Battı-Çıktı’nın Asfaltı Özel İdare’den

Battı-Çıktı’nın Asfaltı Özel İdare’den

Yayın: 14.04.2023 16:54
Paylaş:
A+ A-

Bölgedeki en güçlü asfalt üretim tesisine sahip olan Karabük İl Özel İdaresi, doğalgaz ve elektrikte yaşanan indirimi asfalt fiyatlarına yansıtmak için İl Genel Meclisi olağanüstü toplandı

Karabük İl Genel Meclisi Olağanüstü toplantısı, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen başkanlığında yapıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan ve İl Özel İdaresine ait asfalt üretimi yapan asfalt plentinin üretim maliyetini yeniden belirlemek üzere olağanüstü toplanıldığını belirten Başkan Sözen,”Son bir yıl içerisinde elektriğe %15, doğalgaza %20 oranında indirim gelmesi asfalt fiyatlarımızı yeniden değerlendirmemizi gerektirdi. Bu nedenle kamu yatırımlarının aksatılmadan yürütülmesini sağlamak adına İl Genel Meclisimiz tonu 301,73 TL olan asfalt maliyetini 240 TL olarak güncelledi.Bizden asfalt üretimi talep eden firmalar ve karayolları büyük işler yapıyor. Kavşak projesi ile ilgili yapılan çalışmalarda asfaltıntamamını kendilerine vermiştik. Yine Balıklar Kayası Mevkiinde yürütülen Battı-Çıktı projesi için gerekli asfaltı da temin edeceğiz. Elektrik ve doğalgaza gelen indirimi asfalt fiyatlarımıza yansıtarak İlimizde yürütülen çalışmaları hiçbir aksaklığa mahal vermeden devam ettirmeyi hedefliyoruz. Bölgemizde iş yapan firmaların, Karayollarının ve Devlet Su İşleri gibi kamu kurumlarının İl Özel İdaremize ait makine ve ekipmanlarımızdan faydalanır durumda olduğunu görmek sevindirici bir durum. İl Genel Meclisimizin almış olduğu bu önemli kararın bölgemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

İl Genel Meclisi nisan ayı olağanüstü toplantısı, Ahmet Sözen başkanlığında gerçekleştirildi.

İl Özel İdaresi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda konuşan Sözen, İl Özel İdaresine ait asfalt üretimi yapan asfalt plentinin üretim maliyetini yeniden belirlemek üzere olağanüstü toplanıldığını belirtti.

Elektriğe yüzde 15, doğal gaza yüzde 20 oranında indirim gelmesinin asfalt fiyatlarını yeniden değerlendirilmesini gerektirdiğini aktaran Sözen, “Bu nedenle kamu yatırımlarının aksatılmadan yürütülmesini sağlamak adına İl Genel Meclisimiz tonu 301,73 lira olan asfalt maliyetini 240 lira olarak güncelledi.” dedi.

Sözen, kendilerinden asfalt üretimi talep eden firmaların ve karayollarının büyük işler yaptığını anlatarak, “Kavşak projesiyle ilgili yapılan çalışmalarda asfaltın tamamını kendilerine vermiştik. Yine Balıklar Kayası mevkisinde yürütülen battı çıktı projesi için gerekli asfaltı da temin edeceğiz. Elektrik ve doğal gaza gelen indirimi asfalt fiyatlarımıza yansıtarak ilimizde yürütülen çalışmaları hiçbir aksaklığa mahal vermeden devam ettirmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.(Mehmet Aşar)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kastamonu’da elinden düşen tüfek ateş alan kişi hayatını kaybetti

Anadolu Ajansı
Yayın: 06.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun Araç ilçesinde elinden düşürdüğü tüfeğin ateş elması sonucu yaralanan kişi yaşamını yitirdi.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Uğur köyünde yaşayan Erol Durna'nın (40) elinde bulunan tüfek kayarak yere düştü.

Ateş alan tüfeğin saçmaları Durna'ya isabet etti.

Vatandaşların ihbarı üzerine köye sevk edilen sağlık ekipleri Durna'nın yaşamını yitirdiğini tespit etti.

Durna'nın cenazesi Araç Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.