Başkan Özcan; “30 Ağustos Atatürk’ün zaferidir”

Başkan Özcan; “30 Ağustos Atatürk’ün zaferidir”

Yayın: 30.08.2022 10:12
Paylaş:
A+ A-

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Karabük İl Başkanı Recep Özcan 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Özcan mesajında;  Bugün 30 Ağustos. Büyük Taarruzun 100.yıldönümünü kutluyoruzz. Hoş Geldin Atatürk eserinin sahibi Prof. Dr. Haydar Baş’ın ifade ettiği gibi, “Milli bayramlarını kutlayamayanlar dini bayramlarını kutlayamazlar.”

BTP Lideri Hüseyin Baş’ın belirttiği gibi, “Mustafa Kemal, Müslüman Türk’ü bu topraklardan çıkarıp atmak isteyenlerin asırlık planlarını bozdu ve ‘Bu vatan bizimdir, bizim kalacaktır’ dedi.” Yine Sayın Baş’ın vurguladığı gibi, 30 Ağustos Zaferi olmasaydı, Malazgirt’in de, tarihteki diğer zaferlerin de hiçbir anlamı kalmayacaktı.

Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dileriz.

Bugün dini ya da milli bayramlarımızı kutlayabiliyorsak bu, Büyük Taarruz sayesindedir.

Zira vatan olmadan bayramların da bir anlamı kalmazdı.

Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zaferi, Ata’mızın mükemmel stratejisinin bir ürünüdür.

Ama strateji ne kadar mükemmel olursa olsun böyle büyük bir zaferi maneviyat olmadan da asla başaramazdık.

Mustafa Kemal Paşa, İstiklal Mücadelesi’ne Hacı Bektaş-ı Veli Hazretlerinin huzurunda yaptığı “Evladını önüme aldım savaşa çıkıyorum, beni mahcup etme” duasıyla başlamıştır.

Hacı Bektaş-ı Veli, Ehl-i Beyt imamlarından olan İmam Musa Kazım’ın torunudur, Horasan erenlerindendir, Anadolu insanının önce Müslüman olup sonra da Türk Milleti olmasında baş aktördür.

Prof. Dr. Baş’ın ifadesiyle, Anadolu’da Kürt, Türk, Keldani, Yezdani vs. bütün etnik unsurlar, Hacı Baktaş’ın ve irşad ekibinin eliyle Müslüman Türk kimliğinde tek bilek tek yürek olmuşlardır.

Atatürk de, Kurtuluş Mücadelesi’ni bu temel üzerine bina etmiş, Cumhuriyeti yine bu temel üzerine kurmuştur.

Bu vesileyle tüm halkımızın Zafer Bayramını kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da firari hükümlü uyuşturucuyla yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 02.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Atakum ilçesinde düzenlenen operasyonda 12,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari, uyuşturucuyla yakalandı.

Bir ihbarı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Yenimahalle'de A.T'ye ait ikamette yaptıkları aramada bir miktar sentetik uyuşturucu, 14 sentetik ecza hapı ile hassas terazi ele geçirdi.

Emniyete götürülen A.T'nin “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan 12 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edildi.

A.T'nin emniyetteki işlemleri sürüyor.