CHP Karabük Merkez İlçeden Kardemir Yönetimine Çağrı

CHP Karabük Merkez İlçeden Kardemir Yönetimine Çağrı

Yayın: 02.11.2023 10:53 |Güncelleme: 27.12.2023 16:34
Paylaş:
A+ A-

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez ilçe Başkanı Ali Yavuz yayınladığı basın bildirisi ile Kardemir Anonim Şirketi yönetimine çağrıda bulunarak “ Kardemir’de ki İsmet İnönü büstü yerine tekrar konmalıdır” dedi

CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz yayınladığı basın bildirisinde şu açıklamayı yaptı: “3 Nisan 1937’de Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN talimatları gereği Başvekil İsmet İnönü tarafından temeli atılan Karabük Demir Çelik Fabrikası, 9 Mart 1941’de üretime başlamış ve TDÇİ olarak milli kaynaklardan milli üretim yapan Ülkemizin ilk ağır sanayisi olmuştur.

Sağlık sorunları nedeniyle törene katılamayan Mustafa Kemal Atatürk’ün görevlendirmesiyle,  3 Nisan 1937de Fabrikaların temellerini atan İsmet İnönü’nün sonradan ilk temelin atıldığı yere büstü yerleştirilmişti.

1994 yılında kaldırılan ancak 1995 yılında özelleşme ile adı KARDEMİR olan fabrikaların mütellevi heyeti büstü tekrar yerine törenle koymuştu.

Ancak nedenini halen bilmediğimiz sebeplerden dolayı büstün Demir Çelik fabrikalarının temelinin atıldığı yerden kaldırıldığını öğrendik.

Karabük Cumhuriyet Kentidir ve Demir Çelik Fabrikalarının temelinin atıldığı 3 Nisan 1937 bu ülkede SANAYİ GÜNÜ olarak kutlanmalıdır diyerek çıktığımız bu günlerde, FABRİKALARIN TEMELİNİ atan dönemin Başvekili sonrası Ülkenin 2. CUMHURBAŞKANI, olan İsmet İNÖNÜ’nün büstünün tekrar yerine 8 KASIM öncesi konulması KARDEMİR Yönetiminden beklentimizdir” dedi.(Halil Kızılyer)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Havza’da “Eco-Detectives” projesi çalışmaları devam ediyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.05.2024 04:12
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Havza'da eTwinning projeleri kapsamında hazırlanarak hayata geçirilen ve ilçede iki okulun ortak olduğu “Eco-Detectives” projesi kapsamında öğrenciler Havza Orman İşletme Şefliğini ziyaret ettiler.

Türkiye, İtalya, Gürcistan ve Romanya'dan 19 okulun ortaklaşa yürüttüğü ve öğrencilere doğa, orman, çevre sevgisi ve geri dönüşüm bilinci aşılamak adına yürütülen “Eco-Detectives” projesi kapsamında iki okulun proje ekipleri Havza Orman İşletme Şefliğini ziyaret ederek Havza Orman İşletme Şefi Rıdvan Mutlu ile görüştü.

Mutlu, proje ekibine Orman İşletme şefliklerinin görevleri, fidan, ağaç türleri, ormanların muhafazası ve ormanların dünya için önemi hakkında bilgiler verdi.

Havza Orman İşletme Şefi Rıdvan Mutlu doğanın ve ormanın korunmasının gelecek için önemli olduğunu belirterek, “Çocuklarımızın bu yaşlarda bilinçlenmesi geleceğe daha umutla bakmamızı sağlıyor. Ormanlar sadece ağaçlardan ibaret alanlar olmadığı gibi yaşamımız için ayrıca bir öneme sahiptir. Doğaya ve ormanlara hep birlikte sahip çıkmalıyız.” dedi.

Vakıfbank Atatürk Ortaokulu Öğretmeni, Proje Koordinatörü Nevin Küçükenez ise AA muhabirine, projenin 10 yabancı, 9 Türk ortakla yürütüldüğünü belirterek, “Türkiye, İtalya, Gürcistan ve Romanya’dan 19 okulun ortaklaşa yürüttüğü projemiz ile öğrencilerimize doğa sevgisi aşılamak asıl amacımız.” dedi.

Rehber öğretmen Özlem Ekici Kızılırmak ise, proje kapsamında 5. sınıf öğrencilerinden kurduğu ekiple “Eco-Detectives” projesi kapsamında faaliyetlerde bulunduklarını belirterek, “Yaklaşık 3 ay sürecek olan bu projede ağaç türleri, ağaçlandırma, iklim konularının yanı sıra geri dönüşüm, kompost gibi konularda öğrencilerimize paydaşlarımızla eğitimler ve faaliyetler düzenlemekteyiz.” diye konuştu.