Bu Dava Osman Kahveci Davası Değil, Ak Parti Davasıdır

Bu Dava Osman Kahveci Davası Değil, Ak Parti Davasıdır

Yayın: 19.10.2015 10:17
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, aday gösterilmediğinden dolayı, kızgınlık yaşamadığını önemli olan AK Parti ve Ak Parti’nin taşıdığı hizmet davası ile misyon olduğunu ifade etti.

Aday gösterilmediğinden dolayı kendisine gönül veren insanların yanlışa sürüklenmemesi gerektiğini de vurgulayan Kahveci, bunun bir hizmet yarışı olduğunu belirtti.

Kahveci, “AK Parti 2002 de iktidara geldi. Ben AK Partinin A Takımı olarak ilk üst düzey bürokraside görev alanlardan, görev verilenlerden birisiyim. 8,5 yıl Türkiye’nin en büyük kurumunda genel müdürlük yaptım. Tabi bizim bölgemiz orman bölgesi, her ne kadar Karabük’ün merkezi dünün Demir Çeliği, bugün de Kardemir’iyle yatıp kalksa da, güncel hep o olsa da Karabük’ün % 70’i orman dolu. Özellikle Yenice, Karabük’ün, Safranbolu’nun köyleri de ormancılıkla direk ilgilenen etkilenen köylerimizdir” dedi.

BİZİM OSMAN, DEMELERİ HALKIN SEVGİSİNDEN GELİR

Osman Kahveci, açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Genel Müdürlük dönemimizden gelen, köylerimize yapmış olduğumuz faaliyetler, yatırımlar dolayısıyla da zaten bölgemizin insanı beni yakinen tanıyordu. Hatta siyasete 2011 de atılırken bana böyle samimi dostlarımız ‘ya sana ne diyelim’ demişlerdi, de bende ‘ne diyeceksiniz, bizim Osman geliyor dersiniz’ diye bir espri yapmıştım ve bu laf tutmuştu. ‘Bizim Osman aşağı, bizim Osman yukarı’ biraz daha gençler ‘Osman abi’ dediler. Gerçekten hem 24. Dönem de Mehmet Ali Şahin beyle birlikte, hem 25. dönem de, Karabük’ümüze bürokrat olarak ta, siyasetçi olarak ta güzel hizmetler vermenin gayreti içerisinde olduk. Mehmet Ali beyle 24. dönemde siyaseten en güçlü olduğumuz dönemlerden bir tanesiydi. Mehmet Ali Bey ile birlikte biz bürokrasiden gelen tanışmışlıklarımızla, dostluklarımızla birçok yatırımları, hemşerilerimizin bazı isteklerini, köylerimizin isteklerini, bazılarını orman teşkilatı kanalıyla, bazılarını ise aynı bakanlıkta olmamız dolayısıyla yakın işbirliği içinde bölgemize birçok hizmetler getirdik. Yine özel idaremiz kanalıyla, birçok ilkleri gerçekleştirdik. Bundan dolayı da köylerimiz, mahallelerimiz hangi köyün, hangi mahallesinde yolu, suyu izi nerden geçiyor derseniz tanıdığımız köylülerimizdi. Kırsal alanda yaşayan köylülerimizle, hemşerilerimizle sıcak ilişkimiz temaslarımız oldu. Her hafta sonu Karabük’e geldim. Bayramlarda, seyranlarda köylerimiz ile acı tatlı günlerinde birlikte olmaktan kaynaklanan bir ilişki kurduk. Sadece bu siyasetçi ilişkisi değil, siyasetçi halk ilişkisinden öte, işte bizim Osman onların çocuğu, onların bir abisi gibi oldu ve her türlü dertlerini bana anlatabildiler, hatta çok özel problemleriyle de ilgilendim, bu beni mutlu ediyor. Köylerimizin bizi sevmesi ve bundan dolayı övünç duyulmasının da tabi ki farklı tarafları var.”

YAZ OSMAN, SÖZÜ ÇOK YAKIŞIKSIZ

Kahveci, MHP’li Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin “Mehmet Ali Şahin, Osman Kahveci’ye ‘Osman’ diyor, ‘Yaz Osman’ diyor. 10 yıl Orman Genel Müdürlüğü yapmış olan Osman Kahveci bunu hak etmiyor” şeklindeki söylemlere de açıklık getirerek, “Rafet Beyin bu söylemini çok yakışıksız buldum. Bakın ben hem bürokrasi dönemimde, hem de milletvekilliği dönemimde, yaklaşık 10 yıldan beri Mehmet Ali Şahin beyle yakın çalıştım. Bürokraside bölgenin bir bürokratı olarak, onun da bölgenin bir milletvekili olarak Karabük milletvekili değildi ama sonuçta Karabük’ün bir çocuğuydu, kendisiyle yakın çalışma fırsatı bulduk. Mehmet Ali Bey çok kibar bir insan, kime ne zaman, ne söyleyeceğini çok iyi bilen birisi. Biz aynı yaşıttayız, Dolayısıyla da bizim aynı yaşıtta olmamız ve bana ‘Osman’ diye hitap etmesi, bana karşı duyduğu sevgi ve samimiyetin bir ifadesidir. Ama Mehmet Ali Bey öyle pozisyonlar olur ki, orada beni mahcup etmemek adına, ne zaman ‘Osman’ diyeceğini, ne zamanda ‘Osman bey’ diyeceğini çok iyi bilen birisidir. Kendisi iyi yetişmiş, bir devlet adamı ve bu kuralları çok iyi bilen kibar ve beyefendi birisidir. Onun için Mehmet Ali beyin bana ‘Osman’ demesi, beni onurlandırır. Niye güceneyim ki, bu bir samimiyet ifadesidir. Yani insanlar birbirlerine çok resmi dilde ‘bey’ diye hitap ederler. Dostlar samimi olduğu insanlara, aralarında resmiyet olmayan kişiler birbirlerine isimleriyle hitap ederler. Mehmet Ali Bey partinin iki numaralı adamı, siyaseten bizden birkaç gömlek üstünde bir kişidir. Benim yaşıtım, oda belki sıradan biri olsaydı o zaman belki bende ona Mehmet Ali derdim. Ama o şimdi bir siyasi kimliği üzerinde taşıdığı için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı yaptığı için ben ona ‘başkanım’ diyorum. Yani ben ona ‘Mehmet Ali bey’ demiyorum mesela. Buda bir sevgi ve samimiyet ifadesidir. Mehmet Ali Bey desem, çok daha resmi bir ifade olur. Dolayısıyla bizim aramızdaki bu samimiyet bizi ilgilendirir, başkasını ilgilendirmez”

Rafet Vergili’nin “Hayal satıyorlar” sözüne de değinen Osman Kahveci, seçim arefesine rast geldiğinden siyasi bir endişe yaşandığını dile getirerek “Karabük’te 50 bin civarında Emekli dul yetim var. Bu proje bir seçim süreci içerisinde olmasaydı Rafet bey ‘bu proje güzel bir proje, hayırlı bir projedir’ diyerek, projeye sahip çıkardı ama bu proje böyle seçim atmosferine rast gelmesinden dolayı buradan AK Partinin ciddi bir oy alacağı, emeklilerin gönlünü ve kalbini kazanacağı endişesinden kaynaklanan bir tepki olarak düşünüyorum” diye konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da narkotik denetimlerinde 17 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.07.2024 00:52
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da gerçekleştirilen denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ile ilçe emniyet müdürlükleri ekiplerince, uyuşturucu madde satışı yapan sokak satıcılarına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Adreslerde ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda 121 sentetik ecza hapı, 261,46 gram esrar, 251,21 gram sentetik uyuşturucu, 23 kök kenevir bitkisi, 5 uyuşturucu kullanma aparatı ile hassas terazi ele geçirildi.

Denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlılardan 2'sinin çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi.