Çocuklar Babalarının Yerine İşe Girecek

Çocuklar Babalarının Yerine İşe Girecek

Yayın: 01.09.2023 15:46
Paylaş:
A+ A-

Kardemir’de çalışan ve emekli olmaya hak kazanan işçilerin emekli olarak yerlerine çocuklarının alınması konusundaki belirsizlik tamamen ortadan kalktı

Askerliğini yapmış çocuklar babalarının yerine işe girecek

Kardemir Anonim Şirketinde çalışan ve emekli olmaya hak kazanan işçilerin emekli olarak yerlerine çocuklarının alınması konusundaki belirsizlik, Özçelik-İş Sendikası’nın kararlı tutumu sonucunda tamamen ortadan kalktı.

SADECE ASKERLİK ŞARTI VAR

Kardemir AŞ ile Özçelik-İş Sendikası arasında son yapılan toplu sözleşmede ana gündem maddelerinden biri olan emekliliği dolan işçilerin çocuklarının işe alınması konusu karşılıklı uzlaşmayla sonuçlandı ve askerlik yapma şartı dışındaki tüm kriterler ortadan kalktı.

200’ÜN ÜZERİNDE ALIM OLACAK

Mart ayında EYT’nin çıkması ile birlikte Kardemir’de 700 dolayında işçinin emeklilik hakkını elde ettiği aradan geçen yaklaşık 6 ayda peyderpey 400 dolayında işçinin emekli olduğu öğrenildi. Çocuklarının işe girebileceği umudu ile emekli olmayı erteleyen 200 aşkın işçi de eylül ayı içinde emekli olacak.

600’E YAKIN YENİ İŞÇİ İŞE GİRMİŞ OLACAK

Öte yandan, önceki hafta kura ile belirlenen 300 işçiden güvenlik soruşturmaları tamamlananlar işbaşı yapmaya başladı. 4 eylül pazartesi gününe kadar kura ile işe alınanların iş başı yapması beklenirken, eylül ayı içinde de çocukları işe alınacak olan işçiler emeklilik işlemlerini tamamlayacak.

EMEKLİ OLACAK İŞÇİLER MUTLU

Uzun süredir gündemde olan ancak belirsizlikler nedeniyle umutlu bekleyişlerini sürdüren işçiler konunun çözüme kavuşmasından dolayı son derece mutlu. Bölgenin Sesi’ne konuşan işçiler, “Aylardır bugünleri bekliyorduk. Kısmet bugüneymiş. Yıllardır çalıştığımız, emek verdiğimiz fabrikada şimdi de çocuklarımız çalışacak. Vesile olan şirket yönetimimize ve sendikacılarımıza çok teşekkür ederiz” (Mehmet Aşar)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’ta deprem nedeniyle evi ağır hasar görenler konteynere yerleşmeye başladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerde evi ağır hasar görenlerin konteynere yerleşmeye başladığını bildirdi.

Sulusaray'da 18 Nisan'da meydana gelen 4,7 ve 5,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında bölgede çalışmalar sürüyor.

Vali Hatipoğlu, AA muhabirine, deprem bölgesine konteyner sevkinin devam ettiğini söyledi.

Konteynerlerin kurulma çalışmalarının da sürdüğünü anlatan Hatipoğlu, “Depremden etkilenen vatandaşlarımız için konteyner kurulum çalışmalarımız hızla devam ediyor. Sulusaray'da, Artova'da, Yeşilyurt'ta konteyner kurulumu tamamlandı. Sulusaray'da 56, Artova'da 16, Yeşilyurt'ta 1 konteyner kurulumu yaptık.” dedi.

Konteynerlerin kurulması işlemini ekiplerin yaptığını belirten Hatipoğlu, “Konteynerlerde toplam 327 vatandaşımız yaşıyor. Sulusaray'da 24, Yeşilyurt'ta 19 konteyner daha kuracağız. Devletimizin tüm imkanları ile vatandaşlarımızın yanındayız.” ifadesini kullandı.