Buşvuru Sayısı 5 Bini Geçti…

Buşvuru Sayısı 5 Bini Geçti…

Yayın: 05.09.2015 12:52
Paylaş:
A+ A-

TOKİ tarafından emekli dul ve yetimlere yapılacak olan 2 artı bir ve 3 artı bir evler için müracaatlar devam ederken müracaat sayısının beş bini bulduğu öğrenildi.

Emekli dul ve yetimler için TOKİ ile Türkiye Emekliler Derneği işbirliğinde yapılacak olan evler için müracaatlar devam ediyor. Emeklilere yapılacak evler için gerekli duyurunun yapılmasından sonra emekli dul ve yetimler bir ev sahibi olabilmek için Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şubesinde uzun kuyruklar oluşturuyorlar.

SAYI 5 BİNİ GEÇTİ
Hangi bölgeye yapılacağı henüz resmiyet kazanmamasına rağmen TOKİ’nin emekli, dul ve yetimlere kira öder gibi ev yapacağının açıklamasından bugüne kadar 5 bine yakın emekli,dul ve yetimin ev sahibi olmak için müracaat ettiği öğrenildi. Müracaat tarihinin ne zaman sona ereceği konusunda kesin bir tarih verilmemesine rağmen bu sayının 6 veya 7 bin lere kadar bulması bekleniyor.

DERNEĞE ÜYE OLMA KOŞULU VAR
Emekli, dul ve yetimlere ev yapılacağının kamuoyuna açıklamasından sonra dernekte çok büyük bir yoğunluğun yaşandığını belirten Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut “ Göreve gelmediğimiz günden beri hep emeklilerimize ilkleri yapmanın heyecanını yaşıyoruz. Karabük tarihinde en büyük olaylardan bir tanesini gerçekleştireceğiz. Emeklilerimizin konut sahibi olabilmeleri için derneğimize üye olması gerekiyor. Çünkü bu işte biz varız, inşallah emeklilerimiz bir kira öder gibi ev sahibi olacaklar. Derneğimize daha önceden üye olan arkadaşlarımızın tekrar üye olmalarına gerek yok. Onlar derneğimize gelerek ev sahibi olmak için ön kayıtlarını yaptırabilirler. Ama derneğimize üye olmayan emekli, dul ve yetimlerimiz üyeliklerini yaptırıp ev için kayıtlarını yaptırabilirler. Bizler şu anda sayı belirlemek için isim alıyoruz. Müracaat tarihinin bitmesinden sonra ev sahibi olmak isteyenler yani müracaat edenlere telefonlarından ulaşıp kesin bilgiyi o zaman vereceğiz. Ben ilk zamanlarda 3 veya 4 bin başvuru olacağını tahmin ediyordum. Fakat başvuru tahminimizden daha fazla oldu. Başvuru sayısı beş bini buldu müracaat tarihinin sona ermesi ile birlikte bu sayının daha da artacağını tahmin ediyorum. Şu anda başvuru tarihi şu tarihte sona erecek demiyoruz. Müracaat tarihi sona ermeden önce gerekli açıklamaları yapacağız” dedi

Bulut, ayrıca yeni üye olacakların bir fotoğraf ve nüfus kağıdı fotokopisi ile üye olabileceklerini ifade etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da çarpışan iki otomobilin sürücüleri yaralandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 00:12
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Bafra ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı.

Kamil Y. (21) yönetimindeki 55 JN 437 plakalı otomobil, Samsun-Sinop kara yolu Lengerli Kavşağı'nda Kani Emre K'nin (29) kullandığı 34 EJN 782 plakalı otomobille çarpıştı.

Savrulan araçlardan biri, yol kenarındaki trafik levhalarına çarptı. Bu sırada motor bölümünden alev alan diğer otomobile ise yangın söndürme tüpüyle müdahale edildi.

İhbar üzerine kaza yerine polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kazada yaralanan iki sürücü, sağlık ekiplerince Bafra Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kara yolunda trafik, kazaya karışan araçların kaldırılmasının ardından normale döndü.