BiP’ten İstanbul Galata Üniversitesi ile işbirliği

BiP’ten İstanbul Galata Üniversitesi ile işbirliği

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.12.2023 08:00
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – BiP, yeni yaptığı anlaşmayla İstanbul Galata Üniversitesi'nin öğrenci, akademisyen ve idari personeline yerli çözümler sunarak, üniversitenin dijitalleşme sürecine de katkı sağlayacak.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, iletişim ve yaşam platformu BiP, farklı sektörlerdeki iş birlikleriyle kullanıcılara geniş yelpazede çözümler sunmaya devam ediyor.

Daha önce İstanbul Kültür Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi ile işbirliği yapan BiP, şimdi de İstanbul Galata Üniversitesi ile anlaşma yaptı. İmza töreni, BiP Genel Müdürü Gökhan Yüksektepe ve İstanbul Galata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özgür Çengel'in katılımıyla İstanbul Galata Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

– “Eğitimi teknolojiyle destekliyoruz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yüksektepe, işbirliği kapsamında İstanbul Galata Üniversitesi'nin dijitalleşme sürecine destek sağladıklarını belirtti. Yüksektepe, BiP olarak, gerçekleştirdikleri işbirlikleriyle farklı alanlarda pek çok kullanıcıya kolaylıklar sunduklarını aktardı.

Üniversitelerle işbirliği yaparak eğitimi, yerli ve üstün Turkcell teknolojileriyle desteklemeyi önemsediklerinin altını çizen Yüksektepe, şu ifadeleri kullandı:

“BiP Keşfet'te sadece İstanbul Galata Üniversitesi'nin öğrenci, akademisyen ve idari personelinin erişebildiği kapalı devre bir iletişim platformu sunacağız. Bu uygulamayla başta öğrenci işlerindeki bazı işlemler olmak üzere, ders ve okul bilgilendirmeleri, yemekhane bilgileri, okul içi duyurular, dijital öğrenci kimlik kartı gibi pek çok fonksiyon üniversiteye özel oluşturulan BiP servisine taşındı.

Ayrıca İstanbul Galata Üniversitesi'nde eğitim görmek isteyen aday öğrenciler için bir alternatif sosyal medya ağı olarak kullandığı açık servisi de BiP Keşfet'te konumlandı. Herkese açık olan bu servis üzerinden adaylar üniversite ve bölüm bilgilerine, etkinlik ve söyleşilerle ilgili bilgilendirmelere ve öğrencilere özel ödüllü anket sorularına anlık olarak ulaşabilecekler. Kullanıcılara kolaylık sağlayacağını düşündüğümüz bu iş birliğinin hayırlı olmasını diliyorum.”

– “Hızlı ve kolayca anlık haberleşme sağlanabiliyor”

İstanbul Galata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çengel de üniversite olarak dijital teknolojileri kullanarak hayatı kolaylaştırmaya ve verimliliği artırmaya önem verdiklerine dikkati çekti.

Çengel, “Bu noktada BiP Keşfet sayesinde öğrencilerimiz, hocalarımız ve idari personelimiz arasında hızlı ve kolayca anlık haberleşme sağlanabilecek. Aday öğrencilerimiz de Üniversitemizle ilgili bilgilere BiP Keşfet üzerindeki açık kanal üzerinden anlık ulaşabilecek. Bu anlaşmayla yerli ve güvenilir bir dijital altyapıdan yararlanmak bizleri memnun ediyor. Anlaşmanın herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Arıcılıkta 50 yılı geride bırakan emekli öğretmen, bilgilerini yeni nesillere aktarıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 08:00
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – ORHAN KUZU – Karabük'te yaşayan emekli öğretmen Ahmet Çetin, öğretmenlik yıllarında başladığı arıcılıkta yarım asrı geride bıraktı.

Eflani ilçesi Gökgöz köyü Topuzlu Mahallesi'nde arıcılık yapan 74 yaşındaki Çetin, Bolu Erkek İlköğretmen Okulundan 1969'da mezun oldu.

Anadolu'nun çeşitli illerinde öğretmenlik yapan Çetin, 1974'te Eflani ilçesinin Karlı köyü ilkokulunun bahçesinde arıcılığa başladı.

Öğretmenlikten 1995'te emekli olan Çetin, arıcılık faaliyetlerini sürdürdü.

Çetin, 50 yılı geride bıraktığı arıcılığın yaygınlaşması için 18 yıldır il ve ilçe tarım müdürlükleri ile halk eğitim merkezlerinde düzenlendiği kurs ve seminerlerle katılımcılara teorik ve pratik bilgiler aktarıyor.

– “Arılar tarımın olmazsa olmaz yardımcı aktörleridir”

Ahmet Çetin, AA muhabirine, arıcılığa başladığı yıllarda öğretmenlerin ya hindi yetiştirdiğini ya meyvelik kurduğunu ya da arıcılık yaptığını söyledi.

O yıllarda daire amirleri ve müfettişlerin köy okullarındaki öğretmenleri üretim yapmaya teşvik ettiğini aktaran Çetin, “Üreticilik yapan öğretmenler yazın okulları terk etmezler, bahçede üretim yaparken okulun tesislerini geliştirirler, örnek çalışmalar yaparlardı. O ortamda başladık. O gün bugündür 50 yıl geride kaldı.” dedi.

Çetin, o yıllarda arıcılığı geleneksel yöntemlerle yaptıklarını anlatarak, şöyle devam etti:

“Daha sonra bilimsel verilere ulaşabilmek için seminerler, kurslar, arıcılıkla ilgili kitap ve yayınlara ulaşmaya çalıştık. O gün bugündür devam ediyoruz. 2004'te Karabük Arıcılar Birliğini kuruncaya kadar el yordamıyla kendi kendimizi geliştirdik. Arıcılar birliğinin örgütlenmesiyle birlikte bilimsel verilere ulaşmak çok daha hızlı oldu. Tartışmalara, ulusal ve uluslararası düzeydeki kongrelere ve sempozyumlara katıldık. Birikimlerimizi paylaştık, uzmanları dinledik. Onların bilgilerinden faydalanmaya çalıştık.”

Bugün Türkiye'de arıcılıktaki standartların yükseldiğini dile getiren Çetin, Türkiye'nin bal veriminin arttığını, ülkenin yıllık bal üretiminin 100 bin tonu geçtiğini kaydetti.

Çetin, tarımsal ilaçlama ve çevre kirliliğinin olmadığı bölgenin arıcılık için elverişli olduğuna işaret etti.

Arıcılığa 50 yıldır katkıda bulunmaya çalıştığını belirten Çetin, daha çok kişinin bu alana yönelmesi ve bu faaliyeti bilimsel veriler ışığında yapması için kurs ve seminerler düzenlediğini anlattı.

Çetin, uygulamalı eğitimlerin olumlu yansımalarının görüldüğünü aktararak, gerek arı hastalıklarının azalması gerekse bal verimindeki artışların buna bağlanabileceğini söyledi.

Arıların önemine değinen Çetin, “Arılar tarımın olmazsa olmaz yardımcı aktörleridir. Arıların olmadığı yerde tarımsal verim olmaz. Arıcılık yapan genç kardeşlerimiz aslında doğrudan tarımsal üretimin de artışına katkı sağlamış oluyorlar. Arıcılığa meraklı olan genç arkadaşlarımızı kutluyorum.” diye konuştu.

Çetin, arı sağlığına zarar verecek kontrolsüz tarımsal ilaçlamaları doğru bulmadığını vurgulayarak, “Üreticilerimiz aslında fazla ürün almak amacıyla bu tür çalışmalara giriyorlar ama bir taraftan da arı sağlığını bozan bu tür ilaçlar aslında tarımda verimi düşürüyor.” dedi.