Başhekim Doğan’a aracı üzerin suikast kurdular

Başhekim Doğan’a aracı üzerin suikast kurdular

Yayın: 08.03.2024 11:02
Paylaş:
A+ A-

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan’a aracı üzerinden suikast girişiminde bulunuldu.

Edinilen bilgilere göre Başhekim, dün akşam saat 20 sıralarında evine gitmek üzere hastane otoparkındaki aracına bindi. Hareket ettikten kısa bir sonra araçtan gelen sesler üzerine 4 lastikten 3’ünde bijonların söküldüğünü fark eden Doğan kendisine bir tertip yapıldığını düşünerek adli mercilere başvuruda bulundu.

TÜRK SAĞLIK-SEN’DEN SERT TEPKİ

Hastane başhekimine yönelik tertibe sert tepki gösteren ve Türk Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sadık Doğdu, “Sağlıkta şiddete yeni bir boyut eklenmiş ve başhekimimizin canına kast edilmiştir” dedi.

Olayın faillerinin bir an önce yakalanarak adalet önünde hesap vermesini isteyen Başkan Doğdu Birlik Medya2ya yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Sağlıkta şiddet ve vahşetin her gün boyut değiştirdiği insanın aklına gelmez olayların yaşanmaya devam ettiğini ne yazık ki sağlık kurumlarımızda görüyoruz. Bu öyle bir hal aldı ki kapıdaki güvenlik görevlisi arkadaşımızdan hastane yöneticisi başhekime kadar herkes bu şiddetin, cana kastın mağduru oluyor. Tüm sağlık camiası bunlara maruz kalıyor.

İlimizde bu anlamda son yaşanan olay ise gerçekten insanların aklını başından alacak düzeydedir.

Geçtiğimiz günlerde Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi başhekimi Doçent Doktor Erkan Doğan hastane otoparkında saat 20.00’de kendi özel aracına binip evine gitmek isterken arabasından sesler gelmesi üzerine indiğinde. 3 tekerin bijonlarının söküldüğü her birinde 4 yerine sadece 1 bijon olduğunu görüyor.

Hocamız fark etmese ve o araçla hızlansa başına neler geleceğini tahmin etmek çok zor değildir. Bu planlı yapılmış tabiri caizse bir suikasttır. Sayın başhekime hastane otoparkında böyle bir tertip yapılarak canına kast edilmiştir. Hocamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bunu yapanların en kısa sürede tespit edilerek yüce Türk adaleti önüne çıkarılmasını istiyoruz.

Sağlık hizmetleri için çalışıp, gecesini gündüzüne katan bir insanın böyle bir olaya maruz kalması düşündürücüdür. Bu meselenin görevi ile ilgili olduğu da bize göre gayet açıktır. Hizmetin ve fedakarlığın karşılığında yaşanan bu durumu başhekime yaşatanlar en ağır cezalara çarptırılmalıdırlar.

Emeğin başkenti Karabük’te böyle bir olayın yaşanması çok üzücü ve talihsizliktir. Tüm Karabük bu meseleye sahip çıkmalı, başhekimimize destek olmalıdır. Suçluların bir an önce yakalanması için kamuoyu baskı oluşturmalıdır.

Tekrardan sayın başhekimimize geçmiş olsun dileklerimizi Türkiye Kamu-Sen camiası olarak iletiyor, meselenin takipçisi olduğumuzu ifade ediyorum.”

2 kişi görüş bildirdi

  1. Dr. Mehmet

    Bijonlari satmak için
    Sökmüşlerdir

  2. Şeyma

    Sağlık çalışanlarımıza yapılanı durduramadılar ceza yok siyasiler arasındakilerin birine yapılsa yapan öldürülür kanun değişmedikçe sağlık çalışanlarımıza, kadın çocuk şiddet taciz tecavüz bitmez

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te eğitimlerini tamamlayan uzman erbaşlar mezun oldu

Yayın: 17.05.2024 13:53
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te, 35’inci dönem uzman erbaş temel eğitimini tamamlayan 1918 jandarma ile 74 sahil güvenlik kursiyeri için tören düzenlendi. Safranbolu ilçesindeki Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanlığı’ndaki tören, Vali Mustafa Yavuz ve Bilecik Jandarma Eğitim Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin’in birlikleri ve katılımcıları selamlaması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Vali Yavuz, 6 aylık eğitimlerini başarıyla tamamlayarak 1992 genci ve ailelerini kutladı.Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanı Albay Yusuf Küçükbaşol, 35. dönem uzman erbaş komando temel kursu kapsamında zorlu eğitimleri başarıyla tamamlayan 1918 jandarma ve 74 sahil güvenlik kursiyerini mezun etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.Eğitimi birincilikle tamamlayan askerin yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından Vali Yavuz, Tuğgeneral Ertekin ve Albay Küçükbaşol, başarılı erlere belge ve hediye verdi. Törende, askerler gösteri yaptı. Tören geçişinin ardından 1992 kursiyer, yakınlarıyla kucaklaştı. Programın sonunda bazı askerler evlilik teklifi yaptı.Programa, Vali Yavuz’un eşi Süreyya Yavuz, AK Parti Karabük Milletvekilli Durmuş Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı ile diğer ilgililer katıldı.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!