Beymen Club Sailing Team mavi sulara yelken açıyor

Beymen Club Sailing Team mavi sulara yelken açıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.06.2024 08:22
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Beymen Club Sailing Team, bu yaz denizlere yelken açmaya hazırlanıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, deniz ve doğa tutkunlarıyla bir araya geleceği yeni macerasının heyecanını yaşayan Beymen Club, kendi ismiyle hayata geçirdiği Beymen Club Sailing Team ile spora olan desteğini ve tutkusunu voleyboldan sonra yelkende de ortaya koyuyor.

Bosphorus Sailing Academy işbirliğiyle kurulan Beymen Club Sailing Team, deniz ve yelken tutkunlarıyla yelken sporuna gönül verenleri buluşturmayı hedeflerken, yıl boyunca düzenlenecek yelken yarışlarında ve etkinliklerinde aktif görev üstlenecek.

İlham veren moda markası olma misyonundan aldığı güçle spora olan desteğine bir yenisini daha ekleyen Beymen Club, Beymen Club Sailing Team ile yelken sporuna da katkı sağlama amacını taşıyor.

Beymen Club, sporun ve modanın birleştirici gücüyle bu alanda yenilikçi ve ilham verici çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Koç Üniversitesi 30. dönem mezunlarını verdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 30.06.2024 16:37
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Koç Üniversitesi'nde lisans ve lisansüstü eğitimini tamamlayan 1488 öğrenci, mezuniyet töreninde diplomalarını aldı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Rumelifeneri Kampüsü'nde düzenlenen 30. Lisans ve Lisansüstü Mezuniyet Töreni, Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Onursal Başkanı Rahmi M. Koç, Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Nur Yalman, Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Sitti, Mütevelli Heyet ve Danışma Kurulu üyeleri, akademisyenler, 2024 mezunları ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Bu yıl okul birinciliğini, Matematik Bölümü'nden Kerem Başol, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği ÇAP öğrencisi Mete Erdoğan ve Psikoloji Bölümü'nden Lila Naz Güneş paylaştı.

Açıklamada, mezuniyet törenindeki konuşmasına yer verilen Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Nur Yalman, gençlere seslenerek, “Her şeyden evvel iyi insan olmaya gayret ediniz. Para tabii gerekli ama para mutluluk getirmez. Mutluluk iyilikten gelir. Bunu unutmayınız.” ifadelerini kullandı.

– “Herkesin yolculuğu özgün”

Prof. Dr. Metin Sitti de herkesin yolculuğunun özgün olduğunu belirterek, öğrencilere, istedikleri şekilde yaşamak için mücadeleyi yılmadan sürdürmesi tavsiyesinde bulundu.

Törenin gerçekleştiği meydana adını veren Henry Ford'un “Başarısızlık, bu sefer, daha akıllıca yeniden başlama fırsatıdır.” sözünü hatırlatan Prof. Dr. Metin Sitti, “Girişimci bir toplum olarak, üniversitemizden aldığınız birikimlerle yüksek riskli ve yenilikçi araştırmalara dayalı birçok buluş ve startup girişimi bekliyorum sizlerden. En büyük dileğim, yakında sizlerin ülkemizde ve dünyada çığır açıcı yeni bilgi ve ürünler yaratmanız.” değerlendirmesinde bulundu.

– Çipras konuşmacı olarak katıldı

Koç Üniversitesi'nin 30. mezuniyet töreninde konuk konuşmacı, 2015-2019 yılları arasında Yunanistan Başbakan'ı ve SYRIZA Partisi'nin lideri olan, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyesi ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Batı Balkanlar Komisyonu Başkanı Aleksis Çipras oldu.

Çipras, Koç Üniversitesi'nin bu özel gününde konuşma yapmaktan, dünyanın dört bir yanından ve Ege'nin her iki kıyısından gelen çok sayıda gençle buluşma fırsatı bulmaktan onur duyduğunu aktardı.

“Etrafınızdaki dünya değişirken sizin nasıl gelişim göstereceğiniz, hangi ilkeleri savunacağınız önemli.” ifadelerini kullanan Çipras, şunları kaydetti;

“Abraham Lincoln, insanın gerçek karakterinin, gücü elinde bulundurduğunda sınandığını söylemişti. Biliyorum ki bugün burada bulunan hepiniz büyük bilim insanları, iş insanları, politikacılar ya da kendi alanlarınızda liderler olarak bir gün, bir şekilde güce sahip olacaksınız. Bir şeyleri değiştirme gücüne sahip olmanın elbette zorlukları vardır. Hayattaki amaçlarınızı gerçekleştirmek elbette önemlidir. Ancak zorlukların en büyüğü sahip olduğunuz gücü nasıl kullandığınızdır. Başkalarını dinleyecek sabrı gösterecek misiniz? Başarısızlıklarınızı kabul edecek cesaretiniz olacak mı? Kendinizden daha zayıf olanlarla dayanışma içine girebilecek misiniz? Pek çok kez başarılı, pek çok kez de başarısız olacaksınız. Etrafınızdaki dünya değiştikçe nasıl gelişim göstereceğinizi ve hangi ilkeleri savunduğunuzu her zaman düşünmelisiniz.”

Konuşmasında Nazım Hikmet'in şiirinden bir dizeyi de hatırlatan Aleksis Çipras, “Ünlü şairiniz 'En güzel deniz henüz gidilmemiş olandır.' diyordu. İşte Doğu Akdeniz tam da bu deniz olmalı. Karşılıklı egemenliğimize ve egemenlik haklarımıza saygı denizi. Bir barış ve işbirliği denizi.” görüşlerini aktardı.