Çocuklar babalarının yerine işe girecek..

Çocuklar babalarının yerine işe girecek..

Yayın: 09.11.2023 11:56 |Güncelleme: 27.12.2023 16:33
Paylaş:
A+ A-

Kardemir’de uzun süredir gündemde olan ancak belirsizlikler nedeniyle umutlu bekleyişini sürdüren ‘Emekliliğini bekleyen İşçiler’ konusu peş peşe yapılan açıklamalar ile mutlu sona ulaştı

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), emekli olmayı hak eden işçilerin yerine uygunluk şartlarını taşıyan çocuklarının işe alınacağını bildirdi.

YÖNETİM KURULU BAŞKANI AÇIKLADI

Fabrikadan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir de şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması doğrultusunda ilk etap alımının ardından ikinci etabı da gerçekleştiriyoruz. Cumhurbaşkanı’mızın şirketimize verdiği değerin farkında olarak adımlarımızı atmaya devam ediyoruz. KARDEMİR kaliteli insan kaynağını artırarak gelişmeye devam etmek kararlılığında yoluna devam edecektir. Yapacağımız bu alımlarla insan kaynağı ağımızın genişleyeceğine ve yeni arkadaşlarımızın şirketimize katkı sağlayacağına inancım tamdır. Şirketimize yıllarca katkı ve emek veren emekli olacak işçilerimize teşekkür eder, hayatlarında başarılar dilerim.” 

BİR AÇIKLAMADA SENDİKADAN

Konuyla ilgili olarak bir açıklama da Özçelik-İş Sendikası’ndan geldi.  Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, süreçle ilgili ayrıntıları KARDEMİR çalışanları ve kamuoyu ile paylaştı. Başkan Yılmaz “KARDEMİR’de çalışırken emekli olmaya hak eden üyelerimizin çocuklarının KARDEMİR’de işe başlatılmasıyla ilgili yoğun girişimlerimiz vardı” diyen Şube Başkanı Yılmaz, “Genel Başkanımız Yunus Değirmenci’nin liderliğinde gerek toplu iş sözleşme masasında gerekse daha sonraki süreçte bu işin takipçisi olduk. Genel Başkanımız ve Şube olarak bizler, işverenimizin bu konuyu her fırsatta önüne getirdik. Nihayetinde de üyelerimizin istediği sonucu hep birlikte aldık” şeklinde açıklamada bulundu.

Yılmaz, “Emekli olacak üyelerimizin öteden beri bu talebini yüksek sesle dile getiriyorduk. Genel Başkanımız en son tam 1 ay önce Karabük’e geldiğinde KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir ve diğer KARDEMİR yöneticileriyle, emekli olmaya hak kazanan üyelerimizin çocuklarının işe alınmasıyla ilgili ikna edici görüşmeleri oldu. Ayrıca bu konuyu da içeren bir basın açıklaması yaptık. Bu girişimlerin ardından süreç hızlandı ve sonuç olarak KARDEMİR yönetimi talebimize duyarsız kalmayarak, isteğimizi yerine getirdi.” ifadelerini kullandı.

“ŞUANA KADAR 400 KİŞİ BAŞVURDU”

Bu alım sürecinde emekli olacak üyelerimizin çocuklarında ilk kez eğitim şartının aranmayacağına dikkat çeken Şube Başkanı Yılmaz, “Erkek adaylar için sadece askerliğini yapmış olmadı şartı aranacak. Meslek lisesi mezunu olmak gibi şartlar aranmayacak. KARDEMİR tarihinde bu uygulama bir ilktir. Bu ilkin başarılmasında Genel Başkanımızın, Genel Yönetim Kurulumuz ile şubemizin ve arkamızda dimdik duran üyelerimizin payı büyüktür. Yine kız çocukları da, KARDEMİR’de durumlarına uygun iş pozisyonlarına yerleştirilecektir. Şuana kadar 400 başvurunun içerisinden 250 civarında üyemizin çocuğu görüşmeye çağrıldı. 8 Kasım eylemlerinin yıl dönümünde bu müjdeli haberi vermemize büyük katkı ve destek veren başta Genel Başkanımız Yunus Değirmenci ve Yönetimi olmak üzere talebimizin karşılanmasında yapıcı bir yaklaşım sergileyen KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir ve yönetimine, bu süreçte emeği bulunan Şube yöneticilerimize, işyeri temsilcilerimize, üyelerimize teşekkür ediyor, bu güzel gelişmenin tüm taraflara hayırlı olmasını diliyorum” dedi.(Halil Kızılyer)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Giresun merkezli 6 ilde terör operasyonunda 22 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun merkezli 6 ilde düzenlenen terör operasyonunda 22 zanlı gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince, Giresun merkezli altı 6 ilde terör örgütü PKK/KCK üyelerinin yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda 22 şüpheli gözaltına alındı.

Evlerde ele geçirilen örgütsel dokümanlara el konuldu.

Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor.