BYD SEAL U DM-i, Avrupa’dan önce Türkiye’de satışa sunuldu

BYD SEAL U DM-i, Avrupa’dan önce Türkiye’de satışa sunuldu

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.04.2024 00:24
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – BYD'nin D-SUV segmentindeki şarj edilebilir hibrit modeli SEAL U DM-i, lansmana özel fiyatıyla Avrupa'dan önce Türkiye'de satışa çıkarıldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, dünyanın ilk seri üretim şarj edilebilir hibrit modelini 2008 yılında pazara süren BYD, yeni modellerini Türkiye'de sunmaya devam ediyor.

Avrupa pazarından önce Türkiye'de lansmana özel 2 milyon 90 bin TL'lik fiyatla satışa sunulan SEAL U DM-i, etkileyici tasarımı, ileri teknolojisi, yüksek performanslı sürüşü, geniş yaşam alanı ve uzun sürüş menziliyle öne çıkıyor. En yüksek donanıma sahip “Design” paketiyle Türk tüketicisinin beğenisine sunulan SEAL U DM-i, zengin standart donanımlarıyla farkını ortaya koyuyor.

Markanın D-SUV hibrit modeli SEAL U DM-i, standart donanımında LED ön farlar ve fren lambaları, 19 inç alüminyum alaşımlı jantlar, panoramik cam tavan, 10 hoparlörlü “infinity” ses sistemi, ön cama yansıtılan renkli bilgi ekranı (head-up display), 15,6 inç elektrikli dönebilir dokunmatik multimedya ekranı, 360 derece panoramik görüş kamerası, elektrikli ayarlanabilir havalandırmalı ve ısıtmalı ön koltuklar gibi özelliklerle sunuluyor.

Şarj edilebilir hibrit SEAL U DM-i, BYD markasının yenilikçi Super DM (Dual Mode) teknolojisini kullanıyor. Bu sayede yüksek performansı, verimliliği ve konforu bir arada sunan premium SUV, dört silindirli 72 KW'lik 1.5 litrelik benzinli motoru, 145 KW elektrikli motorla kombine ediyor.

BYD'nin 8 yıl/200 bin km garanti sunan, “Blade Batarya” teknolojisini kullanan SEAL U DM-i, Türkiye'nin tek DC şarj özelliği olan şarj edilebilir hibriti olma özelliğini taşıyor. 18.3 kWsa kapasitesiyle WLTP ölçümlerine göre ortalama sadece elektrikli motoru ile 80 kilometrelik elektrikli sürüş menzili sunan aracın kombine olarak menzilinin 1.080 kilometre olması, şarj edilebilir hibrit SEAL U DM-i modelini konforlu bir uzun yol otomobili haline getiriyor.

Modelin 18 kW DC hızlı şarjı destekleyen bataryası da rakiplerinden ayrışmasını sağlıyor. DC hızlı şarjı kullanarak otomobilin bataryasını yüzde 30'dan 80 doluluğa ulaştırmak 35 dakika sürüyor. SEAL U DM-i, 0-100 km/s hızlanmasını 8.9 saniyede tamamlıyor. Araç, WLTP normlarında 0.9 lt/100 km ağırlıklı karma tüketim ortalamasıyla oldukça yüksek verimlilik sunuyor.

– Premium detaylar ve yüksek teknoloji

SEAL U DM-i, dinamik görünümü ve markanın yeni tasarım diliyle dikkati çekiyor. Güçlü omuz çizgileri ve şık tavan çizgisiyle sportif görünüme sahip bu yeni model, araç kabininde de teknoloji, pratikliği ve konforu bir arada sunuyor. Yüksek kaliteli malzemeler ve işçiliğe sahip kabinde, markanın teknolojik DNA'sını yansıtan iki büyük dijital ekran yer alıyor. Tercihe göre yatay veya dikey formatta kullanılabilen 15.6 inç'lik elektrikli dönebilir multimedya ekranı ve birçok bilginin de yer aldığı 12.3 inçlik sürücü göstergesi, her şartta kolay kullanım sağlıyor.

Sınıfının en uzun ve geniş araçlarından biri olan SEAL U DM-i, 4,775 mm uzunluğa, 1,890 mm genişliğe ve 1,670 mm yüksekliğe sahip. 2.765 mm aks aralığı ve düz zemin tasarımı sayesinde arka yolcular için bol miktarda diz mesafesi bulunan model, tüm yolcular için eşsiz bir yaşam alanı sunuyor. 552 litrelik bagaj hacmi, arka koltuklar katlandığında 1.440 litreye çıkıyor.

Sınıfındaki en güvenli araçlardan biri olarak tasarlanan SEAL U DM-i, gelişmiş sürücü destek sistemlerine sahip premium SUV, ön çarpışma uyarısı, otonom acil durum freni, adaptif hız sabitleme sistemi, arka çarpışma uyarısı, şerit takip asistanı, şerit değiştirme asistanı, trafik işareti algılama sistemi ve akıllı hız limiti kontrolü gibi sistemlerle donatıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Doğu Karadeniz’den 4 ayda 9 ülkeye bal ihracatı

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Doğu Karadeniz'den ocak-nisan döneminde ABD başta olmak üzere 9 ülkeye bal satıldı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, AA muhabirine, bölgeden 4 ayda 218 ton bal ihraç edildiğini söyledi.

Dış satımdan 894 milyon 471 bin dolar kazanç sağlandığına dikkati çeken Kalyoncu, “ABD, 462 bin 563 dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldı. ABD'yi 198 bin 750 dolarla Almanya, 96 bin 216 dolarla Suudi Arabistan takip etti. Bölgeden söz konusu dönemde Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Umman, Azerbaycan, Belçika ile Birleşik Krallık'a da bu dönem bal satıldı.” diye konuştu.

Kalyoncu, ihracatı artırmaya yönelik çalışmaları önemsediklerini vurgulayarak, bal ihracatının, organik, coğrafi işaretli ve markalı ürün ihracatıyla daha da artırılabileceğini ifade etti.

Bal üretimi açısından bu yıl hava şartlarının iyi geçtiğini, bunun da rekolteyi artıracağını dile getiren Kalyoncu, “Türk balını dünya piyasalarında kalitesiyle marka haline getirmemiz gerekiyor. Kaliteli ve en üst ambalajlarda Türk balının üretimi için ilgili kurumların etkin denetimler yaparak, asla ödün verilmemesi önem arz ediyor.” değerlendirmesini yaptı.