Büyük İstanbul Otogarı’nda bayram yoğunluğu sürüyor

Büyük İstanbul Otogarı’nda bayram yoğunluğu sürüyor

Yayın: 07.04.2024 14:36
Paylaş:
A+ A-

Ramazan Bayramı’nı şehir dışında geçirmek isteyen vatandaşların, Büyük İstanbul Otogarı’ndaki yoğunluğu devam ediyor.

Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından memleketlerine ya da tatil bölgelerine seyahat edecek vatandaşlar, otogarda hareketliliğe neden oldu.

Vatandaşların tatil için bilet talebi artarken, bazı otobüs firmaları ek seferler koydu. Bazı vatandaşlar gidecekleri yere bilet bulmakta zorlanırken, kimi de fiyatların yüksekliğinden şikayet etti.

“Üç aktarmayla Van’a gideceğiz”

Trakya Üniversitesi öğrencisi Furkan Çavuşoğlu, bayram tatili için Edirne’den memleketi Van’a Erzurum aktarmalı gideceğini söyledi.

Bilet bulmakta zorlandığını ifade eden Çavuşoğlu, “Üç öğrenci arkadaş olarak biraz ani kararla gideceğimiz için bilet bulamadık. Şu anda üç aktarmayla Van’a gideceğiz. Sabah saatlerinde Edirne’den İstanbul’daki otogara geldik. Buradan Erzurum’a, ardından Van’a geçeceğiz. Van’a doğrudan bilet bulamadık.” diye konuştu.

İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki ailesinin yanına bayram ziyaretine giden Aylin Uzun da kolay bilet bulduğunu ancak fiyatların yüksek olduğunu belirtti.

Uzun, ailesinin ev taşımasına yardımcı olmak için İzmir’e gittiğini ifade ederek, “Tabii, bu tatil de fırsat oldu.” dedi.

Çanakkale Lapseki’deki köyüne giden Recep Kurtçu da biletlerin pahalı olduğunu dile getirdi. (AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

YÖK Başkanı Özvar, Düzce Üniversitesinde açılış ve toplantılara katıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 21.05.2024 20:12
Paylaş:
A+ A-

DÜZCE (AA) – Düzce Üniversitesi'nde (DÜ) senato toplantısına katılan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, çeşitli birimleri ziyaret etti, Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi'nin açılışını yaptı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, YÖK Başkanı Özvar, Yığılca ilçesinde katıldığı Dünya Arı Günü etkinliklerinin ardından Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir ile Konuralp Yerleşkesi'ne geçti.

Burada DÜ Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi'nin açılışını yapan Özvar, “Botanik ve Doğa Müzesi”, “İstanbul'da Bahçe ve Çiçek Sergisi” ile “Botanik Bahçesi” bölümlerini gezdi.

Özvar, Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Necmi Aksoy'dan bahçe hakkında bilgi aldı.

“Fındık Üreticilerinin Mikro İşletmelere Dönüşümü Projesi” kapsamında üniversitede hizmet vermeye başlayan Fındık Dönüşüm Merkezi'ni de ziyaret eden Özvar, daha sonra senato toplantısına katılarak öğretim üyeleri ve öğrencilerle bir araya geldi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Özvar, öğrencilerle ve akademisyenlerle bir arada olmayı önemsediklerini, YÖK'ün fikirlerini, vizyonunu ve perspektifini üniversitelerle paylaşmak istediklerini belirterek, üniversitelerin de görüşlerini alarak sinerji oluşturmak istediklerini aktardı.

Üniversitelerin dışarıya açılmasını, yabancı öğrenciler ve akademisyenlerle daha fazla beraber olmasını istediklerini belirten Özvar, yabancı düşmanlığına karşı olduklarını vurguladı.

Özvar, üniversitelerin nitelikli eğitimin yanı sıra hem genel hem de bölgesel kalkınmaya daha fazla katkı sağlaması gerektiğine vurgu yaparak, bunun yetişmiş, üretken ve dinamik araştırma kapasitesiyle olacağını ifade etti.

Senato toplantısı, Özvar'ın öğrencilerin üniversite eğitimi, kampüs yaşamı ve kariyer noktasındaki görüşlerini dinlemesinin ardından sona erdi.