CK Güç’ün “Dinamik Hızlandırma Programı” Ankara’da girişimcilere tanıtıldı

CK Güç’ün “Dinamik Hızlandırma Programı” Ankara’da girişimcilere tanıtıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 11.08.2023 21:24
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – CK Enerji’nin güç bölümüne yeni girişimcileri kazandırmayı hedefleyen “Dinamik Hızlandırma Programı”, 10 Ağustos Perşembe günü Ankara'da girişimcilere tanıtıldı.

Şirketten yapılan açıklamaya nazaran, projenin paydaşları ortasında Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ), Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ (AEDAŞ) ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ (ÇEDAŞ) da “satın alma, ortak üretim ve birinci yatırım” üzere alanlarda kelam konusu teşebbüslerin yanında yer alacak.

Enerji kesimi büyük bir dönüşüm süreci yaşarken genç teşebbüsleri, start-up'ları, yenilikçi projeleri desteklemek üzere harekete geçen CK Güç, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılında, “enerji kesiminin 2023 yılı projesi” olmaya aday “Dinamik Hızlandırma Programı”nı Ankara'da girişimcilere tanıttı.

Türkiye'nin üç bölgesindeki 7 vilayette, 8,4 milyondan fazla aboneye elektrik dağıtım hizmeti sunan BEDAŞ, AEDAŞ ve ÇEDAŞ ile Viveka İnkübasyon Merkezi’nin işbirliğiyle düzenlenen Dinamik Hızlandırma Programı, “elektrik dağıtım dalı ve dağıtım teknolojileri” bahislerinde yenilikçi, teknolojik, ekonomik ve çevresel açıdan tahliller üreten akademisyen, öğrenci ve start-up'ların prototip düzeyindeki Ar-Ge projelerini hayata geçirmeyi hedefliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit, geleceği şekillendirmek için girişimcilik ruhunu ve teknolojiye olan ilgiyi dala taşımak gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Teknoloji ve yenilikçiliğin, elektrik dağıtım bölümünün başarısı için vazgeçilmez ögeler olduğu tartışma götürmez bir gerçek. O nedenle bu mevzuda çok daha fazla çalışmalı, araştırmalı ve iş birlikleri geliştirmeliyiz. Yalnızca 2021'de, ülkemizdeki 21 dağıtım şirketi toplamda 14,7 milyar liralık yatırım gerçekleştirdi. Bu yatırımların büyük çoğunluğu, artan güç taleplerine cevap vermek ve ömrünü doldurmuş eski şebekeyi yenilemek gayesiyle gerçekleştirilen şebeke yatırımları. Lakin unutulmaması gereken bir ayrıntı var. Yaklaşık 1,3 milyar liralık bütçe, 2021'de şebeke işletim sistemi yatırımlarına ayrıldı. Bu yatırımlar, SCADA ve OSOS üzere teknoloji içeren tahlilleri içermekte. Yani, aslında teknolojik altyapıyı oluşturma konusunda önemli adımlar atıyoruz.”

– Müracaat süreci 23 Ağustosta tamamlanıyor

CK Güç Dinamik Hızlandırma Programı’nın tanıtım toplantıları bundan sonra 15 Ağustos Salı günü Sivas'ta Cumhuriyet Teknokent Konferans Salonu’nda, 17 Ağustos Perşembe günü ise Antalya’da Teknokent Büyük Seminer Salonu’nda gerçekleştirilecek.

23 Ağustos tarihinde müracaat sürecinin dolmasının akabinde projelerin en son değerlendirmesi ise Ocak 2024’te Demo Günü final sahnesinde yapılacak.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

DASK Poliçesi, Akbank Mobil üzerinden yapılabilecek

Anadolu Ajansı
Yayın: 12.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Akbank, Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) işlemlerini mobil uygulamasına taşıdı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Akbank müşterileri deprem afetine karşı risklerini güvence altına alan ve tapu, abonelik gibi işlemleri yaptırırken ibraz edilmesi gereken DASK'a dair işlemleri şubeye gitmeden, Akbank Mobil üzerinden gerçekleştirebilecek.

Akbanklılar, Akbank Mobil'deki sigorta ve bireysel emeklilik menüsünden, Hazine ve Maliye Bakanlığınca yayımlanan Zorunlu Deprem Sigortası tarife ve talimatında belirtilen esaslara göre belirlenen prim tutarları üzerinden poliçelerini oluşturabilecekler.

Mevcut poliçelerini yenilemek isteyenler ise DASK’ın sağladığı yüzde 20'ye varan yenileme indiriminden faydalanarak işlemlerini yapabilecek.

Akbanklılar ayrıca mayıs ayı boyunca Akbank mobilden DASK poliçelerini oluşturduklarında 500 liraya varan tutarda chip-para kazanacak.