Çaya Atılan Bozulmuş Balıklar Çevre Kirletiyor.

Çaya Atılan Bozulmuş Balıklar Çevre Kirletiyor.

Yayın: 24.11.2020 21:37
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te çaya atılan bozulmuş balıklar çevre kirliliğine sebep oldu.
Edinilen bilgiye göre olay kent merkezinden geçen Araç Çayı’nın kıyısında toplu balık ölümlerine rastlanıldı. Vatandaşların ihbarı üzerine çay boyunca inceleme yapan ekipler, ölü balıkların çaya atılmış deniz levreği olduğu ortaya çıktı.
Kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kasa ile çaya atılan bozulmuş balıklar çevre kirliliğine neden oldu.

3 kişi görüş bildirdi

  1. Dsi, Belediye, Çevre müdürlüğü ve emniyet göreve

    Kordon da dere kanaralarına moloz, soba külleri ağaç aralarında içki içenler, köpek ve balıkçı barakaları.. derenin içinde yığılan öbekler zaten pislik içinde, kent meydanı önü otobüs durakları arkası ve köprü başı keza öyle…Karabük idaresine kurumlara hiç yakışmıyor vali bey ve belediye başkanı özel ilgilenmeli
    Çevreyi kirletenler kamera ile izlenip bulunur
    Bakımda gerekli acil…

  2. Gönderen

    Ölü balıklar birkaç gün içersinde çürür ve gübre olurlar, hatta suya karışanlar sudaki canlılara yiyecek olur. Çevre açısından sorun oluşturmaz. Hava soğuk olduğundan sinek de oluşturmaz. Olaya çevre açısından değil israf açısından bakmalı. O balıkları kim ne için oraya döktü? Taze iken ucuza satılsaydı o balıklar elde kalmazdı. Vatandaş da ucuza balık yerdi. İsraf…….

  3. Gönderen

    Vatandaşlar balık tezgahlarının yanına yaklaşamıyor. Balık fiyatları bu sene çok yüksek, ama dereye balık dökülüyor. Tarım müdürlüğü ve sanayi ticaret müdürlüğü, belediye zabıta müdürlüğü olayı araştırsın……

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bolu’da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

BOLU (AA) – Bolu'da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” gerçekleştirildi.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Kadın Girişimciler Kurulunca sıfır atık ve geri dönüşüm konularında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen program TSO konferans salonunda yapıldı.

Vali Yardımcısı Abdullah Şen, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, çevrenin çok önem arz ettiği bir asırda yaşandığını vurguladı.

Şen, bu konuda toplumun topyekun mücadelesinin gerekliliğine dikkati çekerek, “Toplumsal katılım açısından farkındalık gerekiyor. Bu konu katılımcılardan hane halkına kadar çok detaylı olması lazım. Evlerdeki duyarlılık, şuur, bakanlığımızın ve belediyelerimizin koymuş olduğu geri dönüşüm kutularına çöp atarken de öne çıkmalı.” diye konuştu.

Bolu TSO Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Ayarcan, artan tüketim ve üretim faaliyetlerinin doğal kaynakların tükenerek çevre kirliliğinin artmasına yol açtığını belirtti.

Sürdürülebilir geri dönüşüm ve sıfır atığın, iş dünyasında da çevresel etkileri en aza indirerek doğal kaynakları korumak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Ayarcan, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılabilmesi, atığın miktarının azaltılması, toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülebilmesinin her yeni günde daha çok önem kazandığını kaydetti.

TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Yüce de sıfır atığın sadece azaltmak değil aynı zamanda tüketim alışkanlıklarının değişmesi anlamına da geldiğinden bahsetti.

Tüketim alışkanlıklarının değiştirilerek kaynakların daha bilinçli kullanılmasının sürdürülebilir yaşam tarzının benimsenmesi anlamına geldiğini de söyleyen Yüce, “Ülkemizde başlatılan Sıfır Atık Projesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla küresel çevre hareketine dönüşmüştür. Tüketimin arttığı günümüzde, satın aldığımız ürünlerden kullandığımız malzemelere kadar her gün bilinçli seçimler yapmak, alışkanlıklarımızı, seçimlerimizi ve üretim süreçlerimizi tabiata uyumlu hale getirmek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sunum yapan TOBB Çevre Müdürlüğü uzmanı Esin Özarslan, sıfır atık ve geri dönüşüm konularında Türkiye ve Avrupa'da yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Programda ayrıca, tarımda ve sanayide sürdürülebilirlik, sanayide sıfır atık stratejileri ve uygulamaları, iklim değişikliği, yeşil mutabakat ve karbon ayak izi oturumları gerçekleştirildi.