Cemaller Köyünde Helikopterli Yangın Tatbikatı

Cemaller Köyünde Helikopterli Yangın Tatbikatı

Yayın: 03.07.2015 10:23
Paylaş:
A+ A-

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Karabük Orman İşletme Müdürlüğünün Cemaller deposunda konuşlanan yangın helikopteri ile yangın tatbikatı dün kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi. Tatbikata katılan Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, vatandaşları hem orman yangınlarına karşı uyardı hem de en ufak bir dumanda dahi ücretsiz olarak ALO 177 Orman Yangın İhbar hattını aramalarını ifade etti.

Karabük Orman İşletme Müdürlüğünün Cemaller Deposunda konuşlanan Yangın Helikopteri ile yangın tatbikatı yapıldı. Yangın Tatbikatına Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Bölge Müdür Yardımcıları, Karabük Orman İşletme Müdür Mehmet Emin Uzunsoy ve Orman Teşkilatı personeli katıldı.

Tatbikat öncesi basına bilgi veren Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, “Helikopterimiz 1 Temmuz ile 30 Ağustos tarihleri arasında Bölgemizin ormanlarına hizmet edecektir. İnşallah yangınsız bir sezon diliyoruz. Geçtiğimiz yıl kayda değer büyük bir yangınımız olmamıştı, bu yılda Karabük İlinde kayda değer büyük bir yangın olmadı. Karabük İlimiz orman yangınları açısından Türkiye genelinde ikinci sırada yer alıyor. Karabük İli her zaman Batı Karadeniz’in en hassas İllerinden bir tanesidir. Nem oranları devamlı izlenmektedir. Meteoroloji Müdürlüğü bizi devamlı uyarmaktadır. Bizde arkadaşlarımızla beraber 24 saat teyakkuz halinde 12 yangın kulemiz, 24 arasözümüz ve 5 tankerimizle beraber, en son helikopterimizin de filomuza katılması ile ve her türlü ekipmanımızla beraber yangına hazır vaziyette bekliyoruz. Helikopterimiz Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ormanlar da görev yapacak. Genel Müdürlüğümüzün ihtiyacı halinde Kastamonu ve Türkiye’nin değişik Bölgelerindeki yangına müdahale edebilecektir. Geçtiğimiz yıl en az Karabük kadar diğer İllerde yangınla mücadele çalışmalarına gitmiştir. Umarım bu sene büyük bir yangın, büyük bir sıkıntı olmaz İnşallah. Kendilerinin rahatı için her türlü özveriyi göstereceğiz zaten. Helikopter pistimizde her türlü teknik donanıma hazırdır. Bu yıl havaların yağışlı geçmesi nedeniyle bu yağmurlar neticesinde otlar bir hayli büyüdü İnşallah bir kuraklık olmaz, bu otların kurumasından biz korkuyoruz. Özellikle anız yakılmamasını istiyoruz, piknikçilerden belirlenen alanların dışında piknik yapmamalarını istiyoruz, vatandaşların arabaları ile giderken sigara izmaritlerini yola atmamalarını, yine cam kırıklarını atmamalarını özellikle rica ediyoruz. Orman yangınları konusunda sayın Valililerimiz başta olmak üzere güvenlik kuvvetlerimize, yerel teşkilatlara, muhtarlarımıza, vatandaşlarımıza ve teşkilatımıza gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum” dedi

Herhangi bir yangın anında Helikopterin suyu nerelerden alacağı konusunda bilgi veren Orman Bölge Müdür Ahmet Sırrı Beşel; “Denize yakın yerleşim birimlerinde denizden alacak, DSİ’nin göletleri var, kendimizin inşa ettiği göletlerimiz var, hepsinin koordinatlarını pilotlarımıza veriyoruz. O konuda bir tatbikat da yaptık, herhangi bir sıkıntımız yok” dedi.

Helikopterle ilgili teknik bilgileri veren Temsilci Pilot Serkan Mizoğlu, olası yangınlarda görev almak için buradayız. Helikopterimiz K-32 saatte 110 Nat yapar aldığı su 2.5 tondur. Antartika’da bile eksi 40 derece bu helikopterler kullanılıyor. Güçlü bir helikopterdir. Yangın sezonu için buradayız. Vatandaşlarımızdan herhangi bir duman gördüklerinde ücretsiz Alo 177 orman yangın ihbar hattını aramalarını istiyoruz. Helikopter personeli ise 5 Rus, bir Türk Pilot, bir de Orman Muhafaza memurundan oluşuyor” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel tarafından her sene yapılan hortum serme ve toplama yarışmalarında birinci olan Karabük ekibine sertifika ve Altınları verildi. Ardından yakılan ateş Yangın helikopteri tarafından söndürüldü.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Görele’de “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'un Görele ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin destansı mücadelesinin anlatıldığı “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Uğur Bilgi'nin yönettiği, eğitmenliğini ise Nur Tuba Bankoğlu'nun yaptığı oyunda Görele Anadolu Lisesi öğrencileri rol aldı.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu izleyen Belediye Başkan Vekili Hediye Dülger, öğrencilerin Çanakkale'de yaşanan destansı mücadelenin ruhunu salona en iyi şekilde yansıttıklarını söyledi.

Dülger, öğrencileri tebrik ederek, çeşitli hediyeler verdi.