Başkan Yavuz: “Mecburen böyle bir düzenleme yaptık”

Başkan Yavuz: “Mecburen böyle bir düzenleme yaptık”

Yayın: 16.05.2024 15:32 |Güncelleme: 17.05.2024 16:32
Paylaş:
A+ A-

Karabük-Safranbolu arasında seyahat eden vatandaşlar için ulaşım maliyetleri arttı. Daha önce Safranbolu Merkezden Karabük’e yolcu taşıma ücreti olarak 20 TL alınırken, aktarma ile birlikte ücret 25 TL’ye çıkıyordu.  Son yapılan zamla birlikte Safranbolu Merkezden Karabük 30 TL olurken, aktarma ile birlikte 35 TL oldu.

Öğrenci ücreti de 17 TL’den 25 TL’ye yükseldi. Aktarma ile birlikte öğrenci ücreti 30 TL oldu.

Yeni tarifeye göre daha önce 20 lira olan Safranbolu-Beşbinevler taşıma ücreti 25 liraya, öğrenci ücreti de 20 liraya çıkartıldı.

Zamlarla ilgili olarak Haber Sitemize konuşan Safranbolu Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Aydın Yavuz, 14 aydır zam yapmadıklarını ancak minibüslerin bakım masraflarının da her geçen gün arttığına dikkat çekti.

Başkan Yavuz: “Kooperatifimize bağlı 100 üyemiz bulunuyor. Biz 14 aydır zam yapmadık, ancak bu zammı yeni yılda yapmamız gerekirken şimdi uyguladık. Kimseyi mağdur etmek, incitmek gibi bir amacımız yok. Bizim yolcumuz bizim halkımız onlarda gelen zamları görüyor biz de, bugüne kadar bekledik. Trafik sigortası, sanayi giderleri, masraflarımızın yüzdelik oranları arttığı için tarifemizde kademeli mesafelere göre güncelleme yapmak zorunda kaldık. Artık araçlarımızın masrafını karşılayamaz duruma gelip, market alışverişinde bile zorlanır durumdayız. Bizim yaptığımız zamlar inanın çok afaki zamlar değil. Mecburen böyle bir düzenleme yaptık. Kentimizdeki öğrenciler bizim de evladımız, biz onları her zaman düşünüyoruz. Herkesin affına sığınarak bugün bu uygulamaya mecburen geçtik, yoksa araçların masrafları yanı sıra market alışverişi, elektrik, doğalgaz faturalarını ödemekte zorlanıyoruz. Bu durumda elimizden bir şey gelmediğini ve bu uygulamaya geçmek zorunda kaldığımızı belirtmek istiyorum.” ifadelerinde bulundu. (Esra Oğuzkağan Özkan)

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ..

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da narkotik denetimlerinde 17 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.07.2024 00:52
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da gerçekleştirilen denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ile ilçe emniyet müdürlükleri ekiplerince, uyuşturucu madde satışı yapan sokak satıcılarına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Adreslerde ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda 121 sentetik ecza hapı, 261,46 gram esrar, 251,21 gram sentetik uyuşturucu, 23 kök kenevir bitkisi, 5 uyuşturucu kullanma aparatı ile hassas terazi ele geçirildi.

Denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlılardan 2'sinin çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi.