Bisiklet Festivali’nin 3.sü Keltepe’de başlıyor

Bisiklet Festivali’nin 3.sü Keltepe’de başlıyor

Yayın: 31.08.2023 14:46
Paylaş:
A+ A-

İlki 2019 yılında “Dünya Miras Şehri” Safranbolu’da, geçtiğimiz yıl ikincisi “Saklı Güzellikler Diyarı” Eflani’de yapılan Karabük Bisiklet Festivali’nin üçüncüsü, bu yıl 1-3 Eylül tarihleri arasında, 1500 rakımdaki Keltepe Kayak Merkezinde, “Gökyüzüne Pedalla” temasıyla ülkemizin 7 bölgesinden gelen 80 misafirin katılımı ile çadır konaklamalı olarak yapılacak.

Karabük Valiliği himayesinde, Karabük Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Karabük Belediyesinin katkılarıyla Karabük Bisiklet Derneği tarafından düzenlenen etkinlik, 31 Ağustos Perşembe günü davetlilerin karşılanması ve kamp alanına yerleşilmesiyle başlayacak.  1 Eylül 2023 Cuma günkü ilk rotada bisikletliler, Keltepe Kayak Merkezinden hareket edip, zaman zaman bulutların arasından geçen 21 kilometrelik orman yolundan, Çetiören Mesire Alanına ulaşacak ve tekrar kamp alanına dönüş yapacak.

Aynı günün akşamı kamp alanında Film Ekibinin de katılımları ile “Dersaadet Apartmanı” adlı filmin gösterimi yapılacak.

2 Eylül Cumartesi günü orman yollarından oluşan 26 kilometrelik ikinci tur rotasında ise katılımcılar, Eğriova Göletine pedallayacak ve tur sonunda kamp alanına dönecek.

Cumartesi kamp alanında canlı müzik dinletisi ile o günkü program son bulacak.

Festivalin son günü olan 3 Eylül 2023 Pazar Zirveye, 2.000 metreyle Batı Karadeniz’in en yüksek noktası olan Keltepe’ye çıkılacak. Bu rotadaki 5 kilometrelik patika yolda dileyen katılımcılar bisikletle, dileyen katılımcılar ise yürüyüş ekibiyle zirveye çıkabilecekler. (Haber Merkezi)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bolu’da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

BOLU (AA) – Bolu'da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” gerçekleştirildi.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Kadın Girişimciler Kurulunca sıfır atık ve geri dönüşüm konularında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen program TSO konferans salonunda yapıldı.

Vali Yardımcısı Abdullah Şen, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, çevrenin çok önem arz ettiği bir asırda yaşandığını vurguladı.

Şen, bu konuda toplumun topyekun mücadelesinin gerekliliğine dikkati çekerek, “Toplumsal katılım açısından farkındalık gerekiyor. Bu konu katılımcılardan hane halkına kadar çok detaylı olması lazım. Evlerdeki duyarlılık, şuur, bakanlığımızın ve belediyelerimizin koymuş olduğu geri dönüşüm kutularına çöp atarken de öne çıkmalı.” diye konuştu.

Bolu TSO Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Ayarcan, artan tüketim ve üretim faaliyetlerinin doğal kaynakların tükenerek çevre kirliliğinin artmasına yol açtığını belirtti.

Sürdürülebilir geri dönüşüm ve sıfır atığın, iş dünyasında da çevresel etkileri en aza indirerek doğal kaynakları korumak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Ayarcan, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılabilmesi, atığın miktarının azaltılması, toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülebilmesinin her yeni günde daha çok önem kazandığını kaydetti.

TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Yüce de sıfır atığın sadece azaltmak değil aynı zamanda tüketim alışkanlıklarının değişmesi anlamına da geldiğinden bahsetti.

Tüketim alışkanlıklarının değiştirilerek kaynakların daha bilinçli kullanılmasının sürdürülebilir yaşam tarzının benimsenmesi anlamına geldiğini de söyleyen Yüce, “Ülkemizde başlatılan Sıfır Atık Projesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla küresel çevre hareketine dönüşmüştür. Tüketimin arttığı günümüzde, satın aldığımız ürünlerden kullandığımız malzemelere kadar her gün bilinçli seçimler yapmak, alışkanlıklarımızı, seçimlerimizi ve üretim süreçlerimizi tabiata uyumlu hale getirmek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sunum yapan TOBB Çevre Müdürlüğü uzmanı Esin Özarslan, sıfır atık ve geri dönüşüm konularında Türkiye ve Avrupa'da yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Programda ayrıca, tarımda ve sanayide sürdürülebilirlik, sanayide sıfır atık stratejileri ve uygulamaları, iklim değişikliği, yeşil mutabakat ve karbon ayak izi oturumları gerçekleştirildi.