Çetinkaya: “Emeğin, işgücünün ve alın terinin hangi anlamları taşıdığını çok iyi biliyoruz”

Çetinkaya: “Emeğin, işgücünün ve alın terinin hangi anlamları taşıdığını çok iyi biliyoruz”

Yayın: 30.04.2024 16:42
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Alın teri ve emeği en yüce değer olarak gördüğünü belirten Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya; “Bizler insana değer veren, emeğe saygı duyan ve alın terini kutsal gören bir milletin mensuplarıyız.
Emeğin, işgücünün ve alın terinin hangi anlamları taşıdığının çok iyi bilindiği bir ilde yaşıyoruz. 3 Nisan 1937 tarihinde ilk ağır sanayi hamlesinin yapıldığı, ilk Türk demirinin üretildiği bu coğrafya “Emeğin Başkenti” olarak anılmaktadır.
En yüce değer olan emeğin, alın terinin, kutlandığı bu günde tüm işçilerimizin ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını kutluyor, barış ve huzur içinde geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yapımcı Türker İnanoğlu Karabük’te anıldı

Yayın: 17.05.2024 21:31
Paylaş:
A+ A-

Türk sinemasında “Bay Sinema” olarak anılan, yönetmen ve yapımcı Türker İnanoğlu için memleketi Karabük’te anma programı düzenlendi.

Karabük Üniversitesine Safranbolu İletişim Fakültesi binasını kazandıran ve fakülteye ismi verilen İnanoğlu, Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda anıldı.

Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesince organize edilen program, İnanoğlu için Dr. Öğretim Üyesi Musa Ak tarafından hazırlanan belgesel film gösterimiyle başladı.

İnanoğlu’nun çocukluğunda Safranbolu’da birlikte olduğu arkadaşları programda İnanoğlu ile olan anılarını paylaştı.

Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Bayram, İnanoğlu’nun çok yönlü kişiliğe sahip olduğunu belirterek, “Türker İnanoğlu, iyi bir yönetmen ve yapımcıydı. 80’den fazla filmin yönetmenliğini, 200’den fazla önemli sinema filminin ve 30’dan fazla başarılı televizyon dizisinin yapımcılığını üstlenmiştir.” dedi.

Merkezi Karabük’te bulunan Bizim Radyo Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya ise İnanoğlu’nun Safranbolu’nun gururu, Türkiye’nin de sinema alanında medarıiftiharı olduğunu ifade etti.

İnanoğlu ile 25 yıl önce tanıştığını anlatan Çetinkaya, ölümüne kadar kendisiyle irtibatını hiç koparmadığını kaydetti.

İnanoğlu’nun çocukluk arkadaşlarından eski Safranbolu Belediye Başkanı Kızıltan Ulukavak ile Yılmaz Kavuşturucu da İnanoğlu ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Programa, Karabük Vali Yardımcısı Erol Özkan, Karabük Üniversitesi Rektör yardımcıları Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ve Prof. Dr. Elif Çepni, Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencileri katıldı.