Bulak Mencilis Yolu Unutuldu mu?

Bulak Mencilis Yolu Unutuldu mu?

Yayın: 23.10.2023 17:08 |Güncelleme: 27.12.2023 16:40
Paylaş:
A+ A-

Karabük’e bağlı turizme açılan tarihi ve doğal zenginlikleriyle tanınan Bulak Köyü, Mencilis Mağarası ile turistlerin en popüler rotalarından biri haline geldi. Bulak Köyü; tarihi evleri, hamamı ve camisi yanında yer altı kovuğuyla Karabük’ün merkez ilçesine bağlı en gözde köylerinden biri oldu.

Köyün sınırları içerisinde kalan Mencilis Mağarası da doğal güzellikleri ve yeraltı oluşumlarıyla ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Yıllardır doğaseverlerin ve macera tutkunlarının ilgi odağı olan bu mağara, son günlerde ulaşım sorunlarıyla boğuşuyor.

Safranbolu’dan mağaraya ulaşım, bozuk asfalttan ve stabilize yoldan sağlandığı için adeta bölge turizmine de gölge düşürüyor. Vatandaşlar, mağara turizmine katkı sağlayan bu yolun, neden bu kadar bakımsız olduğunu anlamadıklarını söyledi. Yol üzerindeki işletmecilerinde kaderlerine terk edildikleri belirtildi. Bulak köyüne yapılacak yatırımların artması sağlanmışken, yolunun bu kadar bozuk olması ziyaretçilerin serzenişlerine sebep oldu.

Tarihi dokusuyla büyüleyici olan bu köy, doğal güzellikleri yanı sıra yolunun yapılmasıyla da ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunmak istiyor. Ancak yollarının kış mevsimi gelmeden yapılmasını talep eden sadece buradaki işletmeciler de değil. Mağara yolunu ziyarete gelen turistler, geçtiğimiz yıllarda mağaranın yolu daha güzeldi. Yetkililer bu yolu resmen unutmuş diyerek tepki gösterdi. Artık Mencilis Mağarası, Bulak köy yolu ile birlikte turistlerin rotasındaki eski yerini almak istiyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da 19 Mayıs Yarı Maratonu yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 105. yılı dolayısıyla düzenlenen 19 Mayıs Yarı Maratonu yapıldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarı maraton için sporcular, Fuar Caddesi'nde toplandı.

Cadde üzerinde oluşturulan parkurda gerçekleştirilen yarı maratona, 18-70 yaş arasında 200 sporcu katıldı.

Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'ın işaretiyle başlayan yarışmada, sporcular dereceye girmek için mücadele etti.

Sporcular, 21 kilometrelik parkurda Fuar Caddesi, Batı Park, Atakum Golf Kulübü, 19 Mayıs Üniversitesi Olimpik Yüzme Havuzu güzergahından tekrar başlangıç noktasına döndü.

Yarı maratonu erkeklerde Kenyalı James Kipgoei Kipcotech, kadınlarda aynı ülkeden Elida Jelimo Korir birinci tamamladı.