“Bundan böyle aile hekimi olarak görevime devam edeceğim”

“Bundan böyle aile hekimi olarak görevime devam edeceğim”

Yayın: 17.07.2023 13:49
Paylaş:
A+ A-

Karabük İl Sağlık Müdürlüğünden istifa eden Dr. Ahmet Sarı, sosyal medya hebasından yaptığı açıklamada 17 Temmuz tarihi itibari ile İl Sağlık Müdürlüğü görenin sona erdiğini söyledi. Sarı, bundan sonra aile hekimi olarak görevine devam edeceğini belirterek, şu açıklamayı yaptı: “07 Nisan 2014 tarihinden bu yana, 9 yılı aşkın bir süredir yürüttüğüm Karabük İl Sağlık Müdürlüğü görevimi 17 Temmuz 2023 tarihi  sonlandırmış bulunmaktayım. Bu zaman dilimi içerisinde pek çok zorluğa karşı hep birlikte mücadele verdik. Ülkemiz birçok badireyi halkımızın feraseti ve yöneticilerimizin kararlılığı sayesinde bertaraf etti. Bizler de elimizden geldiğince vatandaşlarımıza en iyi sağlık hizmetini sunmanın gayreti içinde olduk. 112 acil sağlık hizmetlerini, aile hekimliği sistemini ve evde sağlık hizmetlerini yaygınlaştırarak toplumun her kesimine ulaşmaya çalıştık. Ayrıca bu süreçte pek çok sağlık yatırımını da ilimize kazandırma fırsatını yakaladık. Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesini bir bölge hastanesi konumuna getirerek; KBÜ Tıp Fakültesi ile birlikte yeni hekimlerin ve uzmanların yetişmesine katkı sağladık. Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim Araştırma Hastanesini kurarak, bu alanda ülkemizin 5 hastanesinden birini ilimize kazandırmanın haklı gururunu yaşadık. Ayrıca stajlarını bu hastanede yapan KBÜ Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin ilk mezuniyetlerine şahit olduk. İl Sağlık Müdürlüğü hizmet binamızı yenileyerek hem çalışanlarımıza, hem de halkımıza hak ettiği ortamda hizmet imkanı sağladık. Safranbolu Devlet Hastanesini hizmeti aksatmadan yıkıp yeniden yaptık. Yenice Devlet Hastanesini ve Eskipazar Devlet Hastanesini yeniledik. Eflani Devlet Hastanesinin yarım kalmış projesini tamamlayarak hastaneyi hizmete sunduk. Yeni aile sağlığı merkezleri, 112 ASH istasyonları, sağlık evleri ve acil üniteleri açtık. Ambulans, tıbbi cihaz ve donanımlarımızı sürekli artırma ve yenileme gayreti içinde olduk. Bunların tamamını devletimizin gücü, halkımızın fedakarlıkları ve çalışma arkadaşlarımızın azmi sayesinde başardık.

Bu uzun ve zorlu süreçte beraber çalışma fırsatı bulduğum; bizleri bu göreve layık gören ve hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Sayın Bakanımız Dr. Fahrettin KOCA başta olmak üzere tüm Bakanlarımıza, Sn. Valimiz Fuat GÜREL’e ve daha önce birlikte çalıştığımız tüm Valilerimize, Değerli Milletvekillerimize, İl Müdürü arkadaşlarıma, sivil toplum örgütlerine ve fedakar sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı arz ediyorum. Allah izin verirse bundan sonra da aile hekimi olarak ilimize hizmet vermeye devam edeceğimi belirtmek istiyorum” dedi. (Haber Merkezi)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Atatürk’ü temsil eden bayrak Samsun’da karaya çıkarıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 04:36
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Kurtuluş Mücadelesi'ni başlatmak üzere Samsun'a ilk adımı attığı yer olan Tütün İskelesi'nde, Atatürk'ü temsil eden Türk bayrağı askerler tarafından karaya çıkarıldı.

Samsun'da 19 Mayıs kutlamaları, saat 09.00'da Atatürk Anıtı önünde başladı. Anıta çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Ardından Tütün İskelesi'ndeki tören alanına geçildi.

Samsun Valisi Orhan Tavlı, burada yaptığı konuşmada, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı coşkuyla kutlamanın onur, gurur ve heyecanını hep birlikte bir kez daha yaşadıklarını söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Bandırma Vapuru'yla 16 Mayıs 1919 Cuma günü İstanbul'dan yola çıktıktan sonra 19 Mayıs 1919'da karaya çıkarak Milli Mücadele'nin ilk adımını Samsun'da attığına işaret eden Vali Tavlı, “O gün Samsun'umuzda yakılan meşaleyle adeta küllerinden doğan, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla Kurtuluş Savaşı'ndan zaferle çıkan aziz Türk milleti, Cumhuriyet'imizin ilanıyla tarih sahnesinde yeniden dirilmiştir. Tam 105 yıl sonra bugün, o tarihi anın milli ve manevi atmosferini yüreğimizde hissediyor, şanlı Türk bayrağımızı coşku ve gururla temsili olarak aynı noktadan karaya çıkartarak, istikbalimizin, Cumhuriyet'imizin ve Türkiye Yüzyılı'nın en büyük teminatı Türk gençliğine teslim ediyoruz.” dedi.

Törende askerler, Milli Mücadele'yi başlatmak üzere Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının karaya çıkışını canlandırdı. Askerler, karaya çıkardıkları Türk bayrağını izcilere teslim etti. İzciler, Türk bayrağını 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinin yapılacağı İlkadım Atletizm Stadyumu'na kortej eşliğinde götürdü.

Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.