CHP Karabük İl Başkanlığından Adalet Nöbeti İle İlgili Açıklaması

CHP Karabük İl Başkanlığından Adalet Nöbeti İle İlgili Açıklaması

Yayın: 27.11.2023 15:22 |Güncelleme: 27.12.2023 16:43
Paylaş:
A+ A-

Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) TBMM Grubu’nun Meclis Genel Kurulu’ndaki “Adalet Nöbeti”, 18’nci gününde devam ediyor.  CHP Karabük İl Başkanlığı devam eden Adalet Nöbeti ile ilgili olarak bilgilendirme açıklaması yaptı.

İktidar  ve ortaklarının  Anayasayı tanımaya ve sağduyuya davet edildiği  açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Tüm kamuoyunun bilgisi olduğu üzere 9 Kasım 2023 tarihinde Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından Anayasa Mahkemesi’nin Şerafettin Can Atalay başvurusu üzerine vermiş olduğu karara uyulmaması ve kararda imzası bulunan AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulması yönünde hukuka aykırı bir karara imza atılmıştır. Anayasal düzeni açıkça ortadan kaldırmaya yönelik bu karara karşı CHP meclis grubumuz tarafından TBMM Genel Kurulunda Adalet Nöbeti’ne başlanmış ve bu nöbet halen devam etmektedir.

Bu kapsamda CHP Karabük İl Başkanlığımız tarafından ilimizde bulunan sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerde bulunulmuş ve bu kararın toplum nezdindeki yansımaları değerlendirilmiştir. Darbe girişimi olarak nitelendirdiğimiz bu kararın toplumun tüm bileşenleri tarafından rahatsızlıkla karşılandığı ve  hukuka olan güveni sarstığı ortadadır. Tüm bu rahatsızlığa rağmen iktidar ve ortakları hukuka açıkça aykırı bu kararı destekler nitelikte açıklamalarda bulunmuş ve hukuki düzeni tartışmaya açmışlardır. CHP Karabük İl Başkanlığı olarak bu tartışmaların Anayasal düzene zarar verdiğini, dolayısıyla verilen bu kararın ve iktidar tarafından yapılan açıklamaların karşısında olduğumuzu, iktidar ve ortaklarını Anayasayı tanımaya ve sağduyuya davet ettiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.”(Berkay Doğan))

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’ta 19 Mayıs konseri Erbaa’daki patlama nedeniyle iptal edildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 04:24
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Erbaa ilçesinde, bir bağ evinde meydana gelen patlamada 5'i jandarma personeli 7 kişinin yaralanması nedeniyle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde yapılması planlanan konser iptal edildi.

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Erbaa ilçesinde bir patlamanın yaşandığını hatırlattı.

Yazıcıoğlu açıklamasında, “Erbaa Karayaka'da meydana gelen patlama dolayısıyla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenleyeceğimiz konserimiz iptal edilmiştir. Patlamada yaralanan askerlerimize, vatandaşlarımıza ve tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun. Yüce Rabb'imden şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Karayaka beldesi Hürmüzlü Mahallesi'nde dün akşam bir bağ evinde bulunan bazı kişilerin yüksek ses çıkardığı ve çevreye rahatsızlık verdiği ihbarı üzerine bölgeye jandarma ekibi sevk edilmiş, adrese varan ekipler, içeri girdiklerinde henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana gelmişti. Olayda 5'i jandarma personeli 7 kişi yaralanmıştı.

Bu arada, Tokat Valiliği öncülüğünde faaliyet gösteren Tokat Kadın Kooperatifleri Satış Ofisi ile Valilik tarafından oluşturulan Tokat Komana Markası tanıtımının da aynı nedenle ertelendiği bildirildi.