Çin’deki Tianwan NGS’nin 7’nci ünitesine ilişkin reaktör kabı alana ulaştı

Çin’deki Tianwan NGS’nin 7’nci ünitesine ilişkin reaktör kabı alana ulaştı

Anadolu Ajansı
Yayın: 11.08.2023 16:12
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Rusya Devlet Nükleer Güç Kuruluşu Rosatom'un Mühendislik Kısmı ASE AŞ'nin iştirakiyle Çin'de inşa edilen Tianwan Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) 7'nci güç ünitesi için üretilen reaktör kabı santral alanına ulaştı.

Şirketten yapılan açıklamaya nazaran, Rusya'dan deniz yoluyla gönderilen ekipman, iki aydan kısa bir müddette inşaat alanına ulaştı.

Tianwan NGS’nin 7’nci ünitesinde reaktör binası kubbesinin montajı kısa bir müddet evvel tamamlanmıştı. Bu sürecin öncesinde ise uzmanların reaktör kabını ve başka büyük boyutlu ekipmanı tasarım pozisyonuna yerleştirebilmeleri için kutup vinci getirildi.

Ağırlığı 334,2 ton, uzunluğu 12 metre olan VVER-1200 tipi reaktör kabı, kurulumdan evvel tüm yasal gerekliliklere uygun olarak giriş için kontrolden geçecek. Kontrol kurulunda Çinli temsilcilerin yanı sıra Rosatom'un Mühendislik Kısmı ASE AŞ'den ve ekipmanın üreticisi Atommash AŞ’den uzmanlar yer alacak.

Tianwan NGS, Rusya ve Çin ortasındaki en büyük ekonomik iş birliği projesi olma özelliğini taşıyor.

Halihazırda VVER-1200 reaktör santraliyle donatılmış iki güç ünitesi Rus dizaynına nazaran inşa ediliyor.

Santralin Rus VVER-1000 dizaynına sahip dört ünitesi ise muvaffakiyetle faaliyet gösteriyor ve ulusal elektrik şebekesine milyonlarca kilovat elektrik sağlıyor.

8 Haziran 2018 tarihinde Pekin'de Hükümetler ortası Toplantı Tutanağı ve VVER-1200 tipi reaktöre sahip 7 ve 8’inci Güç ünitelerinim inşasına ait Çerçeve Kontrat, Rus ve Çin tarafları ismine sırasıyla Rosatom Mühendislik Ünitesi ve Çin Ulusal Nükleer Kurumu (CNNC) şirketleri tarafından imzalanmıştı.

Bu kapsamda, Rus tarafı NGS nükleer adasını tasarladı ve her iki ünite için temel nükleer ada ekipmanlarını tedarik edecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ASE AŞ'nin Çin'deki Projeler ve Mümkün Projelerden Sorumlu Lider Yardımcısı Alexey Bannik, kontrat yükümlülüklerine uygun olarak, NGS projesinin uygulanması sırasında Rus tarafının nükleer ada için ekipman tedarikini, kurulumunu ve ayar kontrolünü sağladığını belirterek, “7’nci ünite için Rusya'da üretilen reaktör kabı şantiyeye ulaştı. Reaktör kabı, gerekli tüm endüstriyel ve kontrol prosedürlerinin akabinde tasarım pozisyonuna monte edilecek.” sözünü kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Otomobil ile motosikletin çarpıştığı kaza anı güvenlik kamerasında

Yayın: 18.05.2024 18:38
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te otomobil ile motosikletin çarpıştığı kaza anı, bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Aydınlıkevler Mahallesi Tevfik Fikret Caddesi’nde E.A. (17) yönetimindeki 78 ABM 765 plakalı motosiklet, aynı yönde ilerleyen E.A. (21) idaresindeki 78 BB 649 plakalı otomobille çarpıştı.

İhbar üzerine kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Öte yandan kaza anı çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Görüntülerde, otomobil ile motosikletin çarpışması ve otomobilin çöp konteynerine çarpması yer alıyor.

 

Haberin Videosu İçin TIKLAYINIZ..