Bölgenin Sesi Gazetesi
 

Cevdet Akay 1. Mustafa Akay 2. Sıra Adayı Oldular

Yayın: 30.03.2015 10:34
Paylaş:
A+ A-

Cumhuriyet Halk Partisi Genel merkezinin aldığı karar ile Karabük İlinin de içinde bulunduğu 45 İl ve 55 seçim bölgesinde dün önseçim yapıldı.

Bu doğrultuda Cumhuriyet Halk Partisinde iki bin 300 üyeden 1.400 üye dün sabah 8.30-17.00 saatleri arası sandık başına giderken,Karabük merkez ve 5 ilçesinde Cevdet Akay 764,Mustafa Akay 403 oy alırken,Fikret Gökçe ise 233 oy aldı.

Buna göre 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinde Cevdet Akay birinci sıra,Mustafa Akay ise ikinci sıra milletvekili adayı oldular.

Yaklaşık 2 bin 300 üyesi bulunan Cumhuriyet Halk Parti’li üyeler Karabük Merkez, Safranbolu, Eflani, Ovacık, Eskipazar ve Yenice’de kullandı.
Sabah 08.30’da başlayan oy kullanma işlemi saat 17.00’da sona ererken, toplam 1.400 Parti üyesi oy kullandı.
Yapılan seçimlerin ardından Cevdet Akay Karabük Merkezde 272 oy alırken, Safranbolu’dan 216, Yenice’de 151, Eskipazar’da 52, Eflani’de 40 ve Ovacık’ta 33 olmak üzere toplam 764 oy çıktı.
Mustafa Akay’a Karabük merkezde 177,Safranbolu’da 58,Yenice’de 126,Eskipazar’da 12,Eflani’de 21 ve Ovacık’ta 9 olmak üzere toplam 403 oy çıkarken, Fikret Gökçe’ de Karabük merkezde 128, Safranbolu’da 77,Yenice’de 8, Eskipazar’da 7, Eflani’de 4 ve Ovacık’ta 9 olmak üzere toplam 233 oy aldı.
Oy sayım işleminin ardından sandıktan birinci olarak çıkan Cevdet Akay yaptığı açıklamada;
“Cumhuriyet Halk partisi bugün Hakim huzurunda gerçekten çok önemli bir ön seçim yaptı. Ön seçim sonucunda üyelerimiz birinci sıraya beni layık gördü. Hepsine ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Asıl işimiz bundan sonra başlıyor. Hep beraber birlik ve beraberlik içersinde Cumhuriyet Halk partisini Karabük’te birinci parti yapmak için gayret göstereceğiz. Bu vesile ile bana birinci sırayı layık gören tüm üyelerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Aday Adaylarımıza da centilmence yarıştıklarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
CHP Karabük İl Başkanı Erdoğan Dinçel de parti olarak demokrasi şöleni yaşadıklarını söyleyerek, “ Bütün üyelerin oyları ile sıralama belirlendi. Partimize ve Karabük’ümüze hayırlı olsun. Bundan sonra sahaya içip seçimlere kadar çalışmalarımıza hız vereceğiz” şeklinde ifadelere yer verdi.

2 kişi görüş bildirdi

  1. HASAN HÜSEYİN

    Bir listede aynı soyadını taşıyan iki kişi olmaz. İl Başkanı bu işe el atmalı adaylardan birinin çekilmesini sağlamalıdır.

  2. CHP Lİ

    KARABÜK İL YÖNETİMİ
    SAFRANBOLU ESKİ İLÇE BAŞKANLARI M.OĞUZ VE ZÜHTÜ SARAÇOĞLUNUN DESTEKLEDİĞİ ADAY FİKRET GÖKÇE SEÇİLEMEDİ….
    FARKI FAKETTİNİZ Mİ?

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Otizmli radyo programcısı engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturuyor

Yayın: 23.09.2023 04:48
Kaynak: AA
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – ŞULE ÖZKAN – Türkiye'nin birinci ve tek otizmli radyo programcısı Muhammed Emirhan Güngör, “İnsanlar bizi fark etsin ve fırsat versin. Fırsat verildikçe neler yapabildiğimizi görecekler. Engelliler ve otizmliler bir gün değil her gün hatırlanmalı.” dedi.

Güngör, AA muhabirine, otizmli birey olarak radyo programcılığı hayalini gerçekleştirmesini ve engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturma gayretini anlattı.

Kocaeli'de dünyaya gelip büyüdüğünü belirten Güngör, küçüklüğünden bu yana basın bölümünü yakından takip ettiğini söyledi.

Güngör, “çok yaramaz ve hiperaktif” bir çocuk olduğunu aktararak, “Otizmli olduğumu, küçük yaşlarda evrakları karıştırırken sıhhat raporuma denk gelince öğrendim. Daha evvel ailem bana söylememişti. Herhalde söylemek istemiyorlardı. Çocukken çok yaramazdım lakin televizyon ve gazeteye ilgim vardı. Beş yaşından beri radyo dinliyorum. Çocukluğumdan lise dönemime kadar her hafta sonu koşa koşa gazete almaya giderdim.” diye konuştu.

– “Programda engelli bireylerin sıkıntılarına tahlil aramaya çalışıyorum”

Bazılarının otizmli olduğu için kendisini dışlayıp ötekileştirdiğini lisana getiren Güngör, “Sadece 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde değil, her gün anlaşılmalı ve ötekileştirilmemeliyiz. Bunu insanlara anlatmaya çalışıyorum.” sözünü kullandı.

Güngör, Kocaeli'deki bir radyoda yaklaşık 2 yıldır “Engelsiz Yaşam” isminde program sunduğundan bahsederek, şöyle devam etti:

“Bu programda engelli bireylerin sıkıntılarına tahlil aramaya çalışıyorum. Sıhhat dalından yahut sivil toplum kuruluşlarından uzman isimlerle engelli yaşama dair konuşuyoruz. Çok olumlu reaksiyonlar aldım. Beşerler programımı severek dinliyor. Hedeflerim ortasında ulusal radyo ve televizyon kurumlarında çalışmak var. Staj yaparak deneyim kazanmak istiyorum ve bir müzik programı yapmak istiyorum.”

– “Otizmli olduğum için geçiştirdiklerini düşündüm”

Özellikle lise devrinden sonra ayrımcılık ve ötekileştirme yaşadığının altını çizen Güngör, “Ayrımcılığa çok uğradım, hala daha uğramaya devam ediyorum. Otizm denilince insanların aklına 'Bize ziyan verebilir' niyeti geliyor. Bize farklı bakılıyor.” biçiminde konuştu.

Güngör, ailesinin radyocu olmasını gelir elde etmekte zorlanabileceği niyetiyle istemediğini anlatarak şunları kaydetti:

“Radyoculuktan evvel 2 sene öbür işlerde çalıştım. Bir lokantada garsonluk tecrübem oldu. Daha sonra pişmaniye fabrikasında çalıştım. İşten çok sıkılmıştım, 'artık hayatımın işini yapmalıyım' diye düşünüyordum. Radyocu olabilmek için pişmaniye fabrikasından kaçtım. İzmit'teki radyolara gittim lakin programcı almadıklarını söylediler lakin otizmli olduğum için geçiştirdiklerini düşündüm. Sonunda Türk halk müziği çalan bir radyo beni kabul etti. Orada radyo programlarının nasıl yapıldığını öğrendim. 25 Mayıs 2019'da Türkiye'nin birinci ve tek otizmli radyo programcısı oldum.”

– “Otizmli bireyler beni örnek alıyor”

Çevresinin geniş olduğunu lakin yeni bir beşerle tanıştığında kendisine karşı ön yargı hissettiğini belirten Güngör, “İnsanlar bizi fark etsin ve fırsat versin. Fırsat verildikçe neler yapabildiğimizi görecekler. Engelliler ve otizmliler bir gün değil her gün hatırlanmalı.” değerlendirmesinde bulundu.

Radyo ve televizyon alanında çalışmak isteyen otizmli bireylere örnek olan Güngör, kelamlarını şöyle tamamladı:

“Engellilerle ilgili farkındalık oluşturmak için programlar yapıyoruz. Özel ihtiyaçlı bireylerin aileleri bana yazıyor. 'Bizim oğlumuz da otizmli, sizi görünce gururlanıyoruz.' diyorlar. Benden teklifler almaya çalışıyorlar, onların sayesinde bu kadar faal bir biçimde çalışıyorum. Otizmli bireyler beni örnek alıyor. Bu hususta birinci ve tekim lakin inşallah her alanda çalışan otizmli bireylerin sayısı artar.”