Boyner Grup’un “İyi İşler” projesinde 10. dönem başvuruları başladı

Anadolu Ajansı
Yayın Tarihi: 04.09.2024 16:22
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Boyner Grup ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) işbirliğiyle yürütülen “İyi İşler” projesinde 10. dönem başvuruları başladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Boyner Grup, kadın girişimcilerin güçlenmesini ve işlerini büyütmelerini desteklemeye devam ediyor. Boyner Grup ve KAGİDER işbirliği ile sürdürülen “İyi İşler: Gıda ve Elektronik Dışı Perakendede Kadın Girişimcileri Güçlendirme Programı”, 10'uncu yılında da Türkiye'nin dört bir yanından kadın girişimcileri bekliyor.

Bugüne kadar 160'tan fazla kadın girişimcinin mezun olduğu ve her yıl 20 kadın girişimcinin başvurusu hedeflenen projenin başlayan 10'uncu dönem başvuruları, 11 Ekim'e kadar KAGİDER'in web sitesi üzerinden yapılabilecek.

– Kadın girişimciler güçleniyor

2015'de hayata geçirilen ve dünya çapında takdir toplayan söz konusu proje, kadın girişimcilere sağladığı ekonomik ve sosyal faydalarıyla öne çıkıyor. 2016'da New York'ta gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Kadınların Güçlenmesi Prensipleri Toplantısı'nda örnek program olarak gösterilen proje, Dünya Bankası'nın küresel “SheWorks” raporunda sunuldu.

Tekstil, hazır giyim, ayakkabı, çanta ve aksesuar sektörlerinde faaliyet gösteren kadın girişimciler ve tedarikçilere sürdürülebilir iş modelleri ile işletme kapasitelerini artırmak için yol gösteren projede, iletişim, stratejik planlama, büyüme ve yeni yatırımlar için finans kaynakları, sözleşme ve iş hukuku, borçlar ve vergi hukuku gibi 21 farklı konuda 9 haftalık kapsamlı bir eğitim veriliyor.

Bugüne kadar 100 eğitmenle 500 saate yakın eğitimlerin verildiği projeyi başarıyla tamamlayarak “İyi İşler” sertifikalarını almaya hak kazanan kadın girişimciler, Boyner Grup'un çevrim içi kanallarından da faydalanıyor. “İyi İşler” girişimcileri, Boyner Grup'un milyonlarca müşterisine ulaşıp pazara erişim ve tanıtım faaliyetlerinden yararlanabiliyor.

– “Kadınlar da ekonomik sisteme dahil edilmeli”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Boyner Grup İcra Kurulu Üyesi, Strateji ve İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Elif Ateşok Şatıroğlu, Türkiye'de toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamanın ilk koşulunun, kadınların da ekonomik sisteme dahil edilmesi olduğunu belirtti.

Boyner Grup olarak toplumsal cinsiyet eşitliğini her alanda sağlamanın, çalışma ilkelerinin odağında yer aldığını kaydeden Şatıroğlu, “Türkiye'de kadın çalışan oranı yüzde 47, icra kurulundaki kadın oranı yüzde 50 olan tek şirket olarak 'İyi İşler'le de kadın girişimcileri ve çalışanları desteklemeyi bir proje olarak değil, sorumluluk olarak görüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Şatıroğlu, projeye katılan her kadın girişimcinin kendi çevresinde bir istihdam ekosistemi yarattığına değinerek, “Mezun olan kadın girişimcinin yarattığı istihdam sayısı 1800 kişiden fazla. 10 yıldır Türkiye'nin farklı bölgelerinden kadınlarla yürüdüğümüz bu yolculukta elde edilen başarı, bizler için de gurur verici. 'İyi İşler'le kadınlara yalnız yürümek zorunda olmadıklarını göstererek onların da çevresindeki kadınlara da cesaret vermesini istiyoruz. 2015'ten beri oluşturduğumuz bu kız kardeşlik bağının her sene daha da güçlenerek başka kadınların hayatına da iyi gelmesini hedefliyoruz. Boyner Grup olarak hayatın her alanında iş hayatına katılmak isteyen kadınların yanında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

– “Türkiye'nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına da katkıda bulunuyor”

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu da Boyner Grup ile işbirliği içinde yürütülen projenin 10'uncu yılında yer almaktan büyük bir gurur duyduklarını aktardı.

Projenin, yalnızca kadın girişimcilerin kişisel ve profesyonel gelişimini desteklemekle kalmayıp, aynı zamanda Türkiye'nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına da katkıda bulunduğunu belirten Bezircioğlu, şunları kaydetti:

“Proje, kadınların iş dünyasında daha etkin ve söz sahibi olmalarını sağlayarak, onların kendi girişimlerini kurmaları ve büyütmeleri için gereken bilgi ve desteği sunuyor. Bu süreçte, kadın girişimcilerimizin yaratmış olduğu istihdam ve ekonomik katkılar, bizler için büyük bir başarı ve ilham kaynağıdır. 'İyi İşler' projesi ile kadınların sadece kendi hayatlarını değil, çevresini de olumlu bir şekilde etkilemeye devam edeceklerine inanıyoruz. Bu projeyi, kadın girişimcilerin başarılı hikayeleri ve yaratıcı çözümleriyle daha da ileriye taşıyacağız.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Günümüzde ağır işlerde, özellikle, inşaat, liman, gemi, maden, taş ocağı, yol ve fabrikalardaki benzeri ağır işlerde çalıştırılan işçilerimizin zaman, zaman karşılaşmış oldukları iş kazaları vücutta ağır uzuv kayıpları ve ölümlerle sonuçlanmaktadır. Bu tip işlerde çalışanların, yaşları küçük olanlar da var ve

Bir çoğunun sigortaları da yok.

Karabük ilinde inşaat işleri uğraşan birçok FİRMA var. Bu firmalar kurallara ne kadar uyuyorlar. Denetimleri  yapılıyor mu?  Küçük yaşta henüz 18 yaşına girmemiş çocuklar da var bunlar takip ediliyor mu?

Türkiye yasalarına göre, 16 yaşındaki bir çocuğun tehlikeli işlerde çalıştırılması yasak.

Maalesef

Ufak araştırmamız birçoğu bu kurallara uymuyorlar. Hatta inşaatlar da bu çocuklar hiç bir tedbir alınmadan ve sigortasız olarak çalıştırılıyor.

İnşaatı yapan müteahhit ler özellikle işlerini taşeron firma kullanarak halletme yoluna gidiyorlar. Pe ki bu tip kazalarda bu müteahhitler’in denetimi yok mu?

Ölümlü kazalar meydana gelebiliyor.

Ya da hayatı  boyunca sakat kalabiliyorlar.

Geçenler de buna benzer bir olayın meydana geldiğini duyduk. 16 yaşındaki bir çocuk İNŞAATTAN düşerek ağır yaralanmış. Durumu ciddiyetini koruyor ve üstelik sigortasız olduğunu beyan ettiler.

Bu çocukların günahı ne? Sadece para kazanmak

Yasak olmasına rağmen Müteahhitlerin ve alt taşeronların 18 yaşından küçük çocukların çalıştırılması.

Hangi firmada çalıştığını henüz teyit edemedik. Onu da yakında teyit ederiz.

Biliyoruz ki inşaatlar da emniyet tedbirleri alınmadan, kask takılmadan,  güvenlik sağlanmadan ve en önemli si bu tip ağır işlerde küçük çocukların sigortasız olarak çalıştırılmaması gerekmektedir. Yoksa bunun vebalini veremezsiniz. O yüzden FAKA BASMAYIN DİYORUZ.

******

Dünyanın en komik İNŞAAT kazası,

Bir duvarcı ustasının şantiyede başına gelen kaza ile ilgili şefine yazdığı mektup:

Sayın şantiye şefim; İş kazası tutanağına planlama hatası diye yazmıştım. Bunu yeterli görmeyerek ayrıntılı anlatmamı istemişsiniz. Şu anda hastanede yatmama neden olan olaylar aynen aşağıda anlattığım gibi olmuştur. Bildiğiniz gibi ben bir duvar ustasıyım. İnşaatın altıncı katındaki işimi bitirdiğim zaman biraz tuğla artmıştı. Yaklaşık 250kg kadar olduğunu tahmin ettiğim bu tuğlaları aşağıya indirmek gerekiyordu.

Aşağı indim, bir varil buldum, ona sağlam bir ip bağladım ve ardından altıncı kata çıktım. İpi bir çıkrıktan geçirip ucunu aşağıya saldım. Tekrar aşağıya indim ve ipi çekerek varili altıncı kata çıkardım. İpin ucunu sağlam bir yere bağlayıp tekrar yukarı çıktım. Bütün tuğlaları varile doldurdum. Aşağı indim, bağladığım ipin ucunu çözdüm. İpi çözmemle birlikte birden kendimi havalarda buldum. Nasıl bulmayayım? Ben yaklaşık 70 kiloyum. 250 kilogramlık varil süratle aşağıya düşerken beni yukarı çekti. Heyecan ve saşkınlıktan ipi bırakmayı akıl edemedim. Ben yukarı çıkarken yolun yarısında, aşağı inmekte olan tuğla dolu varille çarpıştık. Sağ iki kaburgamın kırıldığını hissetim. Tam yukarı çıkınca, iki parmağım iple beraber çıkrığa sıkıştı. Parmaklarım da bu sırada kırıldı. Bu esnada yere çarpan varilin dibi çıktı ve tuğlalar etrafa saçıldı. Varil hafifleyince, bu sefer ben aşağı inmeye varil ise yukarı çıkmaya başladı ve yolun yarısında yine varille çarpıştık! Sol bacağımın kaval kemiği de bu sırada kırıldı. Yere inince can havli ile ipi bırakmayı akıl ettim. Bu sefer de başımı yukarı kaldırdığımda boş varilin süratle üzerime geldiğini gördüm! Kafatasımın da böyle çatladığını sanıyorum. Bayılmışım, gözümü hastanede açtım diyerek yazısına son verdi.

BÜTÜN İNŞAAT İŞÇİLERİNE KAZASIZ VE SİGORTALI ÇALIŞMALAR DİLERİM

Kalın sağlıcakla

 

Not: iş kazası geçirenler gelsin tıkla dinle

Tıklayınız..

Nöbetçi Eczaneler

Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500

Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427