Karabük Belediyesi, Otobüs İşletmeciliğine Başlayacak

Karabük Belediyesi, Otobüs İşletmeciliğine Başlayacak

Yayın: 10.10.2022 15:48
Paylaş:
A+ A-

Pandemi döneminde başlayan ve daha sonra da devam eden Karabük’te ki toplu taşıma işi ile ilgili sorun yine çözülemedi.  MHP’li  Belediye Meclis Üyesi Şahin Karataş, son yapılan Karabük Belediyesi Meclis toplantısında  bu konu ile ilgili söz alarak bu sorunu tekrar gündeme taşıdı. Meclis Üyesi Şahin Karataş’ın meclis toplantısında gündeme getirmesi üzerine Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili “ Halkın mağduriyetinin önlenmesi konusunda belediyemizin birkaç otobüs alarak yolcu taşımacılığının bir kısmını belediye olarak karşılayacağız ve bu konuda çalışmaların başlattık” dedi

Bilindiği üzere yapılan bir toplantıda toplu taşıma işlemi yapan halk otobüsleri, minibüs işletmecileri bir çatı altında birleşerek belediyenin içinde bulunduğu ortak bir şirket kanalı ile bu sorunun çözülmesi gündeme gelmişti. Şimdiye kadar bu konu ile ilgili bir gelişmenin ortaya çıkmaması üzerine son yapılan Belediye Meclis toplantısında  MHP’li Belediye Meclis Üyesi Şahin Karataş söz alarak, konuyu tekrar gündeme getirdi. MHP Belediye Meclis Üyesi Karataş konu ile ilgili sosyal medya hebasında yaptığı açıklamada “Birkaç aydır belediyemiz tarafında yürütülen,Özel Halk otobüsleri ve dolmuşların (minibüs) işletmecilerinin bir çatı altında birleştirilerek,belediyenin de içinde bulunduğu ortak bir şirket kanalıyla işletilmesi konusunda özel bir firma tarafında yürütülen çalışmalar  Özel Halk otobüsü sahiplerine,dolmuşçulara,muhtarlara,belediye meclis üyelerine ve basın organlarına gerekli açıklamalar düzenlenen toplantılarda anlatılmıştı. Adı geçen özel firma Karabük genelindeki Özel Halk otobüslerinde, dolmuşlarda yolcu olarak faydalanan tüm mahallelerdeki bilgileri toplamış,yeniden düzenlenecek hatlar, birleştirilecek hatlar, tüm paydaşların zarar etmeden faaliyet göstermeleri ile birlikte, halkında mağduriyetlerinin giderilmesi yönündeki çalışmalarla ilgili Ekim ayı belediye meclisinde,” Bu konuda çalışmaların ne duruma geldiğini sözlü olarak sormam üzerine “Belediye Başkanı sayın Rafet Vergili bu konuda tüm çalışmalara, yürütülen görüşmelere rağmen bazı Özel Halk otobüsü ve dolmuş sahiplerinin düşünülen sisteme girmeyi düşünmediklerinden dolayı bu sistemin gündemden çıktığını, halkın mağduriyetinin önlenmesi konusunda belediyemizin birkaç otobüs alarak yolcu taşımacılığının bir kısmını belediye olarak karşılayabileceklerini belirtti ve bu konuda çalışmaların başladığını bildirdi. Söz konusu sistemde mevcut Özel Halk otobüsleri, dolmuşlar tek çatı altında birleşecek, belediyenin de iştirak ettiği bir şirket kurulacak, burada oluşturulacak HAVUZ SİSTEMİNDE her pay sahibi eşit oranda para kazanacak, tüm giderler ve gelirler şirket bünyesinde yönetilecek, zamanla dolmuş sahipleri de dolmuşlarından kazanılmış haklarını aynen koruyarak, tek tek veya birlikte otobüsler alarak onlarında Özel Halk otobüsü işletmesindeki haklarının korunarak devam edeceği, bu sistemin ülkemizin birçok Büyükşehir ve İl belediyelerinden uygulandığını belirtti.”

Gelinen noktada Karabük Belediyesi gelecek aylarda birkaç otobüs alarak  şehir içi yolcu taşımacılığının belli bir kısmını karşılayabilir duruma gelecek. (Mehmet Aşar)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Albaraka Türk’ten Endülüs Okuma Projesi’ne destek

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.03.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Albaraka Türk, gençlerin gelişimi için yapılan Endülüs Okuma Projesi'ne destekte bulundu.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, temel amacı “okur yetiştirme” olan Endülüs Okuma Projesi'nin faaliyetlerine destekte bulunan Albaraka Türk, eğitime ve öğrenciye verdiği değerle fark yaratmaya devam ediyor.

Proje ilk olarak 2016-2017 eğitim öğretim yılları arasında Van'da uygulandı ve hali hazırda 22 ilde 186 okulda uygulanmaya devam ediyor.

Gönüllü öğretmenlerden oluşan, okuma alışkanlığıyla birlikte bir okuma kültürü, erdem ve ahlak inşası oluşturmayı hedefleyen projede, öğrenci psikolojisini merkeze alan yaklaşımla hareket ediliyor.

Projede, öğrencilerde okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırmak için büyük şirketlerin marka değeri oluşturmak amacıyla kullandıkları psikolojik teknikler uygulanıyor. Bu tekniklerden biri olan “Bilinçdışı Güdüleme” ile duyular ve öğrencilerde güzel hisler uyandıran olumlu duygu ve davranışlarla kitap ve okumak yan yana getirilerek duyusal ve duygusal bütünleme oluşturuluyor.

2022-2023 eğitim öğretim yılında projeye Türkiye genelinde katılan 15 bin 916 öğrenci, toplamda 180 bin 715 kitap okudu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Strateji ve Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Emeç, insanın yaşamı boyunca öğrenmeye devam edeceğini belirterek, “Tarih boyunca fark yaratan, algıları yüksek olan liderlerin okuma alışkanlıklarının üst düzeyde olduğu aşikardır. Albaraka Türk olarak, eğitime verdiğimiz maddi desteğin ötesinde öğrencilerin gelişimine katkıda bulunmak bizim için paha biçilemez. Endülüs Okuma Projesi'nin ülkemize hayırlı olmasını ve hayat boyu öğrenmeye devam edecek öğrenciler yetiştirmesini diliyoruz.” ifadelerini kullandı.