CHP’den Cezayirli Açıklaması

CHP’den Cezayirli Açıklaması

Yayın: 27.03.2020 08:54
Paylaş:
A+ A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, Korona virüs nedeniyle ülkelerinin hava sahasını kapatmasının ardından İstanbul Havalimanı’nda bekleyen aralarında Cezayir, Ürdün ve Tunusluların da bulunduğu bin 500 yolcu otobüslerle Karabük’e gönderilmesi ile ilgili açıklama yaparak, bunların Karabük’e gönderilmesinin abesle iştigal olduğunu söyledi.

“CHP örgütü olarak CHP Karabük Milletvekili Sn. Dr. H.Avni Aksoy ile birlikte Ankara’da TBMM’de siyasi ve hukuki tüm gelişmeleri yakından takip edecek Karabük’ün asla yalnız, Kimsesiz bir kimlik içinde olmadığını her platformda haykıracağız” diyen Çakır yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ülke olarak zor günler içindeyiz.  Vatandaşlarımızın sağlık ve ekonomik düzeylerini en üstte tutmak adına her zamanınkinden daha çok birlik ve beraberliğimize ihtiyaç duyduğumuz günler içindeyiz.

Tüm Dünyanın ve Ülkemizin savaştığı Korona virüsü belası ile mücadele edilirken, sosyal medyada patlak veren sonra haberler ile doğrulanan 1500 kişi olarak belirlenen, Cezayirli, Tunuslu ve Ürdünlünün Karabük’e getirilecek olması abesle iştigaldir.

Kendi sağlık sorunlarını aşamamış, 70 kişilik  Yoğun Bakım üniteli  KBÜ Eğitim Hastanesinin bile yetersiz olduğu şu kritik süreçte, “Karabük’e ne yaparsanız yapın” demekle eş değerdir.

Karabük CHP Örgütü olarak  bu tutum karşısında, her şeyden önce İnsan olarak, ‘ÇOK BÜYÜK YANLIŞ’ olduğunu vurgulamak istiyoruz

Gelen İnsanlarla sorunumuz yok, Uygulama Yanlışlığı var ve bu anlayışı doğru bulmuyoruz.

Karabük halkı tedirgin edildi, bugün 74 dolayında otobüs ile Karabük’e sevk edilen bu İnsanların AB ülkelerinden geldiği ve Ülkeleri tarafından kabul edilmediği gerçeği içinde hangisini nasıl Kontrol altına alabileceğiz?

Karabük ve Safranbolu’muzun 1500 kişiye bakabilecek sağlık teknolojik yapısına uygun mu?

Gelişmeleri yakından takip etmekteyiz, Basına uygulanmak istenen baskının farkındayız, ancak bilinmesini istiyoruz CHP örgütü olarak Milletvekilimiz Sn. Dr. H.Avni Aksoy ile birlikte Ankara’da TBMM de siyasi ve hukuki tüm gelişmeleri yakından takip edecek Karabük’ün asla yalnız, Kimsesiz bir kimlik içinde olmadığını her platformda haykıracağız.”

 

2 kişi görüş bildirdi

  1. bırakın bu işleri

    Karabük’e sahip çıkacaklarmış
    Karabük sahipsizmiş Bırakın Bu İşleri
    NE YAPTINIZ
    NE YAPACAKSINIZ
    Sadece bir basın bildirisi yayınlar Biz İyi Şeyler yaptık dersiniz,
    KUSURA BAKMAYIN AMA SESİNİZİ KİMSE DUYMUYOR,
    NERDE MECLİS
    NERDE SES GETİREN AÇIKLAMA
    KOCAMAN BİR HİÇSİNİZ
    haklı olduğunu konuda bile sesinizi 10-15 kişi duyuyor

  2. TEK ÜLKE TÜRKİYE

    Ülkeye sadece her şeye muhalefet etmekten başka ne yaptınız. Şu meseleden bile rant çıkarmaya çalışıyorsunuz. Yurt dışından gelen vatandaşlarımız, öğrenciler İstanbul, İzmit, Adapazarı, Bolu, Karabük, Kastamonu, Konya vb. tüm KYK Yurtlarında karantina altına alınmıştır. Bu vatandaşlarımız ve ülkede bulunan yabancı insanlar karantinaya alınmasa mıydı? O zaman Karantinaya niye almadınız diye tenkit edecektiniz. Zaman Birlik zamanı diyerek, adice eleştiren sizsiniz, birlik falan da asla tercihiniz değil. Yani şu ülkede pandem milyonları bulsa, can kaybı 10.000-20.000’i bulsa gizli bir yerde göbek atacaksınız buna inanıyorum artık.
    Rafet Vergili, aynı şekilde rant peşinde. Elinden geleni yapacakmışsınız? Ya bu insanlar “KARANTİNA”da. Bunlarla ilgi kuran var mı? Rafet Vergili, Elif Köse ve CHP İl Başkanı. İnsanların aklı ile alay etmeyin. Zaten Karabük’e yerel olarak bin hayrınız yok, hiç olmazsa susun da, gerçekten birlik istediğinizi görelim.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

SGK’nin geri ödeme listesine 81 ilaç daha eklendi

Yayın: 04.05.2024 15:04
Paylaş:
A+ A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 79’u yerli üretim olmak üzere 81 ilacın daha Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) geri ödeme listesine alındığını bildirdi.

Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sosyal Güvenlik Kurumumuzun Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi’nde yapılan düzenleme ile 79’u yerli üretim olmak üzere 81 ilacı daha geri ödeme listesine aldık. İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim.” ifadelerini kullandı.

SGK’nin konuyla ilgili duyurusunda ise bu ilaçlardan birinin kanser, 6’sının diyabet, 11’inin antibiyotik, 4’ünün epilepsi-migren, 2’sinin MS, 1’inin obezite, 2’sinin pulmoner hipertansiyon, 7’sinin alerji ilacı olduğu belirtildi.

Düzenlemenin 5 iş günü sonra yürürlüğe gireceği bildirildi.