Başvuru yapan tün öğrenciler yurtlara yerleşti

Başvuru yapan tün öğrenciler yurtlara yerleşti

Yayın: 03.10.2022 15:13
Paylaş:
A+ A-

Karabük Valisi Fuat Gürel, 03Ekim .tarihi itibariyle yüz yüze eğitime başlayan Karabük Üniversitesinde eğitim görecek öğrencilerin konaklayacakları Soğuksu Kız Öğrenci Yurdunu ziyaret ederek yurda kaydını yaptıran öğrenciler ve çocuklarını yurda teslim etmek üzere ilimize gelen veliler ile sohbet ederek ilimize “Hoş Geldiniz” dileklerinde bulundu.

Üniversitemizde yüz yüze eğitimin başlaması ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Vali Gürel “Üniversitemiz kendini kanıtlamış yeni kurulan üniversiteler arasında en başarılılarından birisi. Öğrencilerimizi bu çağdaş eğitim yuvasını tercih ettiklerinden dolayı kutluyorum. İlimiz genelinde 11.500 öğrenci kapasiteli 9 yurdumuz mevcut 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında İl merkezi ve Safranbolu ilçemizde başvuru yapan 4.700 öğrencinin tamamını yurtlarımıza yerleştirdik yurtlarla ilgili çok büyük bir sıkıntımız yok, gerek devlet gerekse özel yurtlarımız tüm hazırlıklarını tamamladılar. Burada öğrencilerimiz sadece eğitimlerine odaklanarak bizi geleceğe taşıyan eğitimlerini alacaklar. Ailelerimizin de gözü arkada kalmasın yavrularınız bizlere emanet.” dedi.

Vali Gürel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven’den yurt kayıt işlemleri, yurtlarda yürütülen hizmetler ve süreç hakkında bilgiler aldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Hekimler ve sağlık çalışanları, Gazze için “sessiz yürüyüş” yaptı

Yayın: 27.04.2024 21:55
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te, 100. Yıl Mahallesi Pazaryeri Camisi önünde beyaz önlüklerini giyerek toplanan hekim ve sağlık çalışanları, ellerinde taşıdıkları Türk ve Filistin bayrakları ile dövizlerle 1003. Cadde boyunca slogan atmadan yürüdü.

Yürüyüşün ardından grup adına açıklama yapan Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Şeyma Cezayirli, yaklaşık bir asırdır Filistin’i işgal eden İsrail’in, o topraklarda sistematik bir şekilde katliamlar yaptığını söyledi.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana süren saldırılarından önce Gazze’de yaklaşık 35 hastane bulunduğuna, bu günlerde ayakta kalan ve hala çalışmaya devam eden yalnızca 3-4 hastane kaldığına dikkati çekerek, “Bunların da sadece ikisinde aktif olarak ameliyat yapılabiliyor. Hastanelerin bazıları bombalanarak tahrip edilmiş, bazılarının içindeki cihaz ve malzemeler parçalanarak kullanılamaz hale getirilmiş durumda. Büyük bir fedakarlıkla 7 aydır maaş almadan mesleklerinde çalışmaya devam eden hekim ve sağlık çalışanlarının şehit edilmesi, tutuklanması ve göçe zorlanması nedeniyle meslektaşlarımız sağlık hizmeti veremez hale gelmiştir.” diye konuştu.

Grup üyeleri, açıklamanın ardından dağıldı.