Bölgenin Sesi Gazetesi
 

Çelik İşçisi Sendikasına Tepkili

Yayın: 27.05.2015 10:38
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR A.Ş ile Çelik-İş sendikası arasında süren ve uyuşmazlıkla sonuçlanan toplu-iş sözleşmesi hakkında işçiye bilgi verilmeyişinden çok büyük şikayetler olduğu ve sendikaya olan tepkilerin artarak devam ettiği belirtildi.

Konu ile ilgili bir dizi şikayetlerde bulunan Çelik-İş sendikasına bağlı üyeler, “şu ana kadar ki yapılan toplu sözleşme konularından işçiye hiçbir şekilde bilgi verilmediği gibi şu anda da hangi durumda olduğumuzu bilmiyoruz.Konu ile ilgili ne genel merkez ne de Karabük şube yöneticilerinden herhangi bir bilgi alamadığımız gibi muhatap ta bulamıyoruz.Bizlerde Bursa-Kocaeli işçileri gibi kendi göbeğimizi kendimiz mi keselim?Bizden bunu mu istiyorlar.Allah aşkına bizim sendikacılarımız ne iş yaparlar bunu bilen,veya sendikacıları gören varsa bize de söylesinler” açıklamasında bulunuyorlar.

Diğer yandan,son günlerde Çelik-İş sendikasında bir dizi huzursuzlukların da yaşandığına dikkat çeken ilgili kaynaklar,Sendikacılar sendikacılıklarını yapmadıkları gibi bir de kendi aralarında sürtüşmeye girmişler ve kendi aralarında huzursuzluk yaşanmaya başlamış.Yani Karabük’te sendikaya olan güven gün geçtikçe azalıyor.Bu durum da önümüzde ki günlerde yeni arayışlar ortaya çıkabilir”bilgilerini veriyorlar.

Toplu sözleşme de ayrıca yeni işçi, eski işçi ayrımının da devam ettiğine dikkat çekilirken,son yapılan zamlarla birlikte yeni işçilerin maaşlarında gözle görülür şekilde artış yaşandığı ancak eski çalışanların mağdur edildiğine dikkat çekilerek, yine KARDEMİR A.Ş içinde ki memurlar arasında da gözle görülür şekilde maaş farklılıkları olduğu ve eski düzende kimin ne şekilde işine gelirse o şekilde maaş belirlendiği ancak göreve geldiği günden itibaren hak,adalet ve iş güvenliği konularında çalışanlarının büyük güvenini kazanan KARDEMİR A.Ş yeni genel müdürü Uğur Yılmaz’ın bu konuda gösterdiği titizlikle birlikte, bu tür haksızlıkların biran önce ortadan kalkması için gerekli çalışmaları başlattığı gelen duyumlar arasında yer alıyor.

3 kişi görüş bildirdi

  1. KARDEMİR ORTA KIDEM ÇALIŞANLARI :)

    Kardemir Çalışanları olarak Kardemir’imizin Sayın Genel Müdürü UĞUR YILMAZ beyin hak edenlerin hak ettikleri ölçüde ücretlendirileceği ve aynı kademede KIDEM zamlarının uygulanacağı bir sözleşmeyi biz işçilerin memnuniyetini karşılayacak şekilde imzalayacağından hiç bir şüphemiz yoktur. Türlüğün geçmişinden bugüne aynı statüyü paylaşanlarda(Kademe) Askerlikte dahil çalışma alanları da dahil bir gün önce katılan diğerine göre kıdemce üstünlük kazanır. Şöyle ki: Bir birliğin komutanı yada bir iş yerinin amiri bir şekilde görev yapamaz duruma geldiğinde o birliğe aynı kademe yada rütbece takip eden sonraki personel amirlik eder. Bu işlem en son iki kişi kalasıya kadar böylece sürer. Bizler böyle yetiştirildik. Bunun için çalışanların aynı kademede kıdem zammı talep etmeleri en tabi beklentidir.
    Kaldı ki KARDEMİR çalışanlarının bu beklentisini yazıda izah edildiği gibi Sayın Genel Müdürümüzden önce Sendika yöneticilerinin talep etmesini beklerdik? Fakat kıdem zammı gibi bir düşüncelerinin olup olmadığını işçi arkadaşlarına açıklamaktan imtina eder durumdalar.
    Zira KARDEMİR çalışanları Afaki rakamlar değil emeğinin ve alın terlerinin karşılığı olandan fazlasını talep etmemektedirler. Allah işyerimize ve biz çalışanlara yöneticilerimizle beraber kazasız çalışmaları nasip etsin.
    ”Valla bir türlü eski olamadık . Yenide kalamadık vay bizim kara bahtımıza”

  2. Çalışanlar

    kıdem farkı olması lazım.Bunu istiyoruz

  3. Yavuz HAN

    Çalışanlar olarak:Sayın Genel Müdürümüz UĞUR YILMAZ’ dan adilce paylaşımı olan hak ettikleri Aynı kademede saat ücretlerine kıdem zammı uygulaması yapılacak ve layık oldukları bir sözleşme yapacağını bekliyoruz.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KARDEMİR Genel Kurulu Tarihi Belli Oldu

Yayın: 27.09.2023 17:08
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR A.Ş Yönetimi, 23 Ekim 2023 Pazartesi günü Genel Kurul yapma kararı aldı. Yapılacak olan Genel Kurulda Kardemir’in 11 kişilik yeni yönetimi de belli olacak.
Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) gönderilen açıklamada ;
KAP’a yapılan açıklamada, “Şirketimizin, 23 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 14.00’de Kardemir Eğitim ve Kültür Merkezi – KARABÜK adresinde ekteki gündem maddelerini görüşmek üzere Olağanüstü Genel Kurulunun yapılmasına ayrıca; Grupların Yönetim Kurulu Üyeleri adaylarının seçimi için “A” grubu hisse sahiplerinin, “B” grubu hisse sahiplerinin ve “D” grubu hisse sahiplerinin Kardemir Eğitim ve Kültür Merkezi – KARABÜK adresinde aynı tarihte genel kurul toplantı saatinden önce saat 10.00’da ayrı ayrı toplanarak adaylarını belirlemelerine karar verilmiştir” denildi.
Genel Kurul Gündem Maddelerinde ise, Yönetim Kurulu Üyelerinin seçilmesi, Yönetim Kurulu Üyelerine T.T.K.’nun 395. ve 396. maddelerinde yazılı izinlerin verilmesi, Yönetim Kurulu Üyelerine verilecek huzur hakkının belirlenmesi ve Şirketin pay geri alımı işlemleri hakkında bilgi verilmesi yer alıyor.
Yeni Yönetim Kurulu üyelerinin kimler olacağı merak edilirken, Kardemir’in şu anki 11 kişilik yönetiminin üçü boş halde duruyor.
Kardemir’in şu anki Yönetim Kurulunda şu isimler yer alıyor; Prof. Dr. İsmail Demir, Ömer Demirhan, Prof. Dr. Ercümend Arvas, Fatih Mehmet Erkoç, Kamil Güleç, Muhammed Ali Oflaz, Mustafa Aydın ve Yusuf Canbolat. (Esra Oğuzkağan Özkan)