iki yıllık bir bölüm bitirmesinin gerektiğini belirterek, “Sınava girdim ve Allah nasip etti, okulu kazandım. Sınıfa girdiğimde beni ilk gördüklerinde akademisyen zannettiler. Okulda ve sınıfta tanımadıkları için öğretim görevlisi sanıyorlardı. Ben okulun nasıl başlayıp nasıl bittiğini anlayamadım. Bir yandan çalışıp bir yandan da okudum.” ifadelerini kullandı.

Eğitim sürecinde ailesinin, iş arkadaşlarının ve amirlerinin büyük desteğini aldığını anlatan Eren, “Gençlere düzenli çalışmaları konusunda tavsiyede bulunuyorum. Düzenli çalıştıktan sonra başarılı olmak için bir engel yok.” değerlendirmesinde bulundu.

Eren, TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya'ya ve öğretim görevlilerine teşekkür ederek, iyi bir eğitim aldıklarını belirtti.