Başhekim Çebi’den Covid 19-Açıklaması

Başhekim Çebi’den Covid 19-Açıklaması

Yayın: 05.01.2022 18:44
Paylaş:
A+ A-

(Haber Merkezi)Karabük Ağız ve Dış Hastanesi başhekimi Doç.Dr. Ahmet Taylan Çebi Covid-19 salgın hastalığı tehlikesine vurgu yaparak bir kez daha aşı,maske,mesafe ve temizlik uyarısını yeniledi.

Başhekim Çebi, yeniden artan vakaların önemine vurgu yaparak bir açıklama yaptı. “Covid-19 pandemisi insanların hastalığa ve sonuçlarına alışmasına, hastalığı benimsemesine rağmen tüm ciddiyeti ile devam ediyor. Gördüğümüz gibi Covid-19 virüsü boş durmuyor, yeni mutasyonlar geçirerek yeni varyantlar oluşturarak kitlesel şekilde bulaşmaya ve yaşamı tehdit etmeye devam ediyor.

Tüm ekonomik ve sosyal hayatımızı altüst eden bu virüse karşı etkili antiviral ilaç çalışmalarının faz aşamaları devam ediyor. Yani şu anlık kullanılacak bir ilaç piyasada yok. Ki sağlıkta ana prensiplerden biri koruyucu tedbirler ile hastalığı engellemektir. Yani; koruyucu önlemler ile hasta olmamak en önemli kaçış rampasıdır. Hala Covid-19’a karşı elimizdeki en önemli silahlar, en önemli koruyucu metodlar; AŞI-MASKE-MESAFE-TEMİZLİK. Lütfen aşılarımızı tamamlayalım. Hiç aşı olmayanlar bir an evvel aşılarını olmalı, hatırlatıcı dozunu yaptırmayan vatandaşlarımız da en kısa sürede aşı süreçlerini tamamlamalıdırlar. Kapalı yerlerde maskesiz durmamaya, dar alanlarda maskesiz kalmamaya ve bulunma ortamlarımızı havalandırmaya özen gösterelim” dedi.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum’da bir kişi eski eşinin kocasını ve araya giren başka bir kadını bıçaklayarak öldürdü

Anadolu Ajansı
Yayın: 02.05.2024 00:24
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Çorum'un İskilip ilçesinde bıçaklı saldırıda 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Murat Ç. (42), iki yıl önce boşandığı Emine Sungurlu (42) ve eşi Fatih Sungurlu (45) ile gece saatlerinde Ulaştepe Mahallesi Helvacı Sokak'ta karşılaştı. Sungurlu çifti ile Murat Ç. arasında tartışma çıktı.

Sungurlu çiftinin misafirliğe gittiği Ramazan Balaban (50) ve Şerife Balaban (52), sesleri duyarak sokağa çıktı ve tarafları ayırmak için araya girdi. Bu sırada bıçaklı saldırıda bulunan Murat Ç, Fatih Sungurlu ile Balaban çiftini yaraladı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri, Fatih Sungurlu'nun olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirledi.

Balaban çifti ise yapılan müdahalenin ardından ambulansla İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Şerife Balaban, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Durumu ağır olan Ramazan Balaban ise daha sonra Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Saldırının ardından olay yerinden kaçan Murat Ç. kısa süre sonra gözaltına alındı.

İfadesine başvurulmak üzere emniyete getirilen Emine Sungurlu'nun ise sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Şüphelinin akşam saatlerinde de Sungurlu çifti ile tartışma yaşadığı, çiftin şikayeti üzerine gözaltına alındığı ve ifade işlemleri sonrası serbest bırakıldığı öğrenildi.