BTP İl Başkanı Özcan ekonomi üzerinden hükümete yüklendi

BTP İl Başkanı Özcan ekonomi üzerinden hükümete yüklendi

Yayın: 02.06.2022 16:30
Paylaş:
A+ A-

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Karabük İl Başkanı Recep Özcan ekonomi gündemini değerlendirdi.

Üst üste gelen zamlarla vatandaşın alım gücünün iyiden iyiye düştüğünü hatırlatan Başkan Özcan “Hazine üzerinde yaşayan dilenciden farkımız yok” dedi.

BTP İl Başkanı Özcan ekonomi üzerinden hükümete yüklendiği açıklamasında; “TPAO verisine göre tespit edilmiş petrol rezervimiz 370 milyon varil ( yaklaşık 40 milyar dolar). Tahmini rezervimiz 8 milyar varil(yaklaşık 9 trilyon dolar). Manisa’nın Salihli ilçesinde bir zeytin bahçesini sulamak için açılan sondaj kuyusundan petrol fışkırdı. TPAO yetkilileri inceleme yapmak için kuyudan numune aldı.

Tespit edilmiş kömür rezervimiz 20 milyar ton (Kaynak:Maden Teknik Arama). Bu rezervin değeri 8 trilyon dolar.

Çelik üretiminde dünyada 7. Sıradayız. Krom üretiminde dünyada 3. Sıradayız. Krom ve çeliğin birleşimiyle oluşan paslanmaz çeliği yurt dışından ithal ediyoruz.

Dünkü gazetelerde yabancı basının Türkiye’de yeni bir döviz krizi yaşanabileceğinden bahseden haberler geçti. Benzine mazota sabah akşam zam. Doğalgaza zam, elektriğe zam, ekmeğe zam.

Şeker fabrikalarını iktidar partisi satarken (özelleştirirken) ebedi Genel Başkanımız Prof.Dr.Haydar Baş Bey şehir şehir gezerek sizleri uyardı. Yarın ne şeker, nede buğday bulamayacaksınız, çiftçi toprağını satacak, Hayvanlarını satacak, dolar ata binmiş süvari gibi şahlanacak diye haykırdı. Her zamanki gibi hiç kimse dinlemedi, ciddiye almadı. Bugün gelinen noktada bütün bunları tüm gerçekliğiyle yaşıyoruz. Her gün her şeye yeniden zam. Sıradan bir olay haline geldi. Çok değil 8 ay önce bu ülkede benzinin litresi 26 tl olacak dense hiçbirimiz inanmazdık.

Bu kadar zengin bir ülkede böyle derin bir fakirlik ancak beceriksiz iş bilmeyen bir iradenin sonucu olabilir. Fakat çözüm var. Çözüm Milli Ekonomi Modelinde ve BTP Lideri Hüseyin Baş’ta dır. Fakirliğe, yoksulluğa mahkum bir millet değiliz. Hiçbir zamanda olmadık. Çözümü olmayanları tekrar tekrar iş başına getirerek hiç bir sorunumuzu halledemeyiz. Milli Ekonomi Modeli dünyada dengeleri değiştiriyor. Tek kutuplu düzeni, ABD’nin para hegemonyasını yıkıyor. Yerine her ülkenin kendi öz kaynaklarıyla dışarıya bağımlı olmadan yaşayabileceği bir dünya düzeni kuruyor. Gelin çok geç olmadan içimizden çıkan bu modele ve kadroya sahip çıkalım. BTP’yi ve Milli Ekonomi Modelini iktidar edelim” ifadelerine yer verdi.

2 kişi görüş bildirdi

  1. Ramazan Kaplan

    Aynen Onun için var bi hayalimiz

  2. Hakan

    Yeraltı kaynaklarımızından bahseden tek bir parti. Devlet millet ortaklığı güzel proje. Hazine üzerindeki dilencileriz.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Akçakoca’da otelin deposunda çıkan yangın söndürüldü

Anadolu Ajansı
Yayın: 02.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

DÜZCE (AA) – Düzce'nin Akçakoca ilçesinde otelin deposunda çıkan yangın hasara neden oldu.

Osmaniye Mahallesi Çuhallı mevkisinde bulunan 6 katlı otelin bodrum katındaki deposunda bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Çalışanların ihbarı üzerine bölgeye itfaiye sevk edildi.

Ekiplerce söndürülen yangında depoda hasar oluştu.