CHP KARABÜK’TE SOLA YATTI!

CHP KARABÜK’TE SOLA YATTI!

Yayın: 28.01.2024 15:39
Paylaş:
A+ A-

CHP’de düğüm nihayet çözüldü. 7 Aralık 2023 Perşembe günü partinin önemli isimlerinden, 14 mayıs seçimlerinin milletvekili adayı, önceki il başkanlarından Bayram Karadağ’ın aday adaylığı başvurusu yaptığı CHP’de yaklaşık 1 ay boyunca başka bir başvuru olmamıştı.

ÖNCE AYDIN, SONRA YALAV

Kısa bir süre önce DEVA Partisi Karabük İl Başkanlığı görevinden istifa ederek 5 Ocak tarihinde CHP’den aday adaylığı başvurusu yapan inşaat mühendisi Yusuf Aydın parti kulislerini hareketlendirirken, 14 Mayıs seçimlerinde İYİ Parti’nin 2. sıra adayı olan ancak daha sonra adaylıktan çekilen MHP kökenli iş insanı İsmail Yalav’ın 16 Ocak’ta CHP’den Karabük Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunda bulunması baş döndüren bir sürecin de fitilini ateşledi.

İBRE ÖNCE AYDIN, SONRA YALAV’A DÖNDÜ

İlk başvuruyu yapan Bayram Karadağ’ın başvurusundan tam 28 gün sonra Yusuf Aydın’ın başvuru yapması ibreyi Aydın’a çevirirken, Aydın’dan 9 gün sonra da İsmail Yalav’ın ortaya çıkması dengeleri değiştirdi ve kulislerde Bayram Karadağ’ın adaylık şansının neredeyse sıfır seviyesine kadar düştüğü konuşuldu.

İL ÖRGÜTÜ HEDEF TAHTASI

Abdullah Çakır’ın Milletvekili adayı olmak için istifa etmesiyle İl Başkanlığına atanan ve tek aday olarak girdiği CHP 38. Olağan il kongresinde güven tazeleyerek yeniden İl Başkanı seçilen Vedat Yaşar ve ekibinin Belediye başkan adaylık sürecini iyi yönetemediği, adayın belirleneceği gün bile basın ve kamuoyu ile sağlıklı bilgi paylaşımı yapamadığı parti tabanında eleştiri konusu olurken, “Madem Bayram Karadağ yeterli görülemediği için Yusuf Aydın ve İsmail Yalav ile temas kuruldu. Maden çeşitli yoklamalar ve anketler yapıldı ve neticesinde de Parti Meclisi (PM) Bayram Karadağ’da karar kıldı. İl Örgütü bu süreçte çok yıprandı ve yara aldı” şeklinde değerlendirmeler yapılıyor.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kuzey Makedonya’nın Ankara Büyükelçisi Manasijevski’den Trabzonspor’a ziyaret

Anadolu Ajansı
Yayın: 10.05.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Kuzey Makedonya'nın Ankara Büyükelçisi Jovan Manasijevski, Trabzonspor Kulübünü ziyaret etti.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre Büyükelçi Manasijevski, Kulüp Başkan Yardımcısı Ali Haydar Gedikli, Genel Sekreter Kemal Ertürk ve Amatör Branşlar Sorumlusu Derviş Köz ile bir araya geldi.

Büyükelçi Manasijevski, Gostivar kentindeki Yukarı Banisa'da yaşayan halkın tamamı olmak üzere ülkesinde çok sayıda Trabzonspor taraftarı olduğunu belirtti.

Kuzey Makedonya Trabzon Fahri Konsolosu Sırrı Furkan Eren'in de yer aldığı ziyarette, Büyükelçi Manasijevski'ye isminin yazılı olduğu forma hediye edildi. Ziyarette ayrıca Trabzonspor'un Kuzey Makedonyalı futbolcusu Enis Bardhi de formasını imzalayarak, Manasijevski'ye verdi.