Bolu’da 300 adet fidan dikildi

Bolu’da 300 adet fidan dikildi

Yayın: 22.03.2017 23:11
Paylaş:
A+ A-

BOLU (İHA) – Bolu’da, Orman Haftası sebebiyle mavi ladin ve sedir türlerinde 300 adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

Bolu’nun Alıçören Köyü’nde vali Aydın Baruş’un da katılımıyla öğrencilerle birlikte Orman Haftası nedeniyle fidan dikimi gerçekleştirildi. Törende konuşma yapan Bolu Valisi Aydın Baruş, ağacın insanın doğumundan ölümüne kadar birlikte olduğu bir varlık olduğunu belirterek, “Bugün belki modern yaşam koşulları neticesinde artık ağaç beşikleri unuttuk. Ama atalarımızın doğumda karşılaştıkları dünyaya geldikleri zaman ilk tanık oldukları eşyalardan birisi beşiklerdir. O zaman beşikler ahşaptı. Şimdi yapay maddelerden üretiliyor. Ancak ağaçla tanışmamız onunla ömür boyu birlikte olmamız ve insanın ölümünde de kabrinde korunması için üstüne konan örtünün ağaç olduğunu unutmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından vali Aydın Baruş çocuklarla birlikte fidanların dikileceği alana geçerek kendisi de fidan dikimine katıldı. 300 adet fidanın dikiminin ardından tören sona erdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’da 19 Mayıs Coşkusu: Çelenk Sunma Töreni Düzenlendi

Yayın: 20.05.2024 12:03
Paylaş:
A+ A-

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Safranbolu’da coşkuyla kutlandı. Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, ilçe protokolü, öğrenciler ve ailelerin katılımıyla Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Tören, sabah saatlerinde büyük bir katılımla başladı. Kaymakam Şaban Arda Yazıcı ve beraberindeki protokol üyeleri, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törene katılan öğrenciler ve aileler, ellerinde bayraklar ve Atatürk posterleriyle alana renk kattı.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törene katılan öğrenciler ise günün anlam ve önemine dair şiirler okudu. Tören, halkın yoğun katılımı ve coşkulu anlarıyla sona erdi.