CHP İl Başkanı Yaşar “ Bu Açıklama Bizleri Üzmüştür”

Halil Kızılyer
Yayın: 05.05.2023 13:53
A+ A-

Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci’nin yapmış olduğu basın açıklamasına tepki gösterdi. AK Parti milletvekili Cumhur Ünal ve AK Parti milletvekili adaylarının da bulunduğu ortamda yapılan açıklamanın kendilerini üzdüğünü belirten CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar “ Ancak bu açıklamaları partimiz adına yadırgamıyoruz” dedi. CHP İl Başkanı Vedat Yaşar, yayınladığı yazılı basın bildirisinde, tepkilerini şu şekilde dile getirdi: “Özçelik-İŞ  Sendikası Genel Başkanın açıklamaları bizleri üzmüştür. Zira görevinin İşçi haklarını korumak, eşit işe eşit ücret prensibini hayata geçirmek olan bir sendika liderinin söylemleri siyaset dışında işçi menfaatleri olmalıydı.

Seçim çalışmalarının son hızıyla devam ettiği ve tüm partilerin adaylarıyla başarılı olabilmek için sahada olduğu şu günlerde; Haksızlığın, hukuksuzluğun ve adaletsizliğin ; hatta seçim ahlakına yakışmayan uygulamaların bir örneği de  maalesef Özçelik –İş Sendikası Genel Başkanının açıklamalarında tavan yaptığına şahit olduk.Ancak bu açıklamaları partimiz adına yadırgadığımızı da belirtmek isterim. Şöyle ki AKP Genel Başkanı çıkıyor tamamı halka açık, borsada işlem gören bir şirkete KARDEMİR A.Ş ‘ye Yandaş TV. lere çıkıp seçim meydanlarında 600 işçi alacağız diye hukuka ve adalete uymayan açıklama  yapıyor. Kardemir babalarının çiftliği ya! Bizler elbette işçi alımına karşı değiliz ama haktan, hukuktan ve adaletten yanayız.

Bunun akabinde Özçelik -İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, AKP Milletvekillerini ve adaylarını arkasına alıp Kardemir’e güya alınacak 600 işçi için Cumhurbaşkanı’nın müjde verdiğini ve yönetime teşekkür ettiğini açıklıyor. Destek amaçlı; Güya İstikrarın devam etmesi, Terörün belini kıran nasıl kırılmaysa , (22 yıldır hala devam eden ve her seçim döneminde hortlayan ve şehit cenazelerini bile malzeme yapmaya çekinmeyen) bir zihniyete teşekkür edebiliyor.

Ancak kolunda büyük bir üye çoğunluğuna sahip, içinde her türlü siyasi görüşü barındıran bir sendikal kuruluş liderinin, açıklamalarının altında kalıp; 14 Mayıs’ta sonra nasıl söylemlerde bulunacağını merak etmiyor değiliz. Umarız siyasetten çok işçi kardeşlerimizin yanında olur” dedi(Mehmet Aşar)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Zonguldak’ta uyuşturucu operasyonunda yakalanan 6 zanlıdan 5’i tutuklandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.09.2024 08:22
A+ A-

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 6 şüpheliden 5'i tutuklandı.

Karadeniz Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ilçe merkezinde uyuşturucu ticareti yaptıkları tespit edilen A.A, E.T, K.T, H.U, M.K.U. ve L.E'yi takibe aldı.

Eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada poşetler halinde satışa hazır 3 kilo toz esrar ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden 5'i çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı, H.U. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331