Cumhuriyet Bayramın kutlama hazırlık toplantısı yapıldı

Cumhuriyet Bayramın kutlama hazırlık toplantısı yapıldı

Yayın: 19.09.2023 10:09 |Güncelleme: 27.12.2023 16:37
Paylaş:
A+ A-

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının  100. Yıl Kutlamaları Hazırlık Toplantısı, Vali Mustafa Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, oda başkanları, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için kamu kurum ve kuruluşlarımızın yapacağı iş ve işlemlerin görüşüldüğü toplantıda fikir ve öneriler değerlendirildi. (Halil Kızılyer)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

3 Mayıs Türkçülük Günü

Yayın: 03.05.2024 11:28
Paylaş:
A+ A-

Sosyal medyada 3 Mayıs Türkçülük Günü hakkında artan ilgi ve merak, kökeni ve kutlama geleneği hakkında birçok kişiyi araştırmaya yöneltiyor. İşte, 3 Mayıs Türkçülük Günü’nün kökeni ve kutlama geleneği hakkında detaylar:

Türkçülük Günü, 3 Mayıs 1944 tarihinde gerçekleşen ve ırkçılık-Turancılık davasının bir parçası olan Hüseyin Nihal Atsız – Sabahattin Ali davasının duruşmasından sonra yaşanan “Ankara Nümayişi”ni anmak amacıyla ortaya çıktı. Bu olayın ardından, 3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askerî Hapishanesi’nde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar, Reha Oğuz Türkkan ve diğer mahkumlar tarafından kutlandı.

Geleneksel olarak devam eden bu kutlamalar, Türkçüler Günü adını aldı ve sonraki yıllarda da devam etti. Türk milliyetçiliği ve kültürünün önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen etkinlikler, Türkçülük ideolojisinin ve hareketinin önemli bir parçası olarak kabul ediliyor.

Türkçülük Günü, Türk milliyetçiliği ve kültürünün kutlandığı ve anıldığı bir gün olarak Türk toplumu için önemli bir yer tutmaktadır.