Biz Seni Unutmak İçin Sevmedik

Biz Seni Unutmak İçin Sevmedik

Yayın: 09.11.2023 14:34
Paylaş:
A+ A-

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Türk Halkının Unutulmaz Lideri Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 85. Yıldönümü olan 10 Kasım Cuma günü  anacağız.

Karabük Valiliğinin  düzenlediği anma programı sabah saat:08.55’de Yenişehir Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayacak.  Çelenk sunumundan sonra Atatürk’ün dünyaya gözlerini kapadığı saat olan 09.05’te sirenler çalacak, bayraklar yarıya indirilecek ve 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak,  İstiklal Marşı okunacak, ardından Anıtta ki program sona erecek.

PROGRAMA 100. YIL KÜLTÜR MERKEZİNDE DEVAM EDİLECEK

Yenişehir Atatürk Anıtındaki törenin ardından anma programına 100. Yıl Kültür Merkezinde devam edilecek.  Program öncesi Fuaye Salonu’nda yer alan  Resim Sergisi gezilecek. Daha sonra programa Kültür Merkezi salonunda devam edilecek. Buradaki   program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Atatürk konulu şiir okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler tarafından  şiirler okunacak.  Atatürk konulu kompozisyon  yarışmasında dereceye giren öğrencinin kompozisyonunu okumasından sonra  Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek. Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Atatürk Oratoryosu sahnelenecek.

Kaynak: Bölgenin Sesi Gazetesi

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

TOGÜ’de kolonya ve sıvı sabun üretimine başlandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.05.2024 12:36
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde (TOGÜ) kolonya ve sıvı sabun üretimine başlandı.

Tokat Valiliği ve TOGÜ iş birliği ile kolonya ve sıvı sabun üretimi yapılıyor.

TOGÜ Fen Edebiyat Fakültesinde İlaç/Kozmetik AR-GE Ürün Geliştirme Laboratuvarında kolonya ve sıvı sabun, “Komana” markasıyla üretiliyor.

Laboratuvarda Vali Numan Hatipoğlu ve Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz incelemede bulundu.

Hatipoğlu ve Yılmaz'a Prof. Dr. Yakup Budak tarafından çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Laboratuvarda kolonya ve sıvı sabun, Tokat’ta yetişen üzüm, şakayık ve zakbaklardan elde ediliyor.