Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Işıkhan Çorum’da “Şehir Buluşmaları”nda konuştu:

Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Işıkhan Çorum’da “Şehir Buluşmaları”nda konuştu:

Anadolu Ajansı
Yayın: 12.08.2023 15:36
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Geçtiğimiz hafta kamu işçilerimizin mali ve toplumsal haklarını belirleyecek olan 7. Periyot Toplu Mukavele sürecini başlattık. Ağustos ayının sonunda tamamlanacağını öngördüğümüz müzakerelerimizin tüm tarafları şad edecek halde hayırla sonuçlanacağını ümit ediyorum.” dedi.

AK Parti'nin “Şehir Buluşmaları” kapsamında Çorum'a gelen Işıkhan, Vali Mustafa Çiftçi'yi ziyaret ederek kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ardından AK Parti Çorum Vilayet Lideri Murat Günay'ı ziyaret eden Işıkhan, burada partililerle bir ortaya geldi.

Işıkhan, AK Parti Çorum Vilayet Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Çorum'un, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mimarı olduğu Türkiye Yüzyılı vizyonuna yakışır bir kent olma yolunda süratle ilerlediğini söyledi.

Çorum'un kendileri için değerli bir kent olduğunu belirten Işıkhan, son 20 yılda kente 44 milyar liranın üstünde yatırım yaptıklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti hükümetlerinin yatırımlarını “Yüz yılın işini yirmi yıla sığdırdık” kelamıyla özetlediğini aktaran Işıkhan, yatırımların artacağına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

“Şu an elbette önceliğimiz afetzede vilayetlerimiz. Bu süreçte 11 vilayetimizi yine ayağa kaldırmak için öteki tüm kentlerimiz üzere Çorum da depremzedelerimizin elinden tuttu, onlara meskenini, yuvasını, yüreğini açtı. Tüm imkanlarıyla 'Sen, ben yok, biz varız!' diyerek elinden gelen tüm uğraşı ortaya koydu. Allah hepinizden razı olsun, hassasiyetiniz için şahsım ve vatandaşlarımız ismine tüm Çorumlu kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyorum.”

Yerel seçimlerin yaklaştığını hatırlatan Işıkhan, Çorum'un 21 yıldır olduğu üzere gelecek seçimde de AK Parti'ye takviye vereceğine inandığını kaydetti.

– “Milletimizden gelen talepleri hiçbir vakit geri çevirmedik”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı'na yürüyeceklerini anlatan Işıkhan, kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Yolun başında bu yüzyılı, emeğin, üretimin, çalışmanın yüzyılı yapacağız demiştik. Biliyorsunuz, misyona gelir gelmez taban fiyatımızı belirledik. Ardından memur ve memur emeklisi vatandaşlarımızın maaşlarında sağlanan iyileştirmeler için çabucak harekete geçtik. Geçtiğimiz hafta da kamu işçilerimizin mali ve toplumsal haklarını belirleyecek olan 7. Periyot Toplu Mukavele sürecini başlattık. Ağustos ayının sonunda tamamlanacağını öngördüğümüz müzakerelerimizin tüm tarafları şad edecek formda hayırla sonuçlanacağını ümit ediyorum. Bizler bugüne kadar milletimizden gelen talep ve istekleri hiçbir vakit geri çevirmedik. İmkanlarımız ölçüsünde her vakit insan odaklı, millet odaklı bir idare anlayışını benimsedik. Emeğin, alın terinin hakkını gözettik. Emeklilerimize, çalışanlarımıza, patronlarımıza, sendikalarımıza hiçbir vakit kulaklarımızı kapatmadık. İştirakçi toplumsal devlet anlayışımızın gerektirdiği biçimde her vakit milletimizin yanında olduk. Bundan sonra da birebir şuurla tıpkı vizyonla alandan gelen görüşlere kulak vermeye devam edeceğiz.”

Işıkhan, Türkiye Yüzyılı amaçlarına yürürken 81 ilin gelişmişlik düzeyini mümkün olan en üst düzeye çıkarmayı hedeflediklerini kelamlarına ekledi.

Bakan Işıkhan daha sonra Gazi Caddesi'nde esnaf ziyareti yaparak Hürriyet Meydanı'nda bir çay ocağında vatandaşlarla sohbet etti.

Ziyaretlere Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Yusuf Ahlatcı ve Oğuzhan Kaya, Çorum Belediye Lideri Halil İbrahim Aşgın ve AK Parti Vilayet Lideri Murat Günay da eşlik etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başçiftlik’te mezarlıklarda temizlik yapılıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 13.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Başçiftlik Belediyesi tarafından ilçe mezarlıklarında temizlik çalışması başlatıldı.

Belediye ekipleri ilçedeki mezarlıklarda ağaçlarda budama yaparken ot biçme ve ilaçlama da yapıyor.

Başçiftlik Belediye Başkanı Şaban Bolat, “Bayram öncesi mezarlıklarda temizlik çalışması başlattık. Vatandaşlarımızın buraya yakınlarını ziyarete geldiğinde temiz ve düzenli bir ortamla karşılaşmalarını temin etmeye çalışıyoruz. Mezarlıklara saygı, geleceğimize saygıdır. Geçmişine sahip çıkmayanların gelecekleri düzgün olmaz. Temizlik ve bakım çalışmalarını düzenli olarak yapacağız. Vatandaşlarımızdan ricamız getirdikleri su bidonu, çiçek veya gül fidanlarının poşetlerini burada bırakmaları yönündedir.” dedi.