Çıra Suyu

Yeliz Karaoğlu
Yayın Tarihi: 29.07.2024 11:34
A+ A-

Doğadan Gelen Çıra Mucizesi

Doğanın bize sunduğu mucizelerden biri olan çam çırası suyu en faydalı sulardan bir tanesidir. Son zamanlarda yapılan araştırmalar sonucunda çıra suyunun birçok faydası olduğu keşfedildi. İnsan sağlığına oldukça iyi gelen çıra suyunun günlük yaşamda tüketilmesi birçok uzman doktor tarafından önerilmektedir. Halk arasında yaygın olarak bilinen ve şeker hastaları tarafından kullanılan çıra suyunun faydaları bilimsel TÜBİTAK projesiyle de kanıtlanmıştır. Yapılan araştırmalar çıra suyunun, kan şekerinin düzenlenmesinde faydalı olduğunu, insülinle aynı etkiyi yarattığını, doku yağlanmasının önüne geçtiğini ve diyabete karşı anti diyabetik özellik gösterdiğini ortaya koymuştur.

Çıra Suyu Nasıl Hazırlanır?

  • Çubuk şeklinde hazırlanmış reçine oranı yüksek bir adet doğal çam çırasını sudan geçirerek üzerindeki toz ve partikülleri temizliyoruz.  Sonrasında oda sıcaklığındaki içme suyumuzun içine atıyoruz. Suyun miktarı için önerimiz 5 litre suya 1 çubuk şeklindedir.
  • Burada önemli olan husus çıranın içindeki reçine oranı ve bu reçinenin suya nüfus edebilmesidir. Bu yüzden piyasada çam çırası diye satılan her ürün fayda sağlayamayabilir. Kullandığımız ürünün bol reçineli ve doğal çam çırası olması gerekmektedir.
  • Dikkat edilmesi gereken bir başka önemli konu ise suyun kesinlikle sıcak olmaması ve içerisinde çıra ile birlikte kaynatılmamasıdır.
  • Hazırlamış olduğumuz suyu 1 gün bekletiyoruz. Bu bekleme süresi çam çırasının içerisindeki faydalı yağların suya nüfus etmesini ve suyun ph değerinin yükselmesini sağlar. Bir günlük bekleme süresinin sonunda suyumuz hafif sarımtırak bir renk alır ve tadında doğal çam çırasının aromatik etkisi belirgin bir hale gelir. Bu arada ek bir bilgi olarak suyu içmeden önce çalkalayarak içerisindeki faydalı minerallerin canlanmasını sağlayabiliriz.
  • Çıra suyumuzun hazırlanmasıyla birlikte bu suyu günlük olarak düzenli bir şekilde tüketmemiz gerekir. Her hastanın tedaviye cevap verme süresi farklı olduğu gibi çıra suyunun diyabeti bir anda iyileştirdiğini iddia etmek büyük bir yanılsamadır. Faydasını görmek için sabırlı olmak ve düzenli kullanmak gerekir. Uzun süreli kullanım ile birlikte diyabet hastalığının etkilerini azaltarak yaşam kalitenizi yükseltebilirsiniz.

Çıra Suyunun Faydaları Nelerdir?

  1. Diyabet Hastalığına İyi Gelir: Diyabet toplumumuzda en sık rastlanılan hastalıklardan birisidir. Özellikle gelişmekte olan ülkeler başta olmak üzere dünyada diyabet görülme sıklığı hızla artmaktadır. Diyabet tedavisinde kullanılan ilaçlar yüksek maliyetli, sınırlı etkinlik ve tolerans ve/veya önemli istenmeyen etkilere sahiptir.  Bu faktörlerin sonucu olarak hastalar bitkisel ilaçlar gibi alternatif tedavilere yönelmektedir. Diyabet hastaları günlük hayatta; zorunlu ilaçlar, beslenme problemleri, vücut direncinin düşmesi gibi birçok zorlukla karşı karşıya gelerek yaşam kalitelerinde son derece büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Çıra suyu ile ilgili yapılan araştırmalarda çıra suyunun insülin direnci oluşturduğu ve insülin seviyesini dengede tuttuğu kanıtlanmıştır. Bu durumda da diyabet hastaları için son derecede önemlidir. Diyabet hastalığının belirtilerini minimum seviyeye indirmek için çıra suyu tüketimini yaşamımızın bir parçası haline getirmek oldukça önemlidir. Doktor tavsiyesi ile birlikte çıra suyu tüketerek diyabet hastalığına karşı doğal yollardan tedavi seçeneklerini deneyebilirsiniz.
  2. Solunum Yolu Enfeksiyonuna İyi Gelir: Solunum yolu enfeksiyonu pek çok kişinin şikâyetçi olduğu bir rahatsızlıktır. Bundan dolayı solunum yollarını bitkisel yollardan tedavi etme noktasında çıra suyu önemli bir yer tutmaktadır. Çıra suyunu düzenli olarak tüketilmesi solunum yolunda yer alan etkileri ortadan kaldırır. Özellikle nefes darlığına oldukça iyi geldiği halk arasında bilinen bir gerçektir. Bu sebeple çıra suyunun bu rahatsızlığı yaşayan kişiler tarafından tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
  3. Romatizma Ağrılarına İyi Gelir: Romatizma ağrıları kimi zaman doyumsuz olan ağrılardır. Özellikle belirli zaman diliminde ortaya çıkan romatizma ağrıları kişinin yaşam kalitesini de düşürmektedir. Bu noktada çıra suyu tüketimi son derecede önemlidir. Çıra suyu tüketerek romatizma hastalıklarınızı doğal yollardan iyileştirebilirsiniz. Romatizma ağrılarına doğrudan etki eden çıra suyu vücudun ağrı hissiyatını azaltır. Özellikle romatizmadan kaynaklı olan ağrıların kısa süre içerisinde ortadan kalktığı belirtilmektedir.
  4.     Balgam Söktürücüdür: Çıra suyunun doğal bir balgam söktürücü olduğunu biliyor muydunuz? Balgam çıkarma şikâyetiniz varsa gönül rahatlığı ile çıra suyu tüketebilirsiniz. Çıra suyu kısa süre içerisinde inatçı balgamı söker ve daha rahat hissetmenizi sağlar.

Çıra suyunu kullanmaya başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

ÇORUM (AA) – Çorum'da düzenlenen operasyonda firari hükümlü, saklandığı buzdolabının içinde yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çeşitli suçlardan hakkında 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan N.T'nin (20) yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.

Hükümlünün Yavruturna Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi'nde babasına ait evde saklandığını belirleyen ekipler, adrese operasyon düzenledi.

Adreste arama yapan ekipler, N.T'yi buzdolabının içinde saklanırken yakaladı.

Hükümlü, emniyetteki işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.

Nöbetçi Eczaneler

Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500

Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427