Çalışmalar Değerlendirildi

Çalışmalar Değerlendirildi

Yayın: 17.01.2024 09:50
Paylaş:
A+ A-

DSİ 23. Bölge Müdürlüğü ve Karabük İl Özel İdaresi Tarafından Yürütülen Çalışmalar ile Taşkın Koruma Çalışmaları ile ilgili Toplantı Karabük Valisi  Mustafa Yavuz Başkanlığında Yapıldı.

Vali  Mustafa Yavuz, DSİ 23.Bölge Müdürü Yasin Devrim ve Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci ile ilgililerle  bir araya gelerek; yürütülen taşkın koruma çalışmaları ve yatırım programları hakkında bilgi aldı.

2023 yılında, ilimizde meydana gelen sel afetinin açtığı tahribatlara yönelik yapılan ve devam eden çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıda, Karabük Valisi  Mustafa Yavuz, kurumların işbirliği içerisinde ve koordineli şekilde çalışmalarının üzerinde durarak, 2024 yılı yatırım ve çalışmalarının şimdiden planlanarak çalışmalara başlanmasının önemine vurgu yaptı.

Toplantı, karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi. (Halil Kızılyer)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da Arsin İçme Suyu ve Arıtma Tesisi Projesi devam ediyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 21.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Arsin İçme Suyu ve Arıtma Tesisi Projesi'nde çalışmalar sürüyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediyenin içme suyu ve altyapı yatırımları devam ediyor.

Arsin ilçesinin içme suyu problemini tamamen ortadan kaldıracak Arsin İçme Suyu ve İçme Suyu Arıtma Tesisi inşaatında 82 kilometrelik içme suyu isale hattı ile arıtma tesisinin yapımı tamamlanırken, içme suyu isale hattının 42 kilometrelik kısmına deneme amaçlı ilk su verildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Arsin halkının yıllardır bu projenin özlemini çektiğini belirtti.

Şehrin içme suyu alanındaki en büyük projelerinden biri olan Arsin İçme Suyu ve İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesinin sonuna gelindiğini kaydeden Genç, “Arıtma tesisi inşaatımız ile 82 kilometrelik içme suyu isale hattımızın da inşaat çalışmaları sona erdi. Su hattımızı test etmek amacıyla su verme işlemleri yapıldı. İnşallah önümüzdeki aylarda hemşehrilerimizin yıllardır özlemini çektiği memba kalitesindeki suyu halkımızla buluşturacağız.” ifadesini kullandı.

Genç, ilçelerin kronik hale gelmiş içme suyu sorunlarını teker teker çözüme kavuşturacaklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

“İçme suyu sorunu yaşayan ilçelerimizin başında Arsin geliyordu. Bu projemizin tamamlanmasıyla birlikte ilçemize uzun yıllar hizmet edecek bir içme suyu tesisini halkımızın hizmetine sunmuş olacağız. Arsin'in 32, Araklı'nın 7 ve Yomra'nın 3 mahallesi olmak üzere toplam 42 mahallemizde yaşayan yaklaşık 35 bin insanımızı memba kalitesinde içme suyu ile buluşturacağız.”