Çaylı “ Bilet Ücret Tarifesi Belirleme Yetkisi Belediyeye Ait Değil”

Çaylı “ Bilet Ücret Tarifesi Belirleme Yetkisi Belediyeye Ait Değil”

Yayın: 01.06.2023 14:46
Paylaş:
A+ A-

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Yenice-Karabük arası şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüslere yapılan 10 liralık zammı Yenice Belediyesi’nin yaptığı şeklindeki söylentilerin aslı olmadığını  açıkladı. Başkan Çaylı, “Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan araçların bilet ücret ve tarifelerinin belirleme yetkisi belediyeye ait değildir. Minibüs ücretleri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmektedir” dedi.

Yenice kamuoyunda yalancı, dedikoducu ve karalama peşinde olanların kamu vicdanında  kaybetmeye mahkum olduklarını belirten Yenice Belediye Başkanı Zekin Çaylı, konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Yenice-Karabük arası şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüs ücretlerine kamuoyundan öğrendiğimiz üzere artış yapılmış, 30 TL olan yolcu ücretleri 40 TL’ye çıkarılmıştır.

Fakat yapılan zam konusunda her zaman olduğu gibi yalancı, dedikoducu ve karalamayı meslek edinmiş bir kesim insanlar tarafından belediyemiz sorumlu tutulmaktadır.

Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan araçların bilet ücret ve tarifelerinin belirleme yetkisi belediyeye ait değildir. Minibüs ücretleri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmektedir. Belediyemizle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Bu dedikoduları çıkaran kesimler şunu bilsinler. Biz her belediyenin yaptığı gibi sadece terminal çıkış ücreti almaktayız. Bu da araç başına sadece 10 TL gibi çok cüzi bir ücrettir.

Yalancı, dedikoducu, işi gücü karalamak olan bu zavallıları her zaman olduğu gibi saygıdeğer halkımızın vicdanlarına havale ediyorum. Biz her zaman saygıdeğer halkımıza doğruyu konuştuk, yine konuşmaya devam edeceğiz. Yalancı, dedikoducu ve karalama peşinde olanlar kamu vicdanında kaybetmeye mahkumdur.

Göreve geldiğimiz günden itibaren halkımızın yararına olan her şeyin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi(Haber Merkezi)

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da belediye binasında çıkan yangın söndürüldü

Anadolu Ajansı
Yayın: 21.05.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un merkez Tekkeköy Belediyesi'nde çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Tekkeköy Belediyesi'nin bodrum katında, evrak arşiv kayıtlarının tutulduğu bilgisayarlara bağlı güç kaynağından kaynaklandığı tahmin edilen yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ekiplerince söndürülen yangın, evrak arşiv odasında hasara yol açtı.

Tekkeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yangının ardından belediye binasında incelemelerde bulundu.