Çelik İşçisinde Toplu Sözleşme Sevindi

Çelik İşçisinde Toplu Sözleşme Sevindi

Yayın: 03.07.2015 10:29
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR işvereni ile Çelik-İş sendikası arasında devam ederken tarafsız aracı sürecinin de tükenmesinin ardından dün KARDEMİR A.Ş Yönetim kurulu başkan vekili Kamil Güleç, genel müdür Uğur Yılmaz ile Çelik-İş sendikası genel başkanı Ali Cengiz Gül,genel merkez yöneticilerini de katıldığı görüşme ile sözleşme dün akşam saatlerinde mutlu sonla bitti.

Kardemir Anonim Şirketi ile Çelik -İş Sendikası arasında 1 Ocak 2015 tarihinde başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde mutlu sona erildi.

2015 ve 2016 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşme görüşmelerinde iki yıl için Kardemir çalışanlarına yaklaşık yüzde 25’lik bir zam alındı

Dün toplu sözleşmede anlaşmaya varılması nedeniyle Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül Kardemir çıkışında işçilere hitaben bir konuşma yaparak toplu sözleşme hakkında açıklamalarda bulundu. Gül Çelik-İş Sendikası olarak çok güzel bir sözleşmeye imza attıklarını belirterek “Toplu sözleşme görüşmemiz anlaşma ile sonuçlanmıştır. Görüşmeler sonucunda 2007 yılında işe giren işçilerimize 2015 yılın iç in yüzde 10.5, eski işçilerimize ise yüzde 15’lik bir zam artışı sağlandı. 2016 yılı içinde tüm işçilerimize yüzde 10 gibi bir zam verilecek. 2016 yılı zam artışı enflasyon artı 1 olmak üzere İki yıl için toplam yüzde 25 gibi bir toplu sözleşmeye imza attık” dedi

Gül ayrıca 1 Ocak 2015 tarihide başlayan toplu sözleşmeden doğan farkların ve yine bayram ikramiyelerinin de Ramazan Bayramından önce hesaplara yatıralacağını sözlerine ekledi.

3 kişi görüş bildirdi

  1. HÜKÜMSÜZÜZ,,,

    hayırlı olsun diyelim, vardır bunda da bir hayır
    tam tepecekken soluklandı işçi, çok güzel hareketler bunlar…
    herkes derin bir nefes çekti, arakadaşlar nefesi adareli kullanalım

  2. % o SÖZLEŞME HAYIRLI OLSUN

    ÖNCELİKLE YAPILAN SÖZLEŞME HAYIRLI OLSUN.BİZDE ZAMANINDA TÜRK METAL SENDİKASI TEMSİLCİLERİNE İNANDIK ARKALARINDAN GİTTİK O ZAMAN BORCU OLAN ALACAKLILARI TARAFINDAN SIKIŞTIRILAN TEMSİLCİ ŞAHİN DİKİLİTAŞ EFENDİ ŞU ANDA SIFIR JEEP E BİNİYOR AYRICA 8 TANEDE DAİRE SAHİBİ ŞUANDA.BİZDE ONLAR İÇİN HESABI KESİLMİŞ VE YUVASI DAĞILMIŞ ŞEKİLDE SÜRÜNÜYORUZ.SENDİKAL MÜCADELEDEN DOLAYI SAHİN DİKİLİTAŞ GİBİ BİRİNİN ARKASINDAN GİTTİĞİMDEN ŞUAN İŞSİZİM PERİŞANIM VATANDAŞ ŞUAN PARANIN VE MALININ İÇİNDE YÜZÜYOR.BENDEN SİZLERE UYARI SÖZLEŞMEYİ SENDİKAYI BIRAKIN (ÇOK İYİ BİR SÖZLEŞME YAPMIŞLAR GİBİ)İŞİNİZE SAHİP ÇIKIN İNANMAYIN BU ÇELİK İŞ SENDİKASINA DA.BUNLAR SIFIRCI BİR ZİHNİYET BEYLER AKLINIZI BAŞINIZA ALIN YALANLARA VE OYUNLARINA GELMEYİN.

  3. BULAŞMA YANARSIN

    Ya evet aynen katılıyorum.Ve dıyorumki RABBIM bızlerı ŞAHIN DİKİLİTAŞ gibilerden korusun hatta butur mücadelelerde asla karsılastırması aynı saflarda bulunmayı nasip etmesın.Başkan dedik düştük peşine ne karı oldu nede bir kişiye faydası.Ttek faydası oldukları kendisi.Bizler inandık abi dedik hesabımız kesildi aç işsiz ve aç kaldık ama kendisi borcunu harcını kapattı simdi 100.yılda 8 dairelik emlak zengını oldu altındakı bindiği sıfır jıbıde cabası.Bız bulastık yandık. Başkaları boyle rıyakar cıkarcı baskan ve temsilcilere bulasmasın.Bu devırde kımsenın kımseye kendınden baska faydası olmaz.Aynı zıhnıyettekı ÇELİK İŞ SENDIKASININ sizlere hiç faydası olmaz.Uzun lafın kısası BUNLARA BULASMA BIZLER GIBI YANARSIN.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Asırlık Tariflerle Karabük Lezzet Şenlikleri” Başlıyor

Yayın: 20.05.2024 13:49
Paylaş:
A+ A-

Kültür ve turizmin önemli merkezlerinden biri olan Karabük, 21-23 Mayıs tarihleri arasında “Asırlık Tariflerle Karabük Lezzet Şenlikleri”ne ev sahipliği yapacak. Şenlikler, birbirinden lezzetli yemeklerin ve yöresel tatların tanıtılacağı etkinliklerle dolu olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde gerçekleştirilecek olan şenlikler, Karabük Valiliği, Karabük Üniversitesi, Karabük Belediyesi, Safranbolu Belediyesi, Eskipazar Belediyesi ve Yenice Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenleniyor. Sivil toplum kuruluşları ve dernekler de şenliklere destek vererek renkli ve heyecan dolu bir programın hazırlanmasına katkı sağlıyor.

Yerel lezzetlerin tanıtılacağı şenliklerde, Karabük mutfağının en özel tarifleri ve yemekleri ziyaretçilere sunulacak. Ayrıca “Destinasyonun Çekiciliğini Arttırmada Türk Mutfak Kültürünün Yeri ve Önemi”nin konuşulacağı panel, doğa ve antik kent yürüyüşleri, zerde, safranlı limonata ve lokum kazanı gibi etkinlikler, şenlik kapsamında yer alacak.

Karabük Lezzet Şenlikleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da Karabük‘ün zengin kültür ve gastronomi mirasını tanıtmayı ve yaşatmayı amaçlıyor. Şenliklere katılanlar, geleneksel tariflerle hazırlanan lezzetlerin tadına bakarken, yöresel kültürü ve misafirperverliği de yakından deneyimleme fırsatı bulacaklar. (Esra Oğuzkağan Özkan)