Beşbinevlerspor AS Başkanı Payal’dan alt yapıya destek çağrısı

Beşbinevlerspor AS Başkanı Payal’dan alt yapıya destek çağrısı

Yayın: 05.06.2024 13:37
Paylaş:
A+ A-

Beşbinevlerspor Kulübü AS Başkanı Nuri Payal futbolda alt yapı eğitimin önemine dikkat çekerek, “Amatör Kulüplere, semt takımlarına ne kadar destek verilirse Türk futbolu da o kadar gelişir” dedi.

Bölgenin Sesi’ne özel açıklamalarda bulunan As Başkan Payal, Beşbinevler Spor Kulübü olarak asıl amaçlarının sağlıklı, kötü alışkanlıklardan uzak duran, “zeki, çevik, ahlaklı”, toplumla barışık ve Türk sporuna faydalı gençler yetiştirmek olduğunu vurguladı.

KULÜPTE 40.YIL HAZIRLIĞI

Yeni sezonda 40. Kuruluş yılını kutlayacaklarını hatırlatan Payal, “Yenilikçi futbol yönetimi anlayışıyla futbolun gelecekteki liderlerini, yöneticilerini yetiştirmeye, Türk futboluna ve spor kulüplerine iyi futbolcular kazandırmaya devam etmek istiyoruz” diye konuştu.

ALT YAPIYA DESTEK ŞART

Sporun her alanında olduğu gibi futbolda da başarının/gelişmenin anahtarı veya yolu iyi ve planlı bir eğitimin yanı sıra disiplinli ve çok çalışmadan geçiyor” diyen Payal, amatör spor kulüplerinin herhangi bir gelire sahip olmadığını tamamen birkaç yönetici ve sponsorlar üzerinden ayakta kalmaya çalıştığını vurguladı ve “Kendi imkanlarıyla Türk futboluna katkı sağlamaya çalışan amatör spor kulüplerimize hiç değilse malzeme yardımı yapılabilir. Bu küçük katkı bile inanın takımlarımız üzerindeki yükü hafifletir. Sizin aracılığınızla kamu yöneticilerimize ve iş dünyasına buradan destek çağrımızı yinelemek istiyorum. Türk futbolunun gelişmesi için Türk futbolunun 3’ten büyük olduğunu bilmemiz lazım. Sokaklarda İstanbul takımlarının marşlarını söyleyenler; taraftar, esnaf, iş adamı, cemiyetçi, siyasetçi ne zaman memleket ve semt takımlarına destek olup döndükleri o gün Türk futbolu gelişecektir” ifadelerini kullandı.

BEŞBİNEVLERSPOR FUTBOLCU FABRİKASI GİBİ  

Türk sporunda profesyonel olan futbolcuların yarısından fazlasının Amatör spor kulüplerinin alt yapısından yetişen futbolcular olduğuna da vurgu yapan Beşbinevlerspor Kulübü As Başkanı Payal, geride kalan 40 yılda aralarında Beşiktaş ve milli takımda oynayan İbrahim Kaş, Orduspor ve Giresunspor’da oynayan ve şuanda Göztepe ve İngiltere’nin Hoffenheim takımlarının transfer listesinde yer alan Kadir Seven, Gençlerbirliği ve halen Fenerbahçe alt yapısında oynayan Utku Karakaya, İstanbulspor’da Arda Belen, Bingölspor’da Oğuzhan Çelik gibi bir çok ismin Beşbinevler alt yapısından yetiştiğini Gençlerbirliği ve Kastamonuspor’un takibinde olan 5 oyuncularının bulunduğunu ifade etti.

AS Başkan Payal Karabük’te özellikle alt yapıda her yaş grubunda var olduklarını ve bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da alt yapıya bütün güçleriyle önem vereceklerini de sözlerine ekledi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi öğrencileri, A Milli Takım’a destek videosu hazırladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.07.2024 00:52
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'daki Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi'nin yaz okulunda eğitim gören öğrenciler, A Milli Takım'a destek için videolu mesaj hazırladı.

Videoda, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek final maçında bu akşam Hollanda ile karşılaşacak A Milli Takım'ın oyuncularının adları, öğrenciler tarafından art arda söylendi.

Videonun sonunda minik öğrenciler, “Sizlere güveniyoruz. Hollanda maçında milli takımımıza başarılar dileriz.” ifadelerini kullandı.

Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi Koordinatörü Erkut Kalkavan, AA muhabirine, videonun bilim merkezi içerisinde öğrencilerin farklı çalışma alanlarında çekildiğini söyledi.

Çocukların küçük ama milli duygularının büyük olduğunu vurgulayan Kalkavan, “Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında kurulan bilim merkezinde, çeşitli okullardan gelen öğrenciler, milli takımdaki abilerine moral vermek amacıyla özel bir video hazırladı. Videoda, öğrenciler milli takım oyuncularına seslenerek, 'Birlikte zaferimize yürüyoruz.' mesajını iletmeye çalıştı.” dedi.

Kalkavan, öğrencileriyle gurur duyduğunu dile getirerek, “Öğrencilerin hazırladığı destek videosu, sosyal medyada da hızla yayılarak binlerce kişi tarafından paylaşıldı. Bu tür etkinlikler, gençlerimizin milli takımımıza duyduğu sevgiyi ve desteği pekiştirmek için büyük önem taşıyor. Onların bu enerjisi, milli maç öncesinde takımımıza moral kaynağı olacaktır.” diye konuştu.