Belediye çalışanından Dünya Yaşlılar Günü’nde 65 yıllık evli Ilgaz çiftine ziyaret

Belediye çalışanından Dünya Yaşlılar Günü’nde 65 yıllık evli Ilgaz çiftine ziyaret

İhlas Haber Ajansı
Yayın: 02.10.2023 08:36
Paylaş:
A+ A-

DÜZCE (AA) – Düzce Belediyesi Toplumsal Yardım İşleri Müdürlüğü takımı, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü hasebiyle 65 yıldır evliliklerini sürdüren Zakire ve Nizamettin Ilgaz çiftine ziyarette bulundu.

Belediyedan yapılan açıklamaya nazaran, oğlu ve geliniyle yaşayan Zakire (83) ve Nizamettin Ilgaz'ın (86) meskenlerine konuk olan belediye çalışanı, yaşlı ikili Belediye Lideri Faruk Özlü’nün selamlarını iletti.

Ekiplerle sohbet eden Nizamettin Ilgaz, berberlik mesleğini sürdürürken 2018'de eşinin Alzheimer'a yakalandığını, eşine daha yeterli bakabilmek ve daima yanında olabilmek için dükkanını kapattığını anlattı.

Eşiyle tanışma öyküsünü de takımlarla paylaşan Ilgaz, “O vakitler telefon yok, otomobil yok. Bir düğünde arkadaşımın ablasının vasıtasıyla gördüm. Birkaç kez daha gittik geldik görüştük, aşık oldum. Dükkanı kapattıktan sonra gece yarısı bisikletle Üst Karaköy’e giderdim. Birçok şey yaşadık, sonunda evlendik. İkisi kız 3 çocuğumuz var.” sözünü kullandı.

Ilgaz, yeni evlenenlere ve evleneceklere tavsiyelerde de bulunarak, şunları kaydetti:

“Severek evlensinler, evlenmeden evvel birbirlerini tanısınlar ve anlamaya çalışsınlar. O biçimde çok keyifli olurlar. 65 sene boyunca biz birbirimize müracaattan iş yapmadık. Eşimin isteğini alarak yaptım her şeyi. 65 yılımız çok hoş geçti. Pişman olduğum hiçbir şey yok. Dünyaya bir daha gelsem tıpkı ahlak üzerine tekrar eşimle bir arada olmayı isterim. Zorluklar yaşadık çok şey gördük ancak birbirimizi hiç bırakmadık.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İskilip’te fener alayı düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 21.05.2024 00:00
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Çorum'un İskilip ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla fener alayı düzenlendi.

Kutlama etkinlikleri kapsamında İskilip Kaymakamlığı ve İskilip Belediyesince düzenlenen etkinlikte Şehir Parkı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde meşalelerle Şehitlik Anıtı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşte vatandaşlar 100 metrelik Türk bayrağı taşıdı.

İskilip Kaymakamı Ramazan Polat, burada yaptığı konuşmada, İskilip'te Gençlik Haftası'nı en iyi şekilde kutlamaya çalıştıklarını söyledi.

Belediye Başkanı İsmail Çizikci de ilçede milli ve dini bayramlar için vatandaşların milli ve manevi duygularını en yüksek seviyeye çıkaracak etkinlikler yapacaklarını kaydetti.

Etkinlik kapsamında ayrıca, Yunanistan'da düzenlenen 15 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 62 kiloda Avrupa şampiyonluğu elde eden milli güreşçi Özdenur Özmez için de karşılama töreni düzenlendi.

Davul ve zurna eşliğinde, tezahüratlarla karşılanan Özmez’e Kaymakam Ramazan Polat ve Belediye Başkanı İsmail Çizikci çiçek verdi.