CHP İl Başkanı Yaşar’dan Sosyal Medya Kullanıcılarına Uyarı

Halil Kızılyer
Yayın Tarihi: 10.01.2024 14:15
A+ A-

Birlik Meyda’da katıldığı canlı yayında seçim sürecini değerlendiren CHP Karabük İl Başkanı Yaşar sürecin tamamen şeffaf biçimde yürütüldüğünü söyleyerek, sosyal medya üzerinden tartışmaya giren partililer için disiplin kurulunu işaret etti

CHP İl Başkanı Yaşar’dan sosyal medya kullanıcılarına uyarı

 

CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar Karabük Belediye Başkan aday adaylığı için şu ana kadar Bayram Karadağ ve Yusuf Aydın’ın başvuru yaptığını hatırlatarak süreç tamamen şeffaf biçimde yürütüldüğünü söyledi.

DÖRT GÖZLE ADAYIMIZ BEKLENİYOR

Yaşar, Birlik Medya’da katılı canlı yayın programında aday belirleme sürecinin sonuna yaklaşıldığını vurgulayarak kamuoyunda dört gözle CHP adayının beklendiğini dile getirdi ve “Yüz yıllık maziye sahip olan partimizde ki Belediye Başkan aday adaylıklarına ilişki tüm süreçler şeffaf bir şekilde yürütülmektedir. Partimizin adayları kamuoyu tarafından bilinmekte ve tartışılmaktadır. Bu tartışma ortamı partimizi daha ileri taşımakta ve seçimlere ilişkin demokratik sürece katkı sağlamaktadır.

Ülkemizin yüz yıllık çınarı, Cumhuriyet Halk Partisi’sin de ki adaylık süreci, şeffaf bir şekilde Parti Meclisimiz tarafından belirlenen yöntemlerle işletilmektedir.

Belediye Başkan Adaylarımıza ilişkin süreç, 81 ilimizde olduğu gibi Karabük İlimizde de aynı teamüllerle yürütülmektedir. Bu süreç için ilimizde görevlendirilen milletvekillerimizin yaptığı saha çalışması, genel merkezimiz tarafından yaptırılan anket çalışmaları ve örgütümüzün kararı doğrultusunda belediye başkan adayımız belirlenecektir. Partimizin ilgili kurullarında adaylıklara ilişkin çalışmalar devam etmekte olup çalışmalar bittiğinde Karabük halkının dört gözle beklediği Karabük Belediye Başkan Adayımız kamuoyuna açıklanacaktır” ifadelerini kullandı.

MOTİVASYONUMUZ ÜST DÜZEYDE

Büyük bir motivasyonla yerel seçimlere hazırlandıklarını da kaydeden CHP İl Başkanı Yaşar, “CHP olarak, Karabük özelinde yerel seçimlere ilişkin çalışmalarımızı büyük bir motivasyonla yürütmekteyiz. Gelişmişlik anlamında komşu illerimizin çok gerisinde kalan, unutulan, yok sayılan, Karabük’ü yerel seçimlerde sosyal demokrat belediyecilikle buluşturacağız. İstanbul’da, Ankara’da, Mersin’de, Adana’da, Safranbolu’da ve diğer CHP’li belediyelerle yönetilen il ve ilçelerde yakaladığımız büyük başarıyı bu dönem Karabük Merkez’de ve ilçelerde yakalayacak, ilimizi bölgenin cazibe merkezi haline getireceğiz. Bundan kimsenin en ufak kuşkusu olmasın” dedi.

SOSYAL MEDYA UYARISI

CHP İl Başkanı Yaşar açıklamalarında ayrıca sosyal medya üzerinden tartışmaya giren parti üyelerine de seslendi ve “Bundan böyle bu şekilde devam ederse disiplin sürecini başlatacağız” dedi ve şunları kaydetti; “Sosyal medyada parti aleyhine çok kötü bir kampanya var. Yaşımız belli bir yere geldi. Siyaset ne kadar gider bilemiyorum ama başarılı olmak istiyorum. İlçe başkanlarımız başarılı olmak istiyor. Lütfen bunu sosyal ortamda paylaşmasınlar. Çok kötü kötü yazılar geliyor. Adaylarımız hakkında, aday adaylarımız hakkında, belediye başkanımız hakkında, bizlerin hakkında. Gelin partide konuşalım. Ama bunu sosyal medyaya taşıdığın zaman çok çirkinleşiyor. Bundan sonrada eğer bu şeyler devam ederse seçim süreci demeden disiplin sürecini başlatacağız. Hiç kimse kusura bakmasın. Eline telefon olan bir hesap açıp yazdıkça yazıyorlar. Partililerimizde dahil buna. Altına kendi kişisel kinlerini dökmeye çalışıyorlar.  Bu da parti düzenimizi etkiliyor. Bizim beklentimiz var. Seçim sürecine giriyoruz derli toplu olmamız lazım. Gelin partide konuşun istediğinizi yapın parti binamızda. Biz hiç kimseyi kısıtlamıyoruz. Düzgünce söylesin fikrini ama kimseyi incitmesin. Karalama yapmadan, küçümsemeden. Ben il başkanıyım, diğer il başkanları, daha önce il başkanlığı yapmış olanlar beni küçümseyebilirler, sevmeyebilirler, yetersiz bulabilirler. Gayet doğal ama eleştirininde bir dozu vardır. Tüm partilerimizden rica ediyorum.” (Halil Kızılyer)

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

SAMSUN (AA) – Samsun İl Jandarma Komutanlığınce eylül ayında yürütülen faaliyetlerle ilgili açıklama yapıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca halkın huzuru ve güvenliği, kamu düzeninin sağlanması, suç ve suçlularla etkin mücadele kapsamında eylül ayında gerçekleştirilen uygulama ve denetimlerde 144 bin 336 şahıs ve 54 bin 311 araç sorgulandığı belirtildi.

Uygulamalarda 655 aranan kişinin yakalandığı, 19 kayıp kişinin bulunduğu aktarılan açıklamada, “51 tabanca, 39 av tüfeği, 889 mühimmat ele geçirilmiştir. 182 uyuşturucu ve kaçakçılık olayı meydana gelmiş, 201 şahıs yakalanmış, 12 şahıs tutuklanmıştır. Operasyonlarda 57 bin 948 gram kubar esrar, 43 bin 140 makaron, 3 bin 803 gram sentetik uyuşturucu, 8.915 adet sentetik ecza hapı, 2 bin 152 kök kenevir, 667 gram toz esrar, 73 gram kenevir tohumu, 51 gram kokain, 20 uyuşturucu kullanma aparatı, 10 gram eroin, 7 gram afyon sakızı, 7 kök skunk, 5 hassas terazi, 11 sahte altın, 9 tarihi obje, 7 kilogram tütün, 4 cep telefonu ele geçirilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce eylül ayında FETÖ/PDY silahlı terör örgütü propagandası yapmak suçundan 2, DEAŞ silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 1, THKPC/TKP-ML silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 1 olmak üzere 4 kişinin yakalandığı, 1 kişinin tutuklandığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 23 olaya müdahale edilmiş, 23 müşteki-mağdur ve 9 şüpheli tespit edilmiş, ayrıca 16 faili meçhul olay şüphelisinin tespitine yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefetten 1, uyuşturucuyu özendirmeden 3, terör örgütü propagandası yapmak suçundan 12, yasa dışı bahisten 1, erişim engelinden 42, trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçundan 1, müstehcenlik suçundan 12, genel güvenliği tehlikeye sokmadan 5, Cumhurbaşkanına hakaret suçundan 2 açık kaynak araştırma raporu düzenlenmiştir.

Trafik Şube Müdürlüğü emrinde görevli jandarma timlerince 50 bin 14 araç kontrol edilmiş, 16 sürücünün sürücü belgesine el konulmuş, 337 araç trafikten men edilmiş 2 bin 119 araç ve sürücüsüne çeşitli kural ihlallerinden 5 milyon 507 bin 83 lira cezai işlem uygulanmıştır. 895 sürücüye hız sınırını aşmaktan, 144 sürücü ve yolcuya emniyet kemeri takmamaktan, 120 sürücüye sürücü belgesiz araç kullanmaktan, 79 sürücüye seyir halindeyken cep telefonuyla konuşmaktan, 18 sürücüye alkol veya uyuşturucu maddenin etkisindeyken araç kullanmaktan, 863 sürücüye de diğer maddelerden cezai işlem uygulanmıştır.”

Nöbetçi Eczaneler

Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500

Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427