Bayram Tatili Uzatıldı, Bayram Tatili Kaç Gün Oldu?

Bayram Tatili Uzatıldı, Bayram Tatili Kaç Gün Oldu?

Yayın: 20.03.2024 10:05
Paylaş:
A+ A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kamu Çalışanlarına Ramazan Bayramı Öncesi Ek İdari İzin Verdi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Nisan 2024 tarihinde başlayacak Ramazan Bayramı öncesinde kamu çalışanlarına ek idari izin verileceğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kararı Salı günkü yarım gün ve Pazartesi günüyle birleştirerek kamu çalışanlarına 9 günlük bir bayram tatili imkanı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Kamuoyuyla paylaşılan açıklamada, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan 2024 tarihinde başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki 1,5 günlük sürede idari izinli sayılacakları kararımızı kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum. Böylece Salı günkü yarım günü ve Pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarımıza rahatça değerlendirebilecekleri 9 günlük bir vakit verdik. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Dekoratif Taşlar Tarihin Sokaklarıyla Buluşmaya Devam Ediyor

Yayın: 08.05.2024 10:27
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesi Dekoratif Taş Ocağı’nda çıkartılan taşlar Safranbolu’nun tarihi yapısına uygun bir şekilde kentin yol ve kaldırımlarında kullanılmaya başlanırken Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Mahallesi’nde inşaat ruhsatı alan yapılar için yol açma ve mevcut yolu genişletme çalışmaları yapılıyor.

Eflani yolu üzerinde Ağaçkese Köyü mevkiinde yer alan ve Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse öncülüğünde hizmete alınan Safranbolu Belediyesi Dekoratif taş ocağından çıkarılan taşlar Tarihi Çarşı’da kullanmaya başladı. Bu adım, şehrin doğal kaynaklarını koruma ve tarihî dokusunu yaşatma vizyonunun bir yansıması olarak ön plana çıkıyor. Öte yandan Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü şehrin gelişen yapılaşma ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla şehirdeki altyapıyı güçlendirmek ve ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yol açma ve genişletme çalışmalarına başladı. Yapılan bu çalışmalar, şehrin modern ihtiyaçlarına uygun olarak planlanarak titizlikle uygulanıyor.15 Temmuz Mahallesi’nde inşaat ruhsatı alan yeni yapılar için yol açma çalışmaları yapılırken trafiğin rahatça akmasını sağlamak ve güvenlik amacıyla yol genişletme çalışmaları Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sürdürülüyor. Ayrıca, yeni yapılaşmalar için gerekli altyapı hazırlıkları da yürütülerek, şehrin gelecek dönemdeki ihtiyaçlarına uygun çözümler üretiliyor. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse yapılan çalışmalar ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı; “Safranbolu’nun tarihî dokusunu koruyarak, gelecek nesillere sağlam bir altyapı bırakma hedefimiz var. Doğal yaşamı ve tarihi mirası koruma adına yapılan bu çalışmalar, şehrin sürdürülebilir kalkınmasına önemli katkılar sağlıyor.

Üretim merkezlerinizden biri olan Dekoratif taş ocağımızda çıkardığımız taşların Tarihi Çarşı’da kullanılmasıyla birlikte, şehrin karakteristik özellikleri daha da ön plana çıkacak ve ziyaretçilerin gözdesi haline gelecek. Bu taşlar, sadece görsel açıdan değil, aynı zamanda Tarihi Çarşı’nın dayanıklılığını artırarak uzun yıllar boyunca ayakta kalmasına da katkı sağlayacak.