Boluspor-Adanaspor maçının akabinde

Boluspor-Adanaspor maçının akabinde

Anadolu Ajansı
Yayın: 12.08.2023 06:24
Paylaş:
A+ A-

BOLU (AA) – Trendyol 1. Lig'in birinci haftasında kendi alanında karşılaştığı Adanaspor'a 2-0 yenilen Boluspor'un Teknik Yöneticisi Turgay Altay, ligin birinci maçını kaybetmeyi hazmetmekte zahmet çektiğini söyledi.

Altay, maçın akabinde düzenlenen basın toplantısında, yenilginin çok acı verici olduğunu tabir etti.

Bu yenilgisi hazmetmekte zahmet çektiğini belirten Altay, “Aslında son söyleyeceğimi birinci söyleyerek başlıyorum. Birinci maç, kendi konutumuzda maçı kazanıp yolumuza devam etmek isterdik. İşin bu tarafını hazmetmesi sıkıntı.” diye konuştu.

Altay, bu müsabakada, lige hazır olmayan 2 ekibin uğraş ettiğini lisana getirerek, “Fiziksel olarak rakibimiz de biz de lige hazır değiliz. Sayısal olarak idman eksikliği olan birçok oyuncu var. Bu durumda bir eşitlik kelam konusu.” tabirini kullandı.

Boluspor olarak oyunun devam etmesi tarafında uğraş ettiklerini de kelamlarına ekleyen Altay, şunları aktardı:

“Oynamamız içinde topun oyunda kalma mühletinin artıyor olması gerekiyor. Ama maçın genelinde de rakip kendi fizikî gücünden ötürü çok fazla topun oyunda kalmasına müsaade vermedi. Hakemler de buna sağ olsun rakibin her durumda canlı kalmasına, dinlenmesine vesile oldular.”

Altay, kendisinin Boluspor ile yeni bir oyun kültürü inşa etmeye çalıştığına da değinerek, şunları söyledi:

“Sonuçta birinci maçların telafisi var. Ben bir oyun inşa etmeye çalışıyorum. Bir oyun kültürü. Bunun içinde âlâ şeyler de var. Lakin yapmamız gereken şeyler de var. Bu oyun kültürünü inşa edip bilhassa iç alanda çok dominant, agresif ve maç kazanma odaklı bir ekip yaratacağız. Ben hem kadroya hem de oyuncularıma güveniyorum. İlerleyen haftalarda maç kazandıkça, öz inançlı halimiz arttıkça, olumlu sonuçlar olacağını düşünüyorum. Lakin bu maç hakikaten hazmetmesi sıkıntı bir maç olarak duruyor.”

– “Dersimize güzel çalıştık”

Adanaspor Teknik Yöneticisi Özhan Pulat ise bu müsabakanın, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli sarsıntılardan sonra Adanaspor'un oynadığı birinci maç olduğunu hatırlattı.

Bu nedenle çok değerli bir maç oynadıklarına vurgu yapan Pulat, “Depremden sonra birinci maçımız. 5,5 aylık bir süreç var. Burada oyuncularımın birçok 5 aydır maç oynamıyordu. Bu travmadan çıkmaları kıymetliydi. Biz de oyuncularımıza daima şunu söyledik. Evvel oyunumuza inandırdık. Sonra biz onlara inandık.” dedi.

Pulat, rakiplerini bir hafta boyunca tahlil ettiklerini anlatarak, kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Özellikle rakibin 4+4+2 oyununu bir hafta tahlil edip ona nazaran idmanlar yaptık. Özelikle geride oyun kurarken 4+2+4 biçiminde ön alanda baskı yapınca orta alandaki üstünlüğü ele geçirmek bizim için kaçınılmazdı. Rakip topla fazla oynamış görünse de alan parselizasyonunu âlâ yapıp onlara merkezde hiçbir biçimde alan bırakmadık. Onları daima kendi alanında hazırlık pasları yapmaya mecbur bıraktık.”

Karşılaşma boyunca planladıkları biçimde çaba ettiklerini anlatan Pulat, şu görüşleri lisana getirdi:

“Topun karşısında düzgün durum aldık. Dersimize güzel çalıştık. Kazandığımız toplarla da çok olmayan lakin işimizi görecek durumlara girdik. Bugün bu grup çaba ve aklı birleştirip 4 ay sonra bir varoluş gayreti ismine birinci adımı attı. Yalnızca bir maç kazandık. Bir galibiyet kazandık. Umarım savaş sonunda da bu kadro daima memnun olur.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Türkiye’nin Dört Bir Yanından Gelen Aileler, Safranbolu’yu Gezdi

Yayın: 17.05.2024 14:39
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu’da bugün düzenlenen 35’inci dönem Jandarma Uzman Erbaş Komando temel kursu kapanış töreni, duygusal anlara sahne oldu. Türkiye’nin dört bir yanındaki aileler, evlatlarının başarılarına tanık olmak için Safranbolu’ya geldi. Tören sırasında gözlerdeki gurur ve mutluluğu görmek mümkündü.

Safranbolu esnafı da bu özel günde kalabalık aileleri coşkuyla karşıladı. Esnaflar, Türkiye’nin farklı illerinden gelen ailelerin ve çiçeği burnunda uzmanların, çarşıya getirdikleri hareketliliğine ve canlılığına tanık oldu.

Bu anlamlı tören, hem ailelerin hem de Safranbolu esnafının yüzlerini güldürdü.

Tarihi çarşıda hasret gideren aileler, Safranbolu’da unutulmaz bir gün yaşamış oldu. (Esra Oğuzkağan Özkan)